Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare microscop

alex26

Postări Recomandate

Sunt situatii cand autofocusul mai mult te incurca, te descurci foarte bine si fara el.

Pentru iluminare trebuie sa cumperi lumini separat, care costa cat microscopul. Inclusiv alea scumpe au problema asta. Ideea e ca lumina trebuie sa vina in unghi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

15

• modoran

7

• Stefan

5

• sesebe

4

Top autori în acest subiect

Acum 11 minute, modoran a spus:

autofocusul mai mult te incurca

Atunci era si mai interesant sa-l poți activa / dezactiva după dorința.

Acum 13 minute, modoran a spus:

Pentru iluminare trebuie sa cumperi lumini separat, care costa cat microscopul. Inclusiv alea scumpe au problema asta. Ideea e ca lumina trebuie sa vina in unghi.

Am văzut ceva la chineji dar nu prea im vine sa dau 450 lei pe doua LED-uri. Am încercat cu veioza din laterala dar nu e ce trebuie însă mai am câteva idei si multe LED-uri.

Link spre comentariu

Se poate  incerca un dispersor si plastic alb mat in fata ledurilor .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu

Eu am folosit un COB de 27W alimentat reglabil pina în maxim 4-6W (nu mai rețin exact). 

Se pot găsi informații pe topicul meu cu divagatii despre LED-uri. Am mai folosit încă un COB (tot reglabila intensitatea) pt iluminare prin transparenta. 

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am mai meșterit ceva sub microscop și care m-a făcut să regret că nu am făcut achiziția mai demult, chiar merita să iau un model mult mai scump deși nu lucrez des cu el.

Este vorba de o panglica ruptă in totalitate a unui ecran LCD cu touchscreen. Deși aparent refacerea conexiunilor (traseelor) nu pare mare lucru totuși pot spune că a fost mai greu de cât pare cand te uiți la alții pe YouTube.

Panglica-LCD-mic-cu-touchscreen.jpg

Nici nu vreau să mă mai gândesc cât de chinuitor este să fac asta sub lupă și cât de mult îmi oboseau ochii când mai meșteream chestii atat de mici.

Panglic-LCD.jpg

Deci concluzia este să nu ne zgârcim, dacă vrem să facem un lucru de calitate trebuie și sculele aferente să fie de calitate. Încă am problema cu sursa de lumina dar sper să o rezolv cumva. Trebuie însă să mă împac cu faptul că nu am luat ceva cu braț mobil în loc de ax vertical.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Am revenit cu problema legata de achizitia unui microscop si dupa ce am stat o perioada in standby am ajuns la concluzia ca as vrea asa ceva , iar din ce am citit ar fi si camera folosita de tipul de la northridgefix, ( acelasi senzor Sony IMX 385) probabil are ceva mai buna acum, dar cred ca mie imi este suficienta. Fara brat ar fi mai ieftina cu aproape 1000 lei si sincer mi ar conveni, dar ce brat bun as putea lua tot de acolo ca sa nu mai platesc alt transport si oricum acel brat mi se pare bun. Mai as avea cateva intrebari:

- credeti ca merita sa dau atatia bani pe acel brat sau gasesc altul bun si la bani mai putini?

-am observat ca daca selectez la tara, Romania, pretul camerei e cu 500 lei mai mult decat daca selectez Anglia, si parca mi-ar conveni sa il trimita acolo, am pe cineva care vine frecvent in tara si nu ar fi o problema, acum nu stiu ce taxe or fi acolo, gen vama, tva?

-pentru suma de aproape 3300 lei cat iasa cu transport cu tot la ce taxe m as mai putea astepta in tara , ca poate chiar nu se mai merita si asta e, si atunci poate iau doar camera fara suport la 1500 lei si vad eu de un suport?

Va mltumesc.

https://www.aliexpress.com/item/1005005000054889.html

Link spre comentariu

Tot ala e pretul si pe Anglia, doar ca nu are TVA inclus. Daca alegi Romania ti se va scadea 500 de lei din pretul afisat.

Pretul afisat de aliexpress e cu taxele incluse, doar ca ti se vor scadea automat din pret si le vei plati in tara.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, modoran a spus:

Tot ala e pretul si pe Anglia, doar ca nu are TVA inclus. Daca alegi Romania ti se va scadea 500 de lei din pretul afisat.

Pretul afisat de aliexpress e cu taxele incluse, doar ca ti se vor scadea automat din pret si le vei plati in tara.

Pretul total imi apare 2600 lei, se scad 500 lei si imi apare de plata 2667 lei. Deci suma asta finala e cu tot cu transport sa inteleg, si in tara ce mai platesc, tva? Aveti idee de o suma cu aproximatie? Am plasat 2 comenzi de microscop , ambele au acelasi senzor Sony doar ca una are si autofocus. Asta cu autofocus e 2000 lei dar are un suport cam aiurea, cealalta nu are autofocus si e 2667 lei dar are suport bun. Trebuie sa ma hotaresc la una din ele dar nu stiu cat as mai plati in tara.

Link spre comentariu

deci ai 4 documente  doua AWB -uri (Airway bill) si doua INV (invoice adica factura)

AWB-urile specifica de obicei partea de transport (e un document emis de DHL)

INV (Invoice) e factura de la furnizor cu cat a costat bunul/bunurile cumparat/e si valoarea lor si transportul.

Plata TVA-ului se face la valoarea din Invoice (pentru suma bunurilor + transport) si e 19% (parca)  la care e posibil sa se mai adauge un tarif de prelucrare a datelor. 

De obicei (nu stiou daca e la fel in Ro) primesti un link de plata si intrii la DHL si platesti cu cardul. (e posibil sa fie diferit in Ro) dupa ce pachetul ajunge in tara de destinatie.

RR 

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Bun, deci plata tva este 19% din total, inclusiv transport, dar transportul in situatia asta mai trebuie sa l platesc sau e inclus si platesc doar acesti 19% . 

Link spre comentariu

Pe langa tva ma i e sau nu taxa vamala si mai depinde daca imputernicesti sau nu DHL sa faca formalitatile vamale pentru tine, contra unui comision. Timpul trece si tarifarea DHL merge.

Link spre comentariu

Pai ii imputernicesc pe Dhl sa faca formalitatile ca daca nu, ce pot face. De stiam ca e asa complicat nici in veci nu faceam. M am apucat sa completez la cereri si o grămada de date, de m am saturat, cand eu credeam ca il aduce acasa platesc transport si vama si gata. Cine stie ce tâmpenii am mai facut completand toate alea. 

Link spre comentariu

nu stiu daca sunt taxe vamale la un microscop care vine din (China presupun) si ajunge in Ro. - eu import frecvent lucruri din China (in EU) si foarte putine au taxe vamale. (utilaje foarte speciale)

Oricum pe factura de la DHL o sa fie defalcat 

Vama (in caz ca exista) - xxxx  

TVA ---yyyy

Comision de procesare --zzzz   

Tu o sa ai de plata suma xxx+yyy+zzz. (DHL face toate calculele pentru tine de aia le dai zzzz)

Restul - adica marfa si trasportul banuiesc ca le-ai platit deja ca altfel nu trimiteau aia microscopul.

De fapt nu e nimic complicat, nu trebuie decat sa astepti sa-ti trimita DHL-ul factura cu ce ai de plata. Cand mai faci lucruri d'astea spunei furnizorului sa adauge datele tale de contact (tel. email) pe factura ca sa poata DHL sa te contacteze usor.

Ce faci tu acum se numeste import. 

@alex26 NU dispera, orice problema are cel putin o solutie. 

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Când ai nevoie de ceva și singura soluție logică e să cumperi de unul singur, evitând un intermediar, nu te mai cramponezi de tva sau taxe vamale. Dar e bine să pui în cumpănă dacă merită să plătești unele taxe, ori e mai convenabil să cumperi de la un importator local, care are avantajul că importă ,,la grămadă,, și iese mai ieftin, dar care te poate ajuta foarte rapid în caz de defectare în garanție.

Caz în care tu pierzi mult ttimp și bani atunci când cumperi pe cont propriu, fiindcă dacă ți se strică jucăria, costul trimiterii înapoi în China e foarte mare....iar chinezul nu știu dacă îți decontează transportul. El uneori preferă să-ți dea jumate din bani înapoi și rămâi cu defectul, decât să suporte costul dus-întors al aparatului.

Spun asta din ce am auzit de la apropiați ce au avut astfel de experiențe.

Ar fi fost bine să discuți chestiile astea cu chinezul înainte de a cumpăra/importa  ....

Folosiți întotdeauna mesageria Aliexpress, când aveți nelămuriri, chinezii răspund repede la mesaje.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări