doru3160 Postat Ianuarie 21, 2023 Partajează Postat Ianuarie 21, 2023 Acum 4 ore, BRANCA a spus: doru3160.Am trăit câţiva ani,în copilărie,în Moldova.Confirm că se foloseau la ţară dânsul/dânsa pentru animale... Din copilarie pana acum au trecut cativa ani... ca sa nu spun câți. Se mai schimba obiceiurile, si vorba. De la Stefan citire pana acum, o gramada de chestii s-au pierdut in timp, in materie de vorbe si tot Moldova a ramas. Credeam ca cel mai bine cunoaste aspectul asta cel care traieste in zona, nu musafirii, dar daca voi stiti mai bine ca la animale si lucruri li se spune dânsul/dânsa asa sa fie. Cine sunt eu sa va contrazic... Link spre comentariu
saptemari Postat Ianuarie 21, 2023 Partajează Postat Ianuarie 21, 2023 Eu nu pretind ca știu nimic și m-am retras din discuție. O seara frumoasa Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 (editat) Eu sunt din Iasi, dar am rude la tara atat in estul cat si in vestul judetului (e diferenta intre zone la stilul caselor, gardurilor, capitelor de fân etc.), dar n-am auzit niniodata formula de adresare dânsul/dânsa pentru animale sau lucruri. Nu neg ca nu s-ar folosi, dar eu n-am auzit. Editat Ianuarie 22, 2023 de norad Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 Acum 58 minute, norad a spus: Eu sunt din Iasi, dar am rude la tara atat in estul cat si in vestul judetului Exact in aceeași situație sunt și eu, cu diferența ca la mine sunt situate în sudul județului, spre Vaslui, și de aia spuneam că lucrurile nu stau precum in folclorul urban. Link spre comentariu
Postări Recomandate