giliman66 Postat Ianuarie 12, 2023 Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 Va rog sa ma indrumati/ajutati in urmatoarea problema: O nacela, model Andromeda 150TJB, are bratul intins la maxim si pozitionat la orizontala. Nacela raspunde la comenzile hidraulice de inclinare/revenire a cabinei, insa nu raspunde la comanda de retragere brat si ridicare. Problema este ca pe spatiul unde este amplasata urmeaza sa fie depozitate material de constructii si trebuie mutata, insa nu asa desfacuta. Nu raspunde la comenzile din cabina nacelei, iar pe partea de conexiuni sunt multe fire care au fost intrerupte. Rugamintea ar fi de a-mi da un sfat daca se poate retrage bratul manual –are o pompa hidraulica manuala sau ce s-ar putea face pentru remediere (desfacere racorduri hidraulice de la piston si impingere manuala).Nu am gasit un manual de utilizare, iar operatorul care a adus-o in starea actuala a plecat in strainatate. Daca mai sunt necesare detalii/foto le pot trimite prin mesageria private. Va multumesc. https://imgur.com/a/xXu1okw Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 12, 2023 Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 Numai rezolvând problema panoului de comandă s-ar aduce în poziţie.Cred că o soluţie de avarie ar fi ridicarea la verticală a nacelei şi golirea uleiului doar din circuitul pistoanelor de extindere.Cu presiune scăzută, braţul s-ar strânge sub acţiunea propriei greutăţi.Dar ar fi o procedură murdară şi potenţial riscantă.Aş încerca tot repararea panoului.Dar cel care a extins braţul nu are telefon ? Ori a plecat la supărare şi a defectat intenţionat nacela ? Link spre comentariu
giliman66 Postat Ianuarie 12, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 La instalatia electrica/electronica s-au facut multe modificari. Pe modulul electronic se afla un alt modul inglobat in rasina. Despre modulul verde nu am gasit documentatie, iar releul montat in cutia din stanga inchide doar un contact de la un element hidraulic , gen electrovalva cu 3 cai. Solutia de ultima instanta cred ca este cea mentionata, dar nu stiu daca cilindrul nu este sub presiune si nu as vrea sa fac mai mult rau decat bine. Ma gandesc ca ii posibil sa mai fie ceva elemente de siguranta, supape de sens etc. Cel care a lucrat pe nacela sustine ca a lasat-o functionala. https://imgur.com/a/RbxpPhE Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Ianuarie 12, 2023 Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 Încearcă să cauți distribuitoarele hidraulice,și eventual alimentata direct bobina corespunzătoare cilindrului hidraulic care se ocupa de întinderea brațului. Link spre comentariu
giliman66 Postat Ianuarie 12, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 Am incercat si alimentarea directa a bobinelor responsabile cu retragerea /ridicarea bratului, fara efect. Din maneta distribuitorului hidraulic responsabil cu intinderea se poate doar extinde la retragere nu reactioneaza. Link spre comentariu
bentanioan Postat Ianuarie 13, 2023 Partajează Postat Ianuarie 13, 2023 Incearca sa schimbi furtunele de la cilindrul hidraulic intre ele pentru a rezolva problema pentru moment (dai pe extinde si ar trebui sa se retraga). Link spre comentariu
giliman66 Postat Ianuarie 14, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 O sa încerc și aceasta varianta. Retinerea este data de faptul ca ii posibil ca unul din furtune sa fie sub presiune. Nu ar trebui descărcată presiunea din cilindru? Link spre comentariu
bentanioan Postat Ianuarie 14, 2023 Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 (editat) Desfaci putin si vezi ce se intampla. Poate picura putin ulei, daca e jet puternic strangi la loc si cauti alta solutie. Faci asta cu pompa de ulei oprita si nu stai sub utilaj . Editat Ianuarie 14, 2023 de bentanioan Link spre comentariu
giliman66 Postat Ianuarie 14, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 Mulțumesc de sfaturi, asa o sa procedez. Link spre comentariu
giliman66 Postat Ianuarie 29, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Va salut, Am încercat și varianta de schimbare a turului cu returul, dar fără succes. Pompa hidraulica oprește motorul în momentul în care se manevrează maneta din distribuitor. Cel mai probabil, frecarea în cele doua brate extensibile este foarte mare. Cred ca singura soluție este desfacerea racordurilor de la cilindri și ridicarea bratului cu o macara. Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 30, 2023 Partajează Postat Ianuarie 30, 2023 (editat) On 1/29/2023 at 9:46 AM, giliman66 said: Am încercat și varianta de schimbare a turului cu returul, dar fără succes. Pompa hidraulica oprește motorul în momentul în care se manevrează maneta din distribuitor. Normal, dacă sesizează (electric) o inversare de sens între comandă și execuție. Sau dacă electrovalva de tur se deschide iar cea de retur, nu. Și crește presiunea peste limita admisă. Editat Ianuarie 30, 2023 de string Link spre comentariu
giliman66 Postat Februarie 8, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2023 Multumesc de precizari. "Tabloul" electric si conexiunile nu sunt tocmai usor de urmarit, schema electrica sau hidraulica nu am gasit, iar vremea nu este tocmai prielnica pentru verificari amanuntite. Link spre comentariu
string Postat Februarie 8, 2023 Partajează Postat Februarie 8, 2023 (editat) Ar trebui să ai 4 electrovalve la un cilindru hidraulic bidirecțional. Două pentru extensie (tur+retur) două pentru revenire (tur+retur). Ca și în electronică la puntea ”H”. S1 și S4 activ e un sens, S2 și S3 activ e sensul invers. Dacă o electrovalvă (sau comanda ei) a cedat, atunci va merge pe un singur sens. Există și intercondiționări de protecție (să nu se deschidă S1 și S2 simultan sau S3 și S4 simultan, etc.), hidraulic vorbind. Electric e invers, se închid ... Editat Februarie 8, 2023 de string Link spre comentariu
ady2006 Postat Februarie 8, 2023 Partajează Postat Februarie 8, 2023 Omule, asa prostii scrii aici ......Asa-i ca n-ai vazut in viata ta un utilaj hidraulic si un distribuitor ? Link spre comentariu
string Postat Februarie 8, 2023 Partajează Postat Februarie 8, 2023 (editat) Ba da, am văzut și relee cu mai multe perechi de contacte, inclusiv bistabile. Însă distribuitoare electro-hidraulice cu o singură bobină nu am văzut. Ăsta să fie? Editat Februarie 8, 2023 de string Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum