Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator aspirator vertical Bosch

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 minute, validae a spus:

Verifică fuzibilele albe marcate 5A şi 20A. Posibil să ai una întreruptă...

sunt bune, dupa incarcarea acumulatorilor separat, se aprind cele trei led-uri care indica incarcare completa la comutare vit. 1,2,3 nu am plus pe iesire - la motor

Acum 6 minute, validae a spus:

Verifică fuzibilele albe marcate F2 (5A) şi F1 (20A). Posibil să ai una întreruptă...dacă ai una întreruptă, pui de probă o sârmuliţă scoasă de la un cablu multifilar mai fin.

siguranta de 20 A este generala iar cea de 5  A de la motorul din perie care se cupleaza la vit. 2 si 3

Link spre comentariu

Ai putea încerca să ,,şuntezi,, scurt timp tranzistorul mosfet ce comandă motorul.Faci scurt între pinii D şi S şi ar trebui ca motorul să se rotească.Dacă există comandă în poarta tranzistorului nu poţi verifica decât cu un osciloscop, sau poate cu două leduri roşii legate ,,antiparalel,, şi înseriate cu o rezistenţă de 100 Ohmi.Legând ledurile între poarta tranzistorului şi minus, ar trebui ca cel puţin unul din ele să se aprindă la apăsarea butonului de start, în caz că circuitul dă comanda corectă, iar mosfetul e ars.Dacă nu apare comanda, poate e detectată o anomalie de către senzorul de vacuum, care poate fi blocat de exemplu.

Link spre comentariu

Nu cumpăra mosfet până nu eşti sigur că apare comandă corectă în poartă.Asta e imposibil de verificat cu multimetrul, acolo fiind impulsuri PWM, nu tensiuni continue.Dacă era comandă pură On/Off ar fi fost tensiune continuă, dar fiind trei trepte de putere, nu se poate face asta decât prin PWM...

Link spre comentariu
Acum 33 minute, validae a spus:

Nu cumpăra mosfet până nu eşti sigur că apare comandă corectă în poartă.Asta e imposibil de verificat cu multimetrul, acolo fiind impulsuri PWM, nu tensiuni continue.Dacă era comandă pură On/Off ar fi fost tensiune continuă, dar fiind trei trepte de putere, nu se poate face asta decât prin PWM...

am pus pe ieșire 2 becuri auto înseriate și am pus în scurt pin 2 și 3 de la ambele tranzistoare - s-a aprins becul de fiecare data, deci...comanda e de vina ?

Link spre comentariu
La 21.02.2023 la 5:08, validae a spus:

Am scris mai sus cum poţi testa dacă există comandă pe poarta mosfetului, în lipsa unui osciloscop.Dacă ai dubii, izolează cumva terminalul poartă şi testează mosfetul direct pe placă.

multumesc, o sa incerc cand pot, acum am ceva probleme, eventual revin cu un raspuns

Link spre comentariu

Posesor de aspirator vertical Bosch Readyy'y Lithium 18w BBHL21840 acelasi model ca al initiatorului topicului, il am de 5 ani, timp in care s-a comportat perfect fiind folosit aproape zilnic. De ceva timp i-a scazut drastic autonomia asa ca l-am desfacut sa vad ce se poate face. Acumulatorul este compus din 5 celule 18650 Samsung, modulul de comanda evident are BMS.

Am comandat deja 5 celule noi si sper ca reparatia sa reuseasca, ma gandesc ca totusi nu are o protectie la numarul de incarcari cum sunt la acumulatorii de laptop.

Revin cu noutati.

Link spre comentariu
La 26.02.2023 la 9:30, mirceacra a spus:

Posesor de aspirator vertical Bosch Readyy'y Lithium 18w BBHL21840 acelasi model ca al initiatorului topicului, il am de 5 timp in care s-a comportat perfect fiind folosit aproape zilnic. De ceva timp i-a scazut drastic autonomia asa ca l-am desfacut sa vad ce se poate face. Acumulatorul este compus din 5 celule 18650 Samsung, modulul de comanda evident are BMS.

Am comandat deja 5 celule noi si sper ca reparatia sa reuseasca, ma gandesc ca totusi nu are o protectie la numarul de incarcari cum sunt la acumulatorii de laptop.

Revin cu noutati.

Sunt foarte curios. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se pare ca operatiune a reusit, aspiratorul functioneaza acum ca la inceput.

Acum vreau sa testez celulele vechi scoase de pe aspirator, am un incarcator ce masoara capacitatea dar trebuie sa ii descarc intai. Eu am descarcat cu un bec auto pana la 2.75V . e ok? Daca i -as descarca mai putin sa zicem 3.4v evident ca ar rezulta la incarcare o capacitate mai mica, cum e ok?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 10.03.2023 la 15:24, mirceacra a spus:

Se pare ca operatiune a reusit, aspiratorul functioneaza acum ca la inceput.

Acum vreau sa testez celulele vechi scoase de pe aspirator, am un incarcator ce masoara capacitatea dar trebuie sa ii descarc intai. Eu am descarcat cu un bec auto pana la 2.75V . e ok? Daca i -as descarca mai putin sa zicem 3.4v evident ca ar rezulta la incarcare o capacitate mai mica, cum e ok?

la 2,75v l-ai omorât de tot, nu ca nu era el mort:rade:

Nu descărcați mai jos de 3...3,2v

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări