Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

prelucrare radiator aluminiu

ionut20

Postări Recomandate

am facut rost de un radiator destul de maricel .... nu stiu de la ce provine, dar banuiesc ca de la un mijloc de transport in comun ... daca a mai vazut careva ceva de genu il rog sa imi zica si mie ce era pe el :Ddimensiunile radiatorului sunt de 39.5 cm / 45 cmPrelucrat cum trebuie ar fi o solutie interesanta pentru capac superior la o statie de amplificare de putere mare.Intrebarea mea este cu ce sa il curat? cu ce solutii? cu ce perie? este destul de oxidat, si are si o chestie ciudata pe spate, unde erau prinse piesele ce erau racite ... banuiesc ca e vopsea chestia verde :d zilele astea ma pun sa il slefuiesc cu hartie sticlata sa vad daca se duce.Niste hinturi despre curatarea aluminiului mi-ar prinde bine, dar va rog ... fara substante chimice ce se gasesc numa prin laboratoare :d ... ceva mai simplu .. gen Cola :drinkers: Mai jos cateva poze facute cu telefonu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

5

• yo9hrb

4

• rimache

2

• boku

2

Top autori în acest subiect

Cu soda caustica nu cred ca se curata. Unde sunt urme de mizerie nu actioneaza.Intr-adevar face frumos aluminiul, dar dupa ce este curatat.Oricum nu este indicata pentru radiatoare. Apar pori pe aluminiu care reduc suprafata de contact termic cu componenta montata pe radiator.

Link spre comentariu

DAA prin sablare as vrea s-al curat ... din pacate nu stiu in Timisoara nici un atelier care sa detina aparatura necesare :(, dar ma interesez .....Intre timp cu un ciocan si dalta am inlaturat chestia aia colorata cu dreptunghiuri unde erau ramasite de vaselina siliconata, si a ramas o suprafata perfect neteda ceva mai ridicata decat extremitatile radiatorului, cam cu 2 mm Am dat cu hartie sticlata la un colt si dedesubt de mizeria si oxidul depus pe placa, este un duraluminiu de culoare naturala ...Sa vedem daca gasesc ceva solutii avantajoase de sablat. Cu soda caustica nu vreau sa incerc ...

Link spre comentariu

Se pare ca am gasit un atelier auto ce au aparatura de sblare, asa ca voi merge zilele astea sa vad ce preturi eu pt asa ceva ....Intre timp voi incerca cu o perie de sarma pe bormasina cum zice si mosfet ... sa vedem ce iese

Link spre comentariu

Teoretic merge cu peria pe flex, dar se intepeneste intre aripioare. Sablarea e cea mai buna solutie, daca ai unde. Eventual intra pe forumul "dtrn" si intreaba-l pe userul george pantelimon unde sableaza el caroserii.

Link spre comentariu

am luat un set de perii de sarma pt masina de gaurit, destul de mici incat sa incapa intre aripioare. Incerc maine sa vad cum iese la un capat. Cu laveta abraziva as incerca, dar cum o bag intre aripioarele radiatorului?Voi intra pe dtm sa vad ce zice "george pantelimon".Mi-e sa nu primesc un pret extrem de mare pt sablare, pt ca atunci nu mai merita, si mai bine fac cu mana mea radiatorul curat.

Link spre comentariu

da, am gasit forumul si am citit ce fac oamenii de acolo. .... intradevar userul de care ziceai face niste restaurari spectaculoase zic eu :d a iesit acel aro de armata impecabil, dar din cate vad tipul e din bucuresti, asa ca ma indoiesc ca trimite piesele in TM la sablat :DMaine de dimineata dau o fuga pana la atelierul unde mi s-a spus ca s-ar face si sablare, si vad cat costa pt radiatorul meu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări