Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pompa pentru aparat cafea

traianbaiamare

Postări Recomandate

Buna ziua. Caut o pompa pentru un aparat de cafea(cu pastile).  Model OLAB 22000-20-042-1-R, 220v/48w.

In principiu e o pompa universala pentru acest tip de aparate, dar in zona nu am gasit la pret acceptabil.

Stiu ca este cineva pe forum din Baia Mare, care se ocupa de asa ceva, dar am uitat numele dumnealui. 

Bineinteles, poate fi si alta fabricatie sau alta denumire, e important sa fie functionala.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danys

4

• traianbaiamare

4

• gigione01

1

• sonic11

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Conteaza putin spre deloc tipul aparatului,postati o poza cu eticheta de pe pompa.

E ars bobinajul?

Ati desfacut mecanismul?

Are o bila din plastic care se uzeaza sau se blocheaza de obicei.

Cred ca e modelul Ulka EX5(ansamblu metalic)sau EP5(ansamblu plastic).Cautati pe net ca gasiti pe la 50 lei.

Modelul dv.e 100lei.

https://maivis.ro/index.php?route=product/product&product_id=14490

pompa.JPG

Editat de gigione01
adaugare poza
Link spre comentariu

E model ca in poza de mai sus, prima pompa, deci plastic. 

Bobina nu e arsa. Initial, aparatul nu mai facea cafeaua ca si la inceput, iesea si mai putina si mai ...nicicum ca de obicei(are doua setari prestabilite-cafea mica sau mare). Am curatat site si filtre, ce mai sant pe acolo, fara un rezultat satisfacator.

Apoi am facut imprudenta sa desfac pompa, sa vad daca pot face ceva cu ea. Nu e prima data cand desfac si repar o pompa de acest gen, dar de data asta, din cauza neatentiei si vederii mai slabe, am pierdut acea bila la care va referiti. E drept, si ''lipsa de antrenament'' isi spune cuvantul, repar pentru mine sau cunoscuti in cazuri de forta majora.

E drept, nu trebuia sa o desfac, dar am zis....hai sa incerc.

Ma gandeam ca printre utilizatorii forumului, gasesc la cineva la un pret mai acceptabil.

Va multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

Nu pompa este problema în astfel de cazuri, se infunda la întrarea în boiler acea cupla din cauza ca este fierbinte.

Este posibil și pompa sa se colmateze dar mai rar. 

Link spre comentariu
Acum 22 ore, traianbaiamare a spus:

E model ca in poza de mai sus, prima pompa, deci plastic. 

Bobina nu e arsa. Initial, aparatul nu mai facea cafeaua ca si la inceput, iesea si mai putina si mai ...nicicum ca de obicei(are doua setari prestabilite-cafea mica sau mare). Am curatat site si filtre, ce mai sant pe acolo, fara un rezultat satisfacator.

Apoi am facut imprudenta sa desfac pompa, sa vad daca pot face ceva cu ea. Nu e prima data cand desfac si repar o pompa de acest gen, dar de data asta, din cauza neatentiei si vederii mai slabe, am pierdut acea bila la care va referiti. E drept, si ''lipsa de antrenament'' isi spune cuvantul, repar pentru mine sau cunoscuti in cazuri de forta majora.

E drept, nu trebuia sa o desfac, dar am zis....hai sa incerc.

Ma gandeam ca printre utilizatorii forumului, gasesc la cineva la un pret mai acceptabil.

Va multumesc pentru raspuns.

Tot secretul este in acea biluta care ati mentionat ca ati pierdut-o, trebuie fiarta in putin otet acea bila, din cauza deounerilor de calcar acea bila nu mai inchide bine si de aceia nu mai pompeaza suficienta apa

Pompa de mai sus este identica cu cea de la expresoarele manuale DeLonghi

Link spre comentariu

referitor la fierberea bilei de plastic si altele de gen ,,, cat pompa inca lucreaza dar la debit mai  mic folositi  sare de lamaie sau pastile speciale de decalcefiere si fac ele treaba fara sa desfacem nimic ,nu otet

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări