Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dânsul / dânsa

Postări Recomandate

Acum 4 ore, BRANCA a spus:

doru3160.Am trăit câţiva ani,în copilărie,în Moldova.Confirm că se foloseau la ţară dânsul/dânsa pentru animale...

Din copilarie pana acum au trecut cativa ani... ca sa nu spun câți. Se mai schimba obiceiurile, si vorba. De la Stefan citire pana acum, o gramada de chestii s-au pierdut in timp, in materie de vorbe si tot Moldova a ramas. Credeam ca cel mai bine cunoaste aspectul asta cel care traieste in zona, nu musafirii, dar daca voi stiti mai bine ca la animale si lucruri li se spune dânsul/dânsa asa sa fie. Cine sunt eu sa va contrazic...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu sunt din Iasi, dar am rude la tara atat in  estul cat si in vestul judetului (e diferenta intre zone la stilul caselor, gardurilor, capitelor de fân etc.), dar n-am auzit niniodata formula de adresare dânsul/dânsa pentru animale sau lucruri.

Nu neg ca nu s-ar folosi, dar eu n-am auzit.

Editat de norad
Link spre comentariu
Acum 58 minute, norad a spus:

Eu sunt din Iasi, dar am rude la tara atat in  estul cat si in vestul judetului 

Exact in aceeași situație sunt și eu, cu diferența ca la mine sunt situate în sudul județului, spre Vaslui, și de aia spuneam că lucrurile nu stau precum in folclorul urban.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări