Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nichicon sau Panasonic

Nikolae

Postări Recomandate

Va rog daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat pentru alegerea unui condensator de 6.8 mf  -  400v .

Gasesc doua variante , Nichicon si Panasonic si nu stiu care este mai calitativ ( care rezista mai mult in timp )

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

2

• Nikolae

2

• Усилитель

2

• sesebe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ar trebui specificat in ce vine pus, ce regim de lucru are :alimentare "clasica* alimentare sursa comutatie, cuplaj semnal audio, filtru difuzoare etc. 

Parerea mea este ca sunt pe aproape, dar avem informatii putine. Mai ales ca Nichicon poate fi tip CY, CS etc. 

Este o piesa de 5 lei.... 

Poate ar tine mai mult aleasa la 450V....

Sau nepolarizat, la 33lei

https://www.audioclub.ro/condensator-film-jantzen-audio-001-0440-6-8-f-5-400-v

Link spre comentariu

deci ... daca  este  vorba  de  6,8 microFarazi  electrolitic  cumva ...atunci  eu  as alege  dintre cele  2  de  mai  sus  pe  al  3 lea , anume  Rubycon  de  20000 de ore ....iar  daca  este  vorba  cumva  de  6800 microFarazi  , atunci  tot  ca  mai  sus ,  eu  as  alege  Epcos  de  15000 de  ore ...

Panasonic  este  foarte  bun  ca  si  marca , insa  nu sare  de  10000 de  ore  la  6,8microF ...:rzb

daca  este  nepolarizat  si  folosit  pentru  filtre  de  boxa ...eu  as  alege  tot  al  3  lea ,  anume  Wima  obligatoriu  mkp...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 8 ore, Усилитель a spus:

Ar trebui specificat in ce vine pus, ce regim de lucru are :alimentare "clasica* alimentare sursa comutatie, cuplaj semnal audio, filtru difuzoare etc. 

Parerea mea este ca sunt pe aproape, dar avem informatii putine. Mai ales ca Nichicon poate fi tip CY, CS etc. 

Este o piesa de 5 lei.... 

Poate ar tine mai mult aleasa la 450V....

Sau nepolarizat, la 33lei

https://www.audioclub.ro/condensator-film-jantzen-audio-001-0440-6-8-f-5-400-v

Buna ziua.

Condensatorul este de 6.8 microfarazi , polarizat si lucreaza intr-o sursa pentru alimentarea unei lampi led.

Acum 1 oră, misuraelectronic a spus:

deci ... daca  este  vorba  de  6,8 microFarazi  electrolitic  cumva ...atunci  eu  as alege  dintre cele  2  de  mai  sus  pe  al  3 lea , anume  Rubycon  de  20000 de ore ....iar  daca  este  vorba  cumva  de  6800 microFarazi  , atunci  tot  ca  mai  sus ,  eu  as  alege  Epcos  de  15000 de  ore ...

Panasonic  este  foarte  bun  ca  si  marca , insa  nu sare  de  10000 de  ore  la  6,8microF ...:rzb

daca  este  nepolarizat  si  folosit  pentru  filtre  de  boxa ...eu  as  alege  tot  al  3  lea ,  anume  Wima  obligatoriu  mkp...

Este de 6.8 microfarazi , polarizat de la o sursa care alimenteaza o lampa cu led.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca poti pune oricare, oricum careva Led se va duce mai repede (de obicei care are racire mai proasta) 

(de multe ori un 100nF/400V pus in paralel,poate  prelungi viata electroliticului) 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 6 minute, modoran a spus:

Baga orice chinezarie in lampa aia led, vrei sa dai pe el mai mult decat costa toata veioza aia ?

Daaaaaaa ca dupa ce merge o ora se arde led :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări