Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit ALC pt. liniar

SirRoger

Postări Recomandate

Va salut !Aproape am terminat un liniar cu 2 GI7B si as vrea sa-l prevad si cu un circuit ALC . Liniarul este atacat de un IC-746 care are la spate o mufa dedicata pt. ALC ce admite tensiuni in intervalul 0 si -4Vcc.Are cineva o schema testata - home made- de circuit ALC care trebuie montat in liniar sau poate e cineva care sa-mi dea niste detalii de constructie?Multumesc, 73!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

2

Top autori în acest subiect

Nu cred ca este nevoie. Doar Icom-ul iti permite sa reglezi puterea de iesirela nivelul la care liniarul tau lucreaza "liniar". Am mai multa incredere ininstrumentul de pe panoul liniarului decat intr-un eventual circuit ALC. Dacala testul cu doua tonuri semnalul este bun, dinamica vocii tale nu va fi capabila sa supraexcite liniarul, iar puterea lui e suficient de mare astfel incat nu estinevoit sa storci si ultimul watt pe care este capabil sa-l livreze.Mult mai folositor este compresorul de la transceiver, daca este unul decalitate, cu mixare in RF - gen TS820 (asta mi-a placut mie cel mai mult).73!

Link spre comentariu

Multumesc pt. raspuns.

Mai mult mi-e frica sa nu uit potentiometrul pt. reglajul puterii RF de la ICOM la maximum (100W)....

Cunosc cazul unui radioamator care a uitat potentiometrul la maxim si a busit unul din tuburi GI7B ( adevarat, era in UUS). Curios, lasand tubul la locul sau in soclu, acesta si-a revenit dupa aproximativ 10 zile de functionare... :rolleyes:

Citez: I have also been using the amplifier from home for WSJT meteor scatter and EME. These are of course high-duty cycle modes. The only problem I have had was when I forgot to turn the drive down and put 100 watts from my IC-746 into the amplifier. One of the GI-7bs flashed over and after I replaced the HT transformer fuse I found it had died. I didn't have a spare at the time and so continued to run the amplifier on the one good tube, leaving the dead one in place. Under these conditions I could get up to 350 watts output. Over a period of about 10 days the dead tube healed itself! Slowly it came back to life and now the amplifier is back to normal. So don't throw those dead GI-7bs away too fast. You may be able to re-form them.

Mai multe detalii aici, inclusiv detaliile de constructie ale unui liniar VHF:

http://www.g4dcv.co.uk/amp.htm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări