Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema Technics GX SA-100

twinvortex

Postări Recomandate

Amplificatorul Technics SA GX-100 nu este prevazut cu ventilator de racire. As vrea sa-i montez in partea din spate un ventilator de la o sursa de calculator sau ceva mai plat , dar ar trebui sa-i montez o alimentare separata ca sa nu bag brum . Am cumparat o siguranta termica de 120grade  , 250V, 3A pe care o voi lipi cu scotch din aluminiu pe folia de cupru de pe secundar. O alta masura va fi sa folosesc doar doua boxe de 50W -8 ohmi. Va multumesc tuturor, @sla, @modoran, @sesebe, @stefank, @validae  pentru raspunsuri si ajutorul acordat. Ma apuc sa montez  

375758095_846132156742662_5151057055072112007_n.jpg

image.jpeg

Editat de twinvortex
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• twinvortex

22

• Florinel TV

9

• sla

7

• sesebe

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pana cand o siguranta termica pusa peste tabla de cupru peste banda de izolatie verde peste secundarul trafului aflat pe o carcasa de plastic pusa concentric peste carcasa care contine sarma infasurarii primare va depasi 120 de grade, primarul trafului deja a sunat la 112...

Link spre comentariu

Ar fi trebuit sa folosesti o siguranta de 90-100°C. 125°C este cam mult si probabil este ca si cum nu ar fi acolo.

Oricum multe transformatoare nici nu au si deci nu-i neaparat asta o problema.

Eu prefer sa folosesc termocontacte nu sigurante. Sint mult mai scumpe dar sint resetabile.

O zi buna!

Link spre comentariu

De acord cu dumneavoastra. O sa dau comanda de siguranta termica la 84 de grade (la Alfa si omega este inchis in perioada asta; am cumparat ce am gasit de la General sistem;la temperatura mai mica nu aveau ). Dar iau si alte masuri. Montare cooler racire, si conectare la doua boxe (din 4 initial boxe) 

Editat de twinvortex
Link spre comentariu

Du te la Petra in Nicolina , sigur au ei , Alfa si Homega  e in concediu pina pe 20 :)
o sa caut si eu acasa , dar am vaga impresia ca am aruncat din greseala cutia in care le tineam 

Editat de bogdyyyy
Link spre comentariu
Acum 2 minute, bogdyyyy a spus:

Du te la Petra in Nicolina , sigur au ei , Alfa si Homega  e in concediu pina pe 20 :)
o sa caut si eu acasa , dar am vaga impresia ca am aruncat din greseala cutia in care le tineam 

Am și uitat de Petra... o să încerc și acolo. Daca cumva găsiți dvs. o cumpăr . Va mulțumesc 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări