Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema Technics GX SA-100

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 13.01.2023 la 15:18, sesebe a spus:

Verifica BUS-ul de control sa nu fie blocat inainte de a comanda integratul. S-ar putea sa fie legate mai multe integrate la acel bus si defapt sa fie un altul defect si sa tina bus-ul blocat.

Eu am intilnit chestii de genul asta dar fiind integratul comutator asta are cel mai mare risc de defectare.

nu stiu care este BUS-ul de control si cum l-as putea verifica. Daca puteti , in limita timpului disponibil , va rog sa ma ajutati

La 13.01.2023 la 15:48, Florinel TV a spus:

Verifica rezistentele din pin 2 R467 , R465 si schimba C461 , mai masoara si la ic451 tensiunea de alimentare

Am dezlipit cate un piciorus si am masurat rezistentele R465 si R467 si au valorile corecte. Am scos C461 si l-am masurat: are 5uF, iar cel nou are 4,625uF. Atasez mai jos pozele.Ce ma sfatuiti? Sa las condensatorul original, sau sa inlocuiesc cu unul nou (cel nou banuiesc ca este made in China) ? 

P.S. Am inlocuit integratul IC 401 si problema nu s-a rezolvat.

C original.jpg

C nou.jpg

Link spre comentariu

Din 15 (CK) si 16(DATA) de la IC 401 conexiunea ajunge la procesor IC901 (microcomputer) la pinii 27 si 28  si la Tuner circuit la IC 101 (pinii 4 si 5). Ce ar trebui sa verific?  Deci cu volumul la maxim , daca selectez intrarea de tuner, se aude un fashait de radio dar extrem de incet (abia perceptibil), daca selectez CD, si conectez un semnal la intrare , se aude cu volumul la maxim , dar extrem de incet, ca si cum s-ar auzi de la o casca.

Editat de twinvortex
modificare
Link spre comentariu
Acum 27 minute, twinvortex a spus:

Deci cu volumul la maxim , daca selectez intrarea de tuner, se aude un fashait de radio dar extrem de incet (abia perceptibil), daca selectez CD, si conectez un semnal la intrare , se aude cu volumul la maxim , dar extrem de incet, ca si cum s-ar auzi de la o casca.

Ziceai ca înainte, cu integratul original, doar pe tuner se auzea ceva, pe celelalte intrări nu se auzea deloc. Iar acum, cu integratul inlocuit, se aude si pe cd, precum și pe tuner, dar foarte slab. Inteleg ca poti sa comuti intrarile, inseamna ca exista comunicare între integrat si procesor. Integratul nou de unde l-ai luat? Sigur este bun?

Link spre comentariu
Acum 38 minute, twinvortex a spus:

Din 15 (CK) si 16(DATA) de la IC 401 conexiunea ajunge la procesor IC901 (microcomputer) la pinii 27 si 28  si la Tuner circuit la IC 101 (pinii 4 si 5). Ce ar trebui sa verific?  Deci cu volumul la maxim , daca selectez intrarea de tuner, se aude un fashait de radio dar extrem de incet (abia perceptibil), daca selectez CD, si conectez un semnal la intrare , se aude cu volumul la maxim , dar extrem de incet, ca si cum s-ar auzi de la o casca.

Pt verificarea asta ar trebui un osciloscop.

Dar cu bine a observat @sla acum se face comutarea si deci integratul primeste comenzile de comutare, deci comunicatia merge.

Link spre comentariu
Acum 40 minute, sla a spus:

Ziceai ca înainte, cu integratul original, doar pe tuner se auzea ceva, pe celelalte intrări nu se auzea deloc. Iar acum, cu integratul inlocuit, se aude si pe cd, precum și pe tuner, dar foarte slab. Inteleg ca poti sa comuti intrarile, inseamna ca exista comunicare între integrat si procesor. Integratul nou de unde l-ai luat? Sigur este bun?

Asa am crezut initial. Aplicasem semnal slab, dar pe urma am conectat un Ipod nano cu volumul la maxim si se auzea la fel ca la tuner (semnal foarte slab cu volumul pe maxim).Imi cer scuze ca nu am mentionat asta dupa ce am descoperit. Intrarile se puteau comuta de la inceput. deci dupa ce am inlocuit integratul nu s-a modificat nimic. Acel integrat l-am cumparat de la magazinul local din Iasi - General System se numeste. In mana tin integratul inlocuit:

integrat vechi.jpg

Link spre comentariu

Dupa cum am mai scris intr-o postare anterioara, am montat un condensator de 47nF intre pinul 4 si pinul 9 de la IC 401 si  semnalul se amplifica in boxa , potentiometrul de volum functioneaza corect. Deci daca las comutat pe canalul CD, si conectez acel condensator intre pinul 4 si 9 de la IC 401, atunci pot actiona volumul din potentiometru si semnalul se amplifica la nivelul normal pe iesire in boxa. Daca as conecta condensator si intre ceilalti doi pini 25 si 20, as avea volum normal si in cealalta boxa. Ceva blocheaza IC 401 sa dea drumul la semnal prin pinii 9 si 20 pentru ambele canale. 

Acum 2 minute, Florinel TV a spus:

De acolo am cumparat si eu piese demult 

locuiti in iasi?

Link spre comentariu
Acum 20 minute, Florinel TV a spus:

Acest integrat este ca un releu, si este comandat de catre procesor prin CK SI DATA sa comute pe care intrare si iesire vrei

de ce crezi ca ti sa sugerat sa verifici acesti pini 15 si 16

la pinul 15 am 20mV iar la pinul 16 am 19,8mv

Acum 1 minut, sesebe a spus:

Suna-ma dupa 17:30, e mai simplu si mai rapid la telefon.

Asa voi face. Va multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări