Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut "indrumator" pt constructie amplificator

Costa

Postări Recomandate

Buna ziua

Pensionar,nivel cunstinte teoretice scazut,initiat in montaje electronice,am si cateva dotari minime caut persoana cu experienta in audio-de preferat un nume cunoscut de pe forum.

Adica indrumare prin PM forum sau email pt alegere schema,alegere componente,cablaj,executie,executie sursa alimentare,probe- in conditii reciproc avantajoase.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costa

12

• Marian

5

• Nostalgic

3

• sesebe

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cineva tot din Romania? Ti-ar fi fost mai usor daca era cineva din oras de la tine dar este secret orasul.

Si oricum nu ai specificat la ce nivel de calitate vrei acel amplificator.

Link spre comentariu

Dr.Tr.Severin,tranzistori bipolari si nivel accesibil mie puțin peste amplif-ul meu din tehnium 5 1983 (vedeti subiectul meu de pe forum )

Utilizare în apartament la bloc-deci max 100w ,simetric?,finali complementari ? alimentare cu priza mediana.

Vreau sa obțin ceva funcțional lucrând altfel decât la noroc,singur n-am cum.

Buget nu m-am gândit,rezonabil.

Presupum max 1000lei pt piese.

Pt traf toroidal 300lei ,am comandat azi.

Mai mult e despre a primii cateva răspunsuri competente fără sa mai întreb pe forum in condiții reciproc avantajoase .

Un bun început ar fi acum pt proiectul nr 2 ,am cumparat 2 kit-uri Quad 405 cu TL071,TIP42C și 2Sc5200.

Link spre comentariu

Pai ce parametri are traful comandat astăzi? 

Apropo, dacă traful tot se face la comanda și nu trebuie reutilizat unul deja disponibil, dece ați mai întrebat și cerut suport dacă deja v-ați hotărît și ați comandat traful?

Traful trebuia comandat după definitivarea schemei amplificatorului. 

Link spre comentariu

Traful va avea în secundar 2x40 cu prize pt 2x25 și 2x32v 150va și curent max 3.2A .

Dacă chiar nu corespunde mai comand altul.

Aștept de câteva* zile un ^ îndrumător^ ,am avut ceva asemănător în subiectul meu legat de simulatorul MicroCap tot pe forum.

Link spre comentariu

Daca cineva e interesat trebuie sa stiu.

Daca nu mai incerc pe forum si in alta sectiune poate mai vizibila ori pe alt forum .

Din primavara prioritate au alte treburi si electronica se amana pt sezonul rece urmator.

Link spre comentariu

Utilizare 10w(chiar mai putin) de acord dar la 10w din max 10w nu e bine.

Pt 10w nu am nevoie de ajutor...

Mai mult vreau sa "fur" meserie lucrand chiar online cu un bun meserias.

Link spre comentariu
La 17.01.2023 la 17:59, Costa a spus:

Un bun început ar fi acum pt proiectul nr 2 ,am cumparat 2 kit-uri Quad 405 cu TL071,TIP42C și 2Sc5200.

Salut ! 

Dacă ați optat pentru Quad 405 , îi înțelegeți funcționarea?

E ceva mai diferit față de alte scheme.Eu vă stau în dialog în  măsura timpului meu disponibil.Vă ajut cu cea mai mare plăcere. Și eu sînt un fan al Quad 405.

O seară bună!

Link spre comentariu

Căutați pe net amplificatorul Leach Marshall 4.5 , e bine documentat , nu are erori .

Oricum sună mult mai bine decât o clona oarecare de Quad 405 .

Cât despre Quad 405 ... unele au plecat proaste din fabrică .

Degeaba  au facut revizii peste revizii , cândva  am vazut revizia nr 9 , deci ... 

Nu recomand  sub nicio formă , mai ales începătorilor  !

Spor la treabă și audiții plăcute .

leachamp4_5sch.png

Link spre comentariu

Multumesc ,am sa caut informatii,sper sa gasesc cablajul proiectat de un profesionist. 

E bine venit ajutorul,credeam ca trebuie sa renunt.

Quad a fost o tentatie inca acum f multi ani,atunci nu am putut,acum da si unul nu-l exclude pe celalalt.

Seara buna,pt mine e mai buna.

Link spre comentariu

Saluitari,

Va scriu din postura unui (vesnic) incepator ce nu are parte de sustinere nici macar contra-cost, care crede ca intelege motivele pt. care nu are parte de suport. Solutia mea - de doi bani, fara mari satisfactii, data fiind metoda - a fost copierea unor manuale de service si punerea lor in 'realitate' (a mea) cu metodele ce mi le-am permis. 

Oferta lui @Nostalgic trebuie 'agatata' neaparat.

Toate bune, mult succes,

Cosmin

Link spre comentariu

Despre Quad405 am strans multe info de pe forum si nu numai.

De studiat e cam greu ,imi lipsesc cunostinte elementare.

In simulator am putut observa doar ca este mult altfel fata de sablonul altor amplif-uri .

Discut bucuros ,mai bine zis sa ascult si chiar sa aplic .

Probe sapt viitoare dupa ce primesc tot ce am comandat ,traf,filtraje sursa,radiatoare finali.

Seara buna

Link spre comentariu

Nici eu nu recomand Quad405, e prea complex si problematic pentru ce se cere aici. 

Daca nivelul este unul de debut atunci recomand lectura completa a topicului meu de aici:
https://www.elforum.info/topic/129153-teorie-si-generalitati-in-audio/

Nu numai ca te introduce foarte bine in teoria generalista din audio dar in final iti si ofera un exemplu concret de schema proiectata pas cu pas, mai departe tine de tine sa o finalizezi, si unde ai nelamuriri ma gasesti in privat. 

Asa se invata audio, si nu copiind proiecte de pe net, ci studiind teorie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări