dumitrescu_claudiu Postat Ianuarie 12, 2023 Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 Buna ziua tuturor..amplificator functional , celelalte game functionale comutator verificat ,condensatoare decuplare schimbate tranzistoare dat jos si verificat ! Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Ianuarie 12, 2023 Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 Pai, pe vechea norma 65-73mhz nu se mai recepționează nimic, doar fâșâit... Link spre comentariu
dumitrescu_claudiu Postat Ianuarie 12, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 Pai..nu e vorba de asta..nu are reactie (fasit) ,am modificat bobine etc precizez ca am injectat semnal pe cablul coaxial de pe modul -si e ok, am "tras " in banda multe receptoare romanesti gloria ..etc Link spre comentariu
dumitrescu_claudiu Postat Ianuarie 12, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 Tensiune pe emitoare tranzistoare 1.5v cu tastatura pe liber! Link spre comentariu
dumitrescu_claudiu Postat Ianuarie 13, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2023 Problema e ca pe bara de 1.8v ce merge in cosa 3 bloc uus am 6v si nu imi dau seama unde e problema Link spre comentariu
dumitrescu_claudiu Postat Ianuarie 13, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2023 Nu am gasit niciunde o schema sa fie mai vizibila! 1 oră în urmă, antemir a spus: Si crezi ca sta cineva sa-si exerseze vederea pe o captura facuta de pe telefon ? Pune un link la o imagine cu schema postata pe un site. Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 13, 2023 Partajează Postat Ianuarie 13, 2023 1 oră în urmă, dumitrescu_claudiu a spus: Nu am gasit niciunde o schema sa fie mai vizibila! Nu-i nimic, ptr. asta exista colegii ! De exemplu, dl. Zedman : Link direct pliant + schema Madrigal2 Numai bine! C. Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 14, 2023 Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 Acum 15 ore, dumitrescu_claudiu a spus: Problema e ca pe bara de 1.8v ce merge in cosa 3 bloc uus am 6v si nu imi dau seama unde e problema Depinde cum masurati. Schema simplificata a alimentarii receptorului Madrigal 2 ar fi urmatoarea . Iata mai jos cateva masuratori in simulare : Tensiunile masurate pe schema de principiu originala, nu sunt foarte clar explicitate. Astfel, cei 1.8V de pe circuitul care duce la pinul 3 al blocului UUS, ar trebui masurati de fapt, intre electrozii diodei D3D4. Aceasta este un model mai vechi, DRD3, care cuprinde 2 sau 3 jonctiuni de siliciu. In simulare, am folosit 3 diode cu siliciu (1N4148). Daca urmariti graficul, trasa rosie arata tensiunea masurata exact intre nodurile < pin3> si <minus> (figurate pe schema simulata). Adica, tensiunea pe dioda respectiva (sau pe grupul respectiv de diode, in functie de cum a rezolvat problema producatorul). Zic asta, deoarece in receptoarele Gloria (de exemplu), s-au folosit astfel de "solutii" de inlocuire a unei singure diode "Masa" este de fapt obtinuta dupa ce plusul sursei de alimentare parcurge jonctiunea T501 si rezistorul R412 (din blocul audio). Alimentarea amplificatorului audio se face intre bara de minus (nodul "minus" din schema simulata) si borna + a sursei de alimentare. Asadar, tensiunea de 8.8V notata in schema originala, trebuie s-o masurati intre pinul 14 al circuitului amplificator si pinii 10+8 ai acestuia. Stabilizarea se face pe ramura negativa, cu tranzistorul T501 din blocul de alimentare. Atentie ca in schema s-au notat la fel (T501) cele doua tranzistoare - atat stabilizatorul AC180K, cat si jonctiunea de putere inseriata cu borna + a sursei. Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 14, 2023 Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 La 12.01.2023 la 18:49, dumitrescu_claudiu a spus: Tensiune pe emitoare tranzistoare 1.5v cu tastatura pe liber! La fel ca si mai sus, repet: depinde cum masurati, fata de ce referinta alegeti sa faceti masuratoarea. Daca veti masura fata de masa, atunci da, veti obtine 6v pe pin3 . Daca veti masura fata de minusul sursei de alimentare (care e diferit de nodul de masa), atunci veti obtine 1.8V (catodul diodei D304 este legat la minusul sursei, iar pin3 de la bloc UUS e conectat in anodul aceleiasi diode). Pe emitoarele celor 2 tranzistoare din blocul UUS trebuie sa regasiti tensiuni asemanatore, de aprox. 1.1 ... 1.2V, asa cum e notat si in schema; doar ca masuratoarea o veti face tot fata de minusul sursei de alimentare si NU fata de masa ! Daca nu aveti fasait de UUS, desi tensiunile pe blocul UUS par normale, ar trebui sa verificati etajul intermediar cu T201 (s-ar putea sa nu functioneze din diverse motive, inclusiv contacte imperfecte). Acesta preia iesirea de semnal FI a blocului UUS (pin7) si realizeaza o prima amplificare. Sarcina lui T201 este formata din ansamblul L301-L302, care e primul filtru de banda (FI). Masurand fata de minusul sursei de alimentare, ar trebui sa gasiti aprox. 7.5V in colectorul lui T201, in jur de 1.1V in emitor si cam 1.8V in baza. Verificati de asemenea, traseul de semnal FI de la iesirea din blocul UUS si pana la intrarea in T201 ; se face prin comutatorul de game, vedeti sa nu existe contacte imperfecte. Link spre comentariu
dumitrescu_claudiu Postat Ianuarie 31, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2023 Buna revin cu rezultate..am adus in parametrii schema tensiunile conform schemei defect condensator c325 4uf -valoare mult peste , mai ramane de "tras' in banda! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum