Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator sudură Telwin Nordika 270 Opinii funcționare, probleme

xubi

Postări Recomandate

Acum 36 minute, xubi a spus:

citind topicul despre recomandarea unui invertor după 105 pagini tot nu știu care-i bun la 400 de lei.  

Felicitari ptr. achizitie, sa-l stapaniti si folositi sanatos si cat mai multa vreme !

Iata un tabel care poate o sa va mai ofere o orientare :

Model Imax 30% Imax 100% RON Masa Kg Eficienta cos(ɸ) Functii
Powermat PM-MMAT-300L 300A 232A 315 2.55Kg     Hot Start, Anti Stick, Arc Force, VRD
ALMAZ 250A ( ES003 ) 250A   401 3 KG 85% 0.93  
Steinhaus PRO-IW160M 160A   420 7.1Kg     Anti Stick
CAMPION MMA LV350XL 350A 271A 435 3.4Kg 85% 0.93  
INTENSIV ARC180 VRD 180A 106A 543 6.4 Kg   0.7 Hot Start, Anti Stick, Arc Force, Lift Tig, VRD
PROWELD MMA-220 LCD 220A 120A 690 4Kg 85% 0.75 Hot Start, Anti Stick, Arc Force, VRD
JASIC ARC 200 PRO (Z209) 200A 110A 1020 5.2Kg   0.7 Hot Start, Anti Stick, Arc Force, Lift Tig
Jasic ARC 200 CEL (Z247) 200A 110A 1060 6.6Kg   0.7 Hot Start, Anti Stick, Arc Force, Lift Tig

Eu am cumparat anul trecut Proweld MMA-220 LCD si sunt f multumit de el.

Acum 36 minute, xubi a spus:

Acum vreo 2 luni mă  fixasem cumva pe Jasic200 apoi am aflat că Intensiv este făcut de Jasic și fiind mai ieftin nu știam ce-i lipseșteDrossel-ul?)  apoi un coleg de forum a deschis post că avea probleme cu Intensiv200 de nou și am luat mâna de pe cuțit. 

Faptul ca cineva are probleme cu un exemplar , nu e o chestiune concludenta. 

Ca sa renuntati la o alegere, trebuie sa studiati mai multe variabile, de exemplu review-urile de pe diverse site-uri, rating-ul, nr. de review-uri negative raportat la cele pozitive, motivele ptr. care au existat review-uri negative (multe sunt date aiurea!), etc. Opinii concrete de la utilizatori curenti ai unui model anume - iarasi ar trebui sa cautati.

Nu va ascund ca JASIC ARC 200 PRO a fost prima mea alegere, dar am renuntat datorita pretului prea mare. 

Am preferat un model la pret mediu, care sa intruneasca cat mai multe facilitati - si asa a iesit castigator Proweld ;-)

Sper sa va fie de folos tabelasul si sa va bucurati oricum de alegerea facuta !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In functie de lucrare si situatie folosesc atit transformator de sudura si invertor...dar in ultimul timp folosesc mai des  invertor de sudura ...o chinezarie destul de acceptabila ...la diverse lucrari..

https://www.elforum.info/topic/146007-realizare-boltă-pentru-vița-de-vie/page/2/#elControls_1956808_menu

https://www.elforum.info/topic/73434-sfat-achizitie-invertor/page/73/#elControls_1839289_menu

https://www.elforum.info/topic/139318-proweld-mma-160pi/#comment-1936839

Asa arata la interior traful de sudura...cu nume de firma..:rade:

Traf montaj borne cablu.jpg

Traf sudura interior.jpg

Traf sudura det.interior.jpg

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Domnule Xubi, să vă fie de folos și să vă bucurați cât mai mult de transformatorul de sudură pe care l-ați achiziționat; probabil că este suficient de bine construit pentru noi amatorii și merită banii dați. Dar eu cred că dacă ați fi fost obișnuit să sudați cu bazici nici nu v-ați mai fi gândit vreodată la transformator; oricum să știți că există și unele "invertoare" care nu sudează cu bazici (din cauza tensiunii prea mici a arcului de sudură) și decât așa ceva, mai bine un transformator bun, părerea mea. Numai bine! 

Link spre comentariu

@yo3fhm Cezar,  am corespondat pe mail(YO5TC) despre Proweld, mulțumesc pentru tabelul tău. Desigur alegerile se fac luînd multe în considerare cum spuneai. Pe când încă studiam chestiunea și eram cu doi ochi la Jasic și cu unul la al tău a apărut un subiect  cu modelul tău defect... Imaginează-ți ce efect a avut.  Mai apăruse și subiectul cu  Intensivul... iar de ieri am acel Telwin 144  la care am oricând acces,   pe masă ca pacient...  Ghinion!  Nu m-am putut decide pentru invertor.  :) 
@asterix196803... Am o bicicletă Giant :) mulțam pentru poze, cam așa arată și al meu, același sistem de șunt, termostatul este pus la fel, doar că primarul suportă și 380 ceea ce mă face extrem de fericit. Tocmai îi pun ceva bandă neon pe indicatorul de curent până-i găsesc un CT să-i pot afișa curentul cu un mV-metru de panou care costă mai mult decât transformatorul  :wretre
Dacă făceam bani cu el  sau măcar ceva serios pe acasă,  nici nu-mi trecea prin cap să iau transformator, probabil era un invertor de 2000 ca Jasicul unui amic cu care m-am jucat spot welding și alți zurgălăi... 
Mulțam tuturor,  pentru sfaturi și urări, m-am distrat copios la unele postări  mai ales  la  cea  care-mi recomanda să iau un invertor bun sau cea în care cineva avea un 216HD și-l recomanda pentru casă  :)

Editat de xubi
Link spre comentariu

Mulțumesc, am văzut postul lui SS1958.   În toamnă voiam să modific după schema de pe  Svarbazar  traful moștenit dar am făcut niște măsurători  întâi care au confirmat ceea ce vedeam cu ochiul liber, anume  că secundarul este bobinat peste primar :)  N-am trasat caracteristica externă dar am măsurat IP0 și USsc cu secundarul în scurt  pentru cele 3 trepte ale primarului(prin cablurile de sudură de 16mm2 și electrod de 3.2) Am obținut niște valori care m-au lămurit  să nu insist pe calea aia.     Am  niște diode de 355A și traful este bobinat cu conductor plat de 5x3 în secundar, păcat că-i făcut prost. Poate într-o zi să-l rebobinez  cu cupru pe cel cumpărat acum dacă moare  dar cred că voi avea 80 de ani că tocmai repar un MAVO cu suportul contactelor de pe came spart :)

Editat de xubi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări