Dxxx Postat Ianuarie 14, 2023 Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 Salut, Pun acest topic anticipat, cu un interval suficient de mare incat se se poata proiecta sau adapta un cablaj. Premisa Doresc sa fac o comanda la JLPCB si se pot pune pana la 5 cablaje separate diferite pe o placutza. In acest mod rezulta pret per bucata mic si de asemenea transportul se imparte la mai multe bucati. Exista posibilitatea ca sa se asocieze la comanda mea colegii doritori, dar sunt destle conditii, dupa cum urmeaza: 1. comanda o fac pentru 10 bucati identice, grosime material 0,6mm, dublu-strat, toate optiunile pe varianta de baza. Parametrii vor fi pentru intreaga comanda. 2. estimativ doresc sa lansez comanda la sfarsitul lui februarie. Nu este imposibil ca eu insumi sa nu pot respecta termenul, este numai dorinta mea la acest moment. 3. NU MERITA in mare parte asocierea decat daca aveti cablaje semnificativ mai mici decat 10x10cm. Daca cineva are ceva apropiat de 10x10 atunci cred ca este mai simplu sa faca singur o comanda, o sa-i vina direct la domiciliu. 4. designul pe care mi-l trimiteti trebuie ca sa il preiau / sa-l combin cu cele ale mele si apoi sa generez Gerberele. Din aceasta cauza nu pot accepta decat ceva care poate sa fie deschis de softul meu. Eu folosesc DS-PCB. Deci fie realizati desenul in acelas program, fie se pare ca poate fi exportat din Eagle sub un format compatibil. Alte programe nu pot fi importate. 5. dupa realizarea de fabrica a cablajelor urmeaza sa ajunga la mine si voi decupa eu ce primesc urmand sa trimit fiecaruia cele comandate cu FanCourier de principiu... deci includeti si acest cost, sa nu existe dubii. Atentie, chiar daca toate conditiile de mai sus sunt satisfacute exista evident conditia ca ce comandam sa se "impacheteze bine" in formatul de 10x10 care este conditia producatorului pentru preturile convenabile. Daca impachetarea nu este convenabila ca suprafata sau numar se poate ca sa ramana un cablaj sa zicem de 2x2cm in afara placilor deci fie se renunta la el, fie va costa semnificativ mai mult. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 15, 2023 Partajează Postat Ianuarie 15, 2023 Pai de ce? care e "ghiseftul"? Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 15, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2023 Costul evident mai mic... nu era clar? Va trebui sa citesti conditiile producatorului ca sa intelegi ca in acest mod costul poate sa fie semnificativ mai mic decat facand direct comanda. Este vorba de optimizarea costului. Ca sa disec eu toate situatiile si sa fac aici un manual nu isi are locul... Cine este interesat gaseste toata informatia. Nu este insa chiar asa de simplu, trebuie ca mai intai sa fie compatibilitate cu toate conditiile mele, altfel nu se pot combina comenzile. In plus trebuie sa existe si compatibilitate intre dimensiunile diverselor modele de placi, cu cat se impacheteaza mai bine in dimensiunea 10X10 cu atat mai mare economia. Iar valoarea economisita va fi proportionala cu compatibilitatea respectiva. Ca simplu exemplu: 1. - eu vreau 2 modele de PCB si colegul X vrea si el tot doua. Toate cele 4 modele se pot combina pe o singura placa. - pot sa fac comanda singur si ma costa exact aceeasi suma ca si cand as fi adaugat si desenele colegului la comanda mea... deci zic eu - costul ar fi la jumatate. 2. - sa zicem ca eu vreau sa fac doar un singur model si gasesc 3 colegi care vor si ei cate un singur model - si toate se pot combina pe o singura placa. - si in acest caz daca fac comanda singur ma va costa exact aceeasi suma ca si cand as fi adaugat celelalte modele la comanda mea... deci in acest caz costul ar fi numai un sfert. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 16, 2023 Partajează Postat Ianuarie 16, 2023 In primul rind sunt prea multe conditii ,una di ele cablaj de 0,6mm de obicei eu folosesc de 1,6mm dublu placat ,apoi expedierea cu fan curier meu sunt din Cocirlarii de Jos ,nu este in aria curierului si voi plati km in plus sa zicem undeva la 35 ron ,daca eu fac comanda de 5buc 10x10cm ma costa 7.04$ ,circa 35 ron si mi le aduca curierul la usa , daca pe placa pun 4 modle ,va rezulta un pret de 1,75 ron per bucata ,si mai si ajung cu Yun Expres in maxim 14 zile . Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 16, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2023 Nici nu am zis ca este profitabil si simplu pentru oricine. Este evident ca eu pun conditiile, conform cu stilul in care fac eu comenzile. Pe mine personal nu ma deranjeaza nespus sa fac comanda de unul singur... ideea este ca daca cuiva i se potrivesc conditiile cat si fereastra de timp, atunci poate fi reciproc avantajos. Daca nu, nu. In rest as fi facut cablajul si mai subtire, dar sub 0,6 costa in plus. Nu cred ca aici sau la culoarea solder-mask-ului sta problema... Eu vad ca problema sta mai curand la 1. fereastra de timp (dupa ce imi termin eu munca sunt de acord sa astept 1-2 saptamani, dar nu mai mult)... si la 2. editorul PCB, fara compatibilitate nu merita complicatia. Numarul este de 10 exemplare, sigur ca daca nu vrei decat unul singur deja exista necompatibilitate. Eu oricum comand cu EuroPack. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum