Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator aspirator vertical Bosch

Postări Recomandate

Salutare.

Am luat din piata ieftin un aspirator vertical Bosch folosit fara incarcator, cu acumulatorul golit.

Pe el scrie Lithium Power 18v.

Am incercat sa-l incarc cu un alimentator de 19V 3A si cu altul 18.5V 1.5A. Se aprinde becul rosu dar din retea trage cam 1 Wh (asa arata power-metterul).

Dupa aprox 3 ore de "incarcat" aspira 1 minut.

Ma puteti ajuta cu un sfat? De ce nu trage mai mult din retea? Sa incerc cu alimentator de 22v?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...

situatia  in  care  te  afli  acum  sta  cam  asa ...

1--  marca Bosch  este o  marca  de  lux ,deci  este  un  produs  scump ,  asa  ca  nimeni  nu  vinde  ieftin  asa  ceva  la  piata  , fara  motive  bine  intemeiate ...

2-- motivele  probabile  sint  ...ori  lipsa  incarcatorului  original ,  ori  acumulatorul  terminat  fizic ...

3--  incarcatorul  Bosch  original  pt  li-ion  este  un  produs  ff scump , asa  ca  nu  mai  incerca  sa  il  incarci  cu  diverse  modele  de  surse  de  laptop , pt  ca  risti  sa  iti  ia  foc  casa  daca  executi  cumva  un  over-charging  si  nu  e  nimeni  acasa ...

4--  banuiesc  ca  elementii  18650  sint  legati  in  serie , astfel  incit  21,6 / 5  fac  4,32v / element ...teoretic  vorbind , tensiunea  aceasta  ar  corespunde  incarcarii  full  a  unui  element  li-ion 18650  ,  insa  numai  masurarea  tensiunii  in  gol  nu  inseamna  ca  este  si  bun  elementul ...

ia  2  becuri  clasice  de  stop  de  masina  si  leaga-le  in  serie ...sau  un  bec  de  camion  de  24v ...monteaza-le  drept  sarcina  doar  pentru  acumulatorul  aspiratorului  si  cronometreaza  cam  cit  dureaza  pina  se  sting  becurile ...

daca  dureaza  putin , atunci  inseamna  ca  acumulatorul  este  terminat ...

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns.

Nu las diverse la incarcat cand plec de acasa.

Am incercat sa-l descarc cu un bec de 21w cateva minute si apoi mai bine de o ora cu un bec led de 5w (5-42v)

si scade foarte greu tensiunea. Banuiesc ca acumulatorii sunt buni. Ma gandesc sa-l duc la vreun meserias ca poate am ars ceva in el sau are vreo protectie si nu am scazut destul tensiunea acumulatorilor.

Link spre comentariu

becul  cu  led  de  5w  nu  te  ajuta  deloc  ca  si  sarcina , pt  ca  el  trage  din  acumulator  un  curent  mic ...

am  scris  mai  sus ...becuri  clasice   de  stop  de  masina  mica , la  12 v puse  in  serie  ...si  asta  pentru  ca  aspiratorul  cind  functioneaza  ...apai  trage  un  curent  baban  din  acumulator ...asa  ca  tu  trebuie  sa  simulezi  o  sarcina  apropiata  de  realitate  , nicidecum  o  frectie  la  un  picior  de  lemn  cum  este  un  bec  cu  led  de  5w ...:rzb

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Acumulatorul aspiratorului e foarte probabil uzat, are cel puţin un element ,,mort,, sau toţi sunt sub capacitate.Când astfel de scule ajung prin talciocuri, fie provin din furturi, fie de la cei ce le abandonează ca defecte, iar românaşii noştri descurcăreţi le adună de pe străzi.

Ce ai testat cu becul ca sarcină e fluierat în vânt.Motorul aspiratorului trage câţiva Amperi şi chiar nou fiind, acel aspirator nu putea avea autonomie mai mare de 20-30 minute în cel mai bun caz.

Du acumulatorul cuiva care ştie cum să-l testeze şi nu mai face experienţe pe el, că-l termini de tot.

Eu în astfel de cazuri desfac acumulatorul şi cu o sarcină serioasă (24V/100W) pe acumulator, măsor evoluţia tensiunii pe fiecare element în parte.Care ,,moare,, primul, trebuie schimbat.Dacă toţi rezistă uniform la descărcare, testez cu testerul de capacitate fiecare element şi văd capacitatea rămasă a acumulatorului.Uneori se defectează BMS-ul şi elemenţii sunt buni, dar asta rar.Unii acumulatori dedicaţi au limită de timp de utilizare, adică după un număr de ore de utilizare (folosesc ceas intern cu microcontroller), adică după un număr oarecare de ore de funcţionare (ex 500 ore), se blochează şi nu mai pot fi încărcaţi.Cei de laptop sunt binecunoscuţi pentru asta.E o şmecherie de marketing, ca să cumperi acumulatori noi, exact cum la imprimante câştigul cel mare se face din vânzarea de cartuşe, nu de imprimante...

Link spre comentariu
10 hours ago, AlpHs00 said:

acumulatorii nu aveau nici macar un dispozitiv de egalizare a elementilor.

Inițial, probabil aveau elemente Ni-Cd iar ulterior a intervenit U.E. prin noi directive ... de lux

https://social.network.europa.eu/@EU_Commission/108809064422641063

Environmentally friendly!

posibil să fi greșit link-ul

https://rechargebatteries.org/wp-content/uploads/2020/01/Materials-Legislation-Japan.pdf

Link spre comentariu

Ma indoiesc, modelul era unul aparut nou, profesional. Acumulatorii parca aveau ceva rosu dar bormasina si cutia de transport era albastra. Stiu ca m-a costat in jur de 450 euro la vremea respectiva jucaria.

Pozele au fost urcate pe topicul de mai jos dar din pacate nu mai sunt:

Link spre comentariu
53 minutes ago, AlpHs00 said:

... profesional. Acumulatorii parca aveau ceva rosu dar bormasina si cutia de transport era albastra.

Aici chiar ”acumulatorii” au ceva albastru (pe dinăuntru) și ceva roșu (pe dinafară), mai puțin balastul (nisip):

post-177369-0-64362800-1508758251.jpg

Chestiune de ”aspect comercial”.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări