Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce poti sa faci cand comanzi ceva pe net si firma respectiva nu da nici un semn ?

Postări Recomandate

Am facut si eu o comanda la firma asta https://www.smartdis.ro de un acumulator pentru UPS. Am si platit cu cardul. Si de o saptamana nu am primit nici o reactie din partea lor. Am sunat pe tel si zice ca e inchis, am dat SMS, email, whatsapp... nimic, nu raspunde nimeni. Zici ca firma asta ar fi disparut brusc de pe fata pamantului. Parca i-ar fi rapit niste extraterestri. Eu nu stiu ce as putea sa fac in cazul asta. Plata am facut-o printr-un operator din ala de plata, ca la toate magazinele. As putea vorbi cu cineva sa primesc banii inapoi ? Aia nu ar trebui sa verifice daca firma a omorat comanda ca sa le livreze banii ? 

Voi ati cumparat vreodata de la firma asta ?

Ma tot gandesc ce ar putea sa se intample... Ori a dat faliment, ori nu s-a intors patronul din vacanta de revelion... desi daca pleca in vacanta punea dracu un mesaj pe site "Sint plecat in Dubai. Revin imediat". Alta varianta ar fi ca e o firma mica iar patronul s-a imbolnavit si e internat in spital la ATI...

Se poate verifica cu datele de pe site daca este o firma reala sau un site fantoma ?

Editat de user72514
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

De asta eu nu dau decit comenzi cu plata rambus.

Am intrat acum si am vazut ca prima varianta de plata ce mi s-a propus la o noua comanda a fost cea rambus, deci nu prea ai dece te plinge, a fost alegerea ta.

In caz ca nu ai nici un raspuns pina spre sfirsitul lunii (concedii etc) apeleaza la protectia consumatorului.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

De asta eu nu dau decit comenzi cu plata rambus.

De cand cu covidul multe firme au scos varianta cu plata ramburs....si asa a ramas, chiar daca a trecut covidul.

Sunt multe firme de electronice care nu accepta plata ramburs...mouser, farnell, tme, s.a.m.d...plata se face cu cardul. TME inainte de covid trimitea si cu plata ramburs...acum n-o mai fac.

Era mult mai sigur cu plata ramburs...dar din pacate foarte putini au ramas care accepta aceasta modalitate de plata.

Mi-am luat si eu cateva tepe cu plata cu cardul...n-au mai ajuns produsele...dar asta e, n-ai ce face...in viata mai sunt si uscaturi printre pomi. 

Banii i-am trecut la pierderi...cateodata recuperarea lor te costa mai mult...iar aici ma refer la sanatate. Le-am urat de "bine " pentru banii aia...si gata!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Mie nu imi place deloc cu plata ramburs. Nu mai sintem pe vremea lu bunica sa umblam cu bani de harite infectati cu toate bacteriile posibile... Eu numai cu cardul platesc peste tot de ani buni. E prima data cand mi se intampla asa ceva.

Nu am platit cu cardul pe OLX la un necunoscut (persoana fizica) ci am platit la o firma inregistrata in registrul comertului printr-un procesor de plati oficial. Sint sigur ca exista niste mecanisme de verificare a tranzactiilor, doar ca nu le cunosc eu...

Link spre comentariu

Crezi ca produsele nu se plimba din mana in mana...si aici nu ma refer numai la piese electronice, vorbim si de mancare. O gramada de oameni pun mana pe produsele din raft de la supermarket-uri.

Eu de exemplu pun mana pe ele sa ma uit la data expirarii...iar daca este scurta pun produsul la loc in raft.

Editat de mac01
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări