cosmin_ctin2005 Postat Decembrie 14, 2007 Partajează Postat Decembrie 14, 2007 salut,cine poate sa ma ajute si pe mine? am si eu nevoie de un mic programel in care sa fie folosita instructiunea incf.multumesc mult Link spre comentariu
sofian Postat Decembrie 14, 2007 Partajează Postat Decembrie 14, 2007 Loopincf var,fgoto Loop nu prea am vazut program sa nu contina "incf" Link spre comentariu
cosmin_ctin2005 Postat Decembrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2007 dar cum citesc valoarea ca asta este problema Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 16, 2007 Partajează Postat Decembrie 16, 2007 Aprinzi niste leduri in functie de valoare?Adica definesti un numar de pini ca iesiri, legi niste leduri la ele si comazi iesirile definite anterior cu valoarea pe care vrei s-o vezi. Pe leduri o sa vezi cod binar. Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 16, 2007 Partajează Postat Decembrie 16, 2007 esti neclar in ceea ce vrei, sau poate credeam eu ca stiu pre multe despre mcu si nu-i asa :smt003 MOVF var ; (muta var in acumualtoru W si apoi faci ce vrei cu el)MOVWF PORTB ; il scoti la portu BMOVWF var2 ; il pui in alta variabilaCALL rutina_ta ; care rutina face ce vrei tu trimite W pe lcd, rs232 etc. Link spre comentariu
cosmin_ctin2005 Postat Decembrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2007 o sa incercmerci frumos Link spre comentariu
cosmin_ctin2005 Postat Decembrie 19, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2007 dar daca vreau ca atunci cand ajunge la val. 5 sa se faca o iesire cum fac? asta este ce vreau eu.vreu sa comand diferite iesiri in functie de valoarea pe care o da INC-ul .se poate? multumesc mult Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 19, 2007 Partajează Postat Decembrie 19, 2007 Testarea egalitatii se face cu XOR. EDIT: Reformulez. O modalitate posibila de a testa egalitatea este folosind XOR. Mai sunt si altele. De ex, daca variabila incrementata se afla in var, testezi asa: incf var, fmovlw 0x5 ;incarci w cu valoarea de comparatiexorwf var, w ;comparibz var_egal_5 ;Z e setat in caz de egalitate b var_nu_e_5 mai simplu e sa folosesti decfsz var Citeste in foaia de catalog modul de operare al instructiunii decfsz Spor! Cirip Link spre comentariu
cosmin_ctin2005 Postat Ianuarie 15, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2008 nu stiu unde gresesc?daca fac asa:movlw 5movwf valoare ; nu se transfera 5 in variabila ''valoare''?loopif valoare == 5goto onelsegoto offendifgoto loopnormal trebuie sa se faca subrutina on, nu? daca nu, cum trebuie sa fac sa se faca subrutina on cand '' valoare = 5''? Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 15, 2008 Partajează Postat Ianuarie 15, 2008 In ce limbaj scrii? Ce mediu de programare folosesti? M-as mira ca ceea ce ai scris acolo sa compileze, dapai sa mai si ruleze. Picul nu stie ce e aia "if valoare == 5". Ai inceput cu asamblare, apoi ai continuat cu "if"... Incearca asa, in asembler: movlw 5movwf valoare ; nu se transfera 5 in variabila ''valoare''?... Ba da.loopmovlw 5xorwf valoare, w ;rezultatul xorului il depui in w, ca sa nu busesti "valoare". ;In realitate folosesti numai flagul Zbz on ;if valoare == 5 ;goto ongoto off ;altfel, executa off Link spre comentariu
cosmin_ctin2005 Postat Martie 25, 2008 Autor Partajează Postat Martie 25, 2008 multumesc mult, a mers OK. :supz: inca o intrebare daca se poate.Cum se poate citi si inregistra un semnal analogic cu PIC16F84A dupa ce a fost convertit in semnal digital? Link spre comentariu
cirip Postat Martie 25, 2008 Partajează Postat Martie 25, 2008 Cum se poate citi si inregistra un semnal analogic cu PIC16F84A dupa ce a fost convertit in semnal digital? Prea putine detalii. Probabil ca stii ca 16F84 nu are convertor A/D. "dupa ce a fost convertit"... de catre cine? Cu ce cipan? Ce format scoate la iesire? Serial, paralel, ce tip de interfata? "si inregistra"... unde? pe ce suport/memorie? Cat de repede?Mai bine zi direct ce vrei sa faci.Cirip Link spre comentariu
Vizitator danba Postat Martie 26, 2008 Partajează Postat Martie 26, 2008 Pentru Cirip : :rock: Salut Cirip , iti trimit si eu o sursa sa o faci .hex ( 16f84 ) ? Merci, :smt039 Link spre comentariu
cosmin_ctin2005 Postat Aprilie 2, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2008 As dori sa fac un termometru si un voltmetru digital cu afisaj pe LCD. Link spre comentariu
cosmin_ctin2005 Postat Iulie 24, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2008 In limbajul asamblare ce instructiune sa folosesc pentru a compara o variabila cu o constanta:movlw 0x06movwf ''test''daca ''valoare''<= ''test'' goto ondaca ''valoare'' > ''test'' goto offonbsf PORTB,7returnoffbsf PORTB,6return :smt032 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum