Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare microscop

alex26

Postări Recomandate

• Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

15

• modoran

7

• Stefan

5

• sesebe

4

Top autori în acest subiect

21 de euro e bratul...pentru cumparaturi recomand folosirea pc-ului nu a telefonului,pentru a vedea toate detaliile si optiunile paginilor

Iti recomand varianta fara brat(21 euro e mult pentru sistemul ala),odata ce-l primesti poti improviza fara mare efort financiar un suport pe gustul tau care sa se adapteze in acelasi timp si la ceea ce doresti sa lucrezi...la acelasi tip de camera microscop eu am folosit un suport de  masina de gaurit cumparat din targ

Editat de Bercu Giuliano
Link spre comentariu

@alex26 la 1178 lei primești ce iti apare in poza, camera aia de 48MP (+sursa, cablu HDMI, telecomanda), obiectivul de 180X, suportul, padul de silicon si lampa aia inel.

Iți spun câteva impresii după ce am achiziționat un microscop de 530 lei, probabail nu vei tine cont de ele dar hai sa încerc. Eu il folosesc foarte rar si a fost mai mult un moft (+nervi), zilele trecute când am avut de lipit ceva mic a fost mai rapid tot cu lupa. :rade:

- rezoluția camerei de 13MP este arhisuficienta pentru un monitor de 21", ce sa fac cu 4K daca nu dețin un astfel de monitor si chiar daca avem nu se justifica utilizarea in acest scop. Nu știu cum era o camera cu auto focus dar tot timpul trebuie sa umblu la obiectiv, când inspectezi o placa cu piese pe ambele fete nu ai niciodată aceeași înălțime pe toata suprafața. Sa zici ca atunci când lucrezi pe o zona fixa nu e așa deranjanta treaba asta dar nah ...

- suportul ala e de tot ... are cursa sus / jos foarte mica si tot timpul am nevoie sa mut tot ansamblul din șuruburile de fixare + ajustarea obiectivului. Regret ca nu am luat ceva mai mare cu braț mobil chiar daca nu îmi plăcea sa-l am prins tot timpul de masa.

- despre obiectivul 130X nu am ce zice de rău pentru ca si asta e suficient pentru orice placa electronica.

- inelul ala pentru iluminare e ... ieftin dar își face treaba însă musai sa ai si o lumina laterala din ambele parți.

Eu încă nu am reușit sa mă obișnuiesc cu lucrul sub microscop si privitul in monitor, mă mișc mult mai greu si tot timpul caut diverse repere.

Daca faci chestia asta zi de zi / service atunci vezi sfatul lui @sesebe, nu neapărat cel din link-ul lui. Variantele stereo trinoculare si cu posibilitatea de montare pe braț mobil solid nu sunt deloc ieftine 

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Stefan a spus:

@alex26 la 1178 lei primesti ce iti apare in poza, camera aia de 48MP (+sursa, cablu HDMI, telecomanda), obiectivul de 180X, suportul, padul de silicon si lampa aia inel.

Banuiesc ca e bine atunci. Eu credeam ca imi configurez eu ce camera doresc din cele 6 si din cele 2 obiective, apoi imi apar preturi diferite in functie de alegeri, dar nu, si nu stiam exact.  Ar fi o alegere buna? Vad ca transportul e gratuit, nu stiu exact daca mai am alte taxe, scrie ca pretul include VAT.

Link spre comentariu

Eu am pus pe pagina anterioara recomandarea cea mai ieftina dar și cea mai buna pt lucrul sub microscop. Ți-o spun din postura în care lucrez cu SMD-uri de aproape 20 de ani, in ultima vreme preponderent 0603 și chiar 0402.

Am lucrat inclusiv cu microscop scump cit un suv nou și sa știi se simte diferența. Inclusiv acasă mi-am luat microscop stereo. 

Ca ideie, am lipit benzi flexibile de la display-uri de lipite de pe PCB nu de pe sticla. Cu jucăriile la care s-au pus linkuri nu te vad sa poți face asa ceva la mina. 

Link spre comentariu

Dle Sesebe nu știu de ce, dar parca nu ma văd stand cu ochii in lupele acelea, as fi preferat sa ma uit in monitor. Mi se pare mult mai greu de lucrat cu acel model pus de Dvs, dar poate ma înșel. Acum nu as zice nu, prețul mi se pare bun, mai puțin transportul care e cam mare. Probabil ca dacă era transportul gratuit și Dvs Spune-ți ca sunt mai bine acestea, l-as fi cumpărat , dar poate îl găsesc in alta parte ai îl iau.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, alex26 a spus:

Banuiesc ca e bine atunci. Eu credeam ca imi configurez eu ce camera doresc din cele 6 si din cele 2 obiective, apoi imi apar preturi diferite in functie de alegeri, dar nu, si nu stiam exact.  Ar fi o alegere buna? Vad ca transportul e gratuit, nu stiu exact daca mai am alte taxe, scrie ca pretul include VAT.

Pretul platit catre aliexpress va fi mai mic decat cel afisat, tva vei plati la vama romaneasca, e valoare peste 150€. In final tot cam atat va costa.

Link spre comentariu

De fapt o sa plătești fix cat scrie pe Ali si la import teoretic trebuie sa plătești taxele vamale pentru ca depășești 150 EURO. Daca nu se poate justifica plata TVA-ului către Ali. desi pe site scrie "Price includes VAT", atunci e posibil sa plătești iar TVA in RO după care poți încerca recuperarea lui.

Oricum nu poți spune ca e ceva bătut in cuie deoarece poți avea norocul sa treacă vama fără nici o alta taxa sau chiar sa apară ca vine dintr-o tara UE, am mai pățit asta chiar daca la transport scria clar China.

Link spre comentariu

Se gasesc si la magazine din Ro la preturi apropiate microscoape stereo. Eu am luat acum vreo 2 ani unul din RO dar cu zoom fix de 20X, din cauza pretului.

Acum l-as da bucuros si mi-as lua unul cu zoom reglabil 7-40X, chiar daa i-am pus iluminare LED la cel pe care-l am acum.

Folosesc la servici, ca mai toti colegii ce trebuie sa intervina pe SMD-uri, unul cu zoom reglabil 7-40X. Pt inspectie si documentare folosesc un OZN de microscop tot stereo dar cu plaja de zoom mai mare si tot felul de alte facilitati dar pt lucru este suficient unul de genul celui recomandat de mine. La cel recomandat de mine doar standul de sustinere ar mai merita imbunatatit dar creste mult si pretul.

Citeva link-uri accesibile din RO:

link 1

link 2 - doar brat suport

link 3 - sistem recomandat dar scump.

link 4

link 5

link 6 - freeshiping

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Eu îl am asta. Nu mai țin minte cât a fost. Are și camera. Se poate lucra și pe monitor. După preferință. 

Știu ca pe undeva am pus și ceva poze pe monitor și prin obiectiv. 

IMG-20230119-114809.jpg

Link spre comentariu
La 17.01.2023 la 22:18, alex26 a spus:

Mare grija ca vei PLATI TVA in Romania plus vama! Intreaba Chinezul daca au depozit in EUROPA! Sunt care trimit din depozite din Europa si atunci esti scutit de taxele de mai sus!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Dacă este cineva curios cum se lucrează la un "microscop" digital de 117$.

La primele încercări am lipit pini mari cu rasterul de 2,54mm, in mod normal se puteau lipi și fără microscop dar am vrut să învăț puțin pentru că mâinile nu se coordonau deloc cu ce vedeam.

Nu mai găsesc filmarea dar am mai experimentat cu succes incluirea unui chip LQFP128, în vremuri apuse vedeam să lipesc așa ceva fără lupă sau microscop.

IMG1.jpg

(curățat și aplicat fludor - poza făcută doar cu telefonul)

IMG2.jpg

(chip schimbat cu aer cald și letconul)

Și ultima cârpeală la microscop este incluirea unui chip QFN48, este prima oară când lucrez cu acest tip de capsula. Este de la un docking station ieftin dar aveam ceva temeri că nu îmi iese lipitura, chipul e fake sau poate chiar il distrug cu prea multă căldură dar după corecții cu vârful de stație totul a ieșit bine.

Stiu ca a rămas o punte unde tot insistam cu vârful dar la inspecția a dispărut ca prin "magie".

Nu am prezentat chiar tot pentru că am multe stângăcii, îmi cădea telefon de pe suportul microscopului când umblam la focalizare, uitam să cresc temperatura la stația de aer cald (nu se reduce automat când o pun in suport), ba nu nimeream zona și mă uitam direct la plăcută nu pe monitor s.a.m.d

Și acum să reamintesc doua dintre cele mai enervante lucruri la un microscop atât de ieftin:

- lipsa autofocus, se poate vedea pe filmări cat e de deranjat;

- iluminatul când ai suprafețe lucioase sau mult flux;

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări