grosu99 Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Ar fi bun un etalon ca sa faci o verificare.De cumparat nici vorba ca am vazut pe net ceva de ordinul 20000 de dolari,oricum mult prea mult. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 28, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Nici de-as avea banii aia n-as plati atat Etalonul mi l-am facut eu prin masuratoarea manuala, si se poate verifica si pe alte valori mai mari de inductante dar n-are sens. Hantek-ul e clar ca-i ceva bun ( mai bun decat UT603-ul ). Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Da,oricum are verificarea la iesirea din fabrica si te poti baza pe ea.Buna treaba ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Acum 47 minute, grosu99 a spus: Ar fi bun un etalon ca sa faci o verificare.De cumparat nici vorba ca am vazut pe net ceva de ordinul 20000 de dolari,oricum mult prea mult. In regim de amator se mai pot face rost de etaloane si mai ieftine. In imagine nu stiu care se verifica pe care, dar rezultatul e mulțumitor. Aparatul nu e o scumpete, iar piesa e din anul 1957. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Mda, si mai e si cu hirtie condul... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Se mai găsesc și stiroflex. https://postimg.cc/gallery/23FSqZ5 Nu știu ce laboratoare de metrologie mai avem și cât sunt de potente, dar cu siguranță nici ei nu investesc 20k coco pe un etalon. Marian, frumos instrument, sa-l folosești sănătos. Îmi aduc aminte de o vorbă...când ai un ceas, știi totdeauna cât e ora. Când ai mai multe, niciodată cu certitudine. E doar o glumă, pt ca nimeni nu ne oprește sa folosim doar ceasurile care arată totdeauna ora exacta, iar restul sa le facem cadou. Când dai de asa ceva, pe care sa-l faci cadou? Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 (editat) Facebook, Facebook Asta se folosea in grid dip metre la masurarea de inductante Editat Ianuarie 28, 2023 de grosu99 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Mda, amintiri de cind eram tinar si am primit un condensator aproape la fel ca cel de sus, ceramic, capsulat, etans, 2500V pentru pus in etajul final la 900Vdc pe post de condensator anodic... dupa vreo citeva zile am pus mina pe antena, bineinteles era LW din bronz fosforos, atunci am aflat ca 900Vdc curenteaza urit de tot dar nu atit de periculos ca 230Vac. L-am desfacut si atunci am vazut ce era in el si ca la 250W nu facea fata... Culmea e ca amicul meu avea unu identic si lucra cu el fara probleme insa doar cu un EL500, eu aveam 2 6P36C Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 28, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Multumesc Doru. Un cond etalon imi este 100% irelevant, deci va rog sa nu divagam prea mult. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Atunci poate mai mulți condensatori sunt mai buni... Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Am si eu Hantek-ul de aproximativ 2 ani, dar nu l-as lauda atat. E ok ca si aparat de masurat acasa ocazional una alta, nimic mai mult. Ma tot uit dupa un Keysight de la TME sa il inlocuiesc in viitor @Marian trebuie sa ii faci macar niste cabluri de masura mai serioase, in configuratie Kelvin. Gasesti proiectul de PCB adaptor si carcasa pentru printare 3D, pe google, eu le-am facut asa: Am comandat si de la TME unele bune, dar cu conectori banana la capete si nu m-am mai apucat sa le tai sa ii pun mufa asta adaptoare ca sunt de ajuns si cele construite initial. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Ca sa masori exact un condensator, trebuie sa tii cont ca acolo mai e o inductanta si o rezistenta. Cea mai buna masurare sa face cu o punte. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Just now, icar said: Cea mai buna masurare sa face cu o punte. Adica ceea ce am eu acum. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 25 minutes ago, djlove said: Am si eu Hantek-ul de aproximativ 2 ani, dar nu l-as lauda atat. E ok ca si aparat de masurat acasa ocazional una alta, nimic mai mult. Stiu, daca nu costa minim cateva mii de lei nu-i bun, miroase nasol, nu stie sa masoare. Cat despre cablurile alea... nu-i momentul acum, sunt alte prioritati. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Exact. Io nu m-am laudat pina acuma, dar am si un Fluke1587 primit cadou si am constatat ca toate marimile masurate cu el, miros a Channel no 7! pe cind cele masurate cu aparatele chinezesti miros a apa de colonie ieftina! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum