Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire led smd pe suport de aluminiu.

overdrive

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• overdrive

4

• modoran

3

• validae

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 19.01.2023 la 11:48, sesebe a spus:

Si oricum daca vrei si suport practic nu doar teoretic atunci trebuie sa specifici si orasul/locatia.

Era must-have intr-o vreme,dar vad ca nu se mai respecta..

Unii sunt mai egali decat altii!!

Ontopic 

Ledurile cred ca vor fi lipite pe un cablaj care ...acel cablaj va avea suport din aluminiu pentru disiparea caldurii..

Lipirea unor leduri pe aluminiu..n-are logica decat ca obiect de design,nu ca leduri functionale!!

Link spre comentariu

Ce se vede acolo par a fi ceva leduri de semnalizare auto sau display grafic.Nu cred să poată lipi cineva la noi aşa ceva, dublu placat pe substrat de aluminiu.Tehnologia necesară nu cred că-i la îndemâna unei firme mici.Acolo e lucrare chinezească..

Link spre comentariu

Exista pcb-uri pe substrat din aluminiu, oricine poate comanda asa ceva daca doreste. Una din aplicatiile posibile este chiar in cazul de fata.

Trebuia comandata tot in China inclusiv asamblarea, de fapt nici acum nu e timpul trecut, dar la costuri mai mari.

Editat de modoran
Link spre comentariu

Omul vrea să i se lipească leduri pe o placă existentă dublu placată pe substrat Al, nu să comande PCB-uri....e o mare diferenţă.Dacă era vorba de a lipi leduri SMD pe o regletă de aluminiu, era floare la ureche.Aici dacă încălzeşti ledurile de pe o parte, pică şi integratele din partea cealaltă..

Link spre comentariu

Nu stiu daca pica integratele de pe parte cealalta, exista o anumita forta ce le tine pe loc, desi aliajul este topit.

Daca nu, atunci se poate folosi aliaj cu bismut pentru leduri la 138C, fata de 220 cat are aliajul lead free existent pe spate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări