Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Madrigal 2 bloc uus fara receptie


dumitrescu_claudiu

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor..amplificator functional , celelalte game functionale comutator verificat ,condensatoare decuplare schimbate tranzistoare dat jos si verificat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • dumitrescu_claudiu

    6

  • yo3fhm

    3

  • Budreala Radu

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai..nu e vorba de asta..nu are reactie (fasit) ,am modificat bobine etc precizez ca am injectat semnal pe cablul coaxial de pe modul -si e ok, am "tras " in banda multe receptoare romanesti gloria ..etc

Link spre comentariu

Nu am gasit niciunde o schema sa fie mai vizibila!

1 oră în urmă, antemir a spus:

Si crezi ca sta cineva sa-si exerseze vederea pe o captura facuta de pe telefon ?
Pune un link la o imagine cu schema postata pe un site.
 

 

Link spre comentariu
Acum 15 ore, dumitrescu_claudiu a spus:

Problema e ca pe bara de 1.8v ce merge in cosa 3 bloc uus am 6v si nu imi dau seama unde e problema

Depinde cum masurati.

Schema simplificata a alimentarii receptorului Madrigal 2 ar fi urmatoarea .

 

alimentare-Madrigal2-SCH.jpg

Iata mai jos cateva masuratori in simulare :

 

alimentare-Madrigal2-GRF.jpg

 

Tensiunile masurate pe schema de principiu originala, nu sunt foarte clar explicitate. 

Astfel, cei 1.8V de pe circuitul care duce la pinul 3 al blocului UUS, ar trebui masurati de fapt, intre electrozii diodei D3D4. Aceasta este un model mai vechi, DRD3, care cuprinde 2 sau 3 jonctiuni de siliciu. In simulare, am folosit 3 diode cu siliciu (1N4148). Daca urmariti graficul, trasa rosie arata tensiunea masurata exact intre nodurile < pin3> si <minus> (figurate pe schema simulata). Adica, tensiunea pe dioda respectiva (sau pe grupul respectiv de diode, in functie de cum a rezolvat problema producatorul). Zic asta, deoarece in receptoarele Gloria (de exemplu), s-au folosit astfel de "solutii" de inlocuire a unei singure diode :)

 

"Masa" este de fapt obtinuta dupa ce plusul sursei de alimentare parcurge jonctiunea T501 si rezistorul R412 (din blocul audio). Alimentarea amplificatorului audio se face intre bara de minus (nodul "minus" din schema simulata) si borna + a sursei de alimentare. Asadar, tensiunea de 8.8V notata in schema originala, trebuie s-o masurati intre pinul 14 al circuitului amplificator si pinii 10+8 ai acestuia. 

Stabilizarea se face pe ramura negativa, cu tranzistorul T501 din blocul de alimentare.

Atentie ca in schema s-au notat la fel (T501) cele doua tranzistoare - atat stabilizatorul AC180K, cat si jonctiunea de putere inseriata cu borna + a sursei.

 

Link spre comentariu
La 12.01.2023 la 18:49, dumitrescu_claudiu a spus:

Tensiune pe emitoare tranzistoare 1.5v cu tastatura pe liber!

La fel ca si mai sus, repet: depinde cum masurati, fata de ce referinta alegeti sa faceti masuratoarea.

Daca veti masura fata de masa, atunci da, veti obtine 6v pe pin3 . Daca veti masura fata de minusul sursei de alimentare (care e diferit de nodul de masa), atunci veti obtine 1.8V (catodul diodei D304 este legat la minusul sursei, iar pin3 de la bloc UUS e conectat in anodul aceleiasi diode). 

 

Pe emitoarele celor 2 tranzistoare din blocul UUS trebuie sa regasiti tensiuni asemanatore, de aprox. 1.1 ... 1.2V, asa cum e notat si in schema; doar ca masuratoarea o veti face tot fata de minusul sursei de alimentare si NU fata de masa !

 

Daca nu aveti fasait de UUS, desi tensiunile pe blocul UUS par normale, ar trebui sa verificati etajul intermediar cu T201 (s-ar putea sa nu functioneze din diverse motive, inclusiv contacte imperfecte). 

Acesta preia iesirea de semnal FI a blocului UUS (pin7) si realizeaza o prima amplificare. Sarcina lui T201 este formata din ansamblul L301-L302, care e primul filtru de banda (FI). 

Masurand fata de minusul sursei de alimentare, ar trebui sa gasiti aprox. 7.5V in colectorul lui T201, in jur de 1.1V in emitor si cam 1.8V in baza. 

 

Verificati de asemenea, traseul de semnal FI de la iesirea din blocul UUS si pana la intrarea in T201 ; se face prin comutatorul de game, vedeti sa nu existe contacte imperfecte. 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna revin cu rezultate..am adus in parametrii schema tensiunile conform schemei defect condensator c325 4uf -valoare mult peste , mai ramane de "tras' in banda! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări