Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O lume nebună,nebună...

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

167

• BRANCA

163

• string

149

• doru3160

119

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 oră în urmă, antemir a spus:

Ce faci ? Mie-mi pui intrebari ?
Pai nu ziceai mai sus ... ca sunt incapabil.

Pai continui jocul tau sa te conving ca nu duce nicaieri.

Peste inca 100 de ani tot neinvatati vom fi! 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, merck a spus:

, ca asa poate vor intelege ca noi nu am fost niciodata doar cu 100 de ani in urma lor.

Când am avansat termenul de 100 ani nu am avut pretenția de a fi corect pana la secundă.  Dar dacă tot susții ca e un termen fals, de ce nu ne luminezi tu care ar fi cel corect. Asa, doar de dragul de a contrazice, orice fraier poate spune ca ceva nu e adevărat,  dar dacă nu e adevărat, se presupune ca el deține adevărul absolut, și știe ce nu știe o lume întreaga. Ia lumineaza-ne, care era decalajul?

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Am ajuns să o aud şi pe asta că tineretul după 90 a fost educat de "comunişti"!!Care "comunişti" că după '90 n-a mai existat niciun membru PCR??

Voi chiar credeţi în balivernele astea?

Profesorii care in 90 aveau de exemplu 45 de ani (deci format pe timpul vechiului regim) s-au pensionat in acel an sau au continuat cariera pana la varsta de pensionare? 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 39 minute, doru3160 a spus:

Când am avansat termenul de 100 ani nu am avut pretenția de a fi corect pana la secundă.  Dar dacă tot susții ca e un termen fals, de ce nu ne luminezi tu care ar fi cel corect. Asa, doar de dragul de a contrazice, orice fraier poate spune ca ceva nu e adevărat,  dar dacă nu e adevărat, se presupune ca el deține adevărul absolut, și știe ce nu știe o lume întreaga. Ia lumineaza-ne, care era decalajul?

Eu stiu ca nu se poate cuantifica si ca diferenta este foarte mare si in mod normal nu ii putem ajunge din urma. Daca da o pandemie in ei :rade: avem sanse sa ii si depasim, dar cum am zis, in mod normal nu avem nici o sansa. 

P.S. Nu orice se poate cuantifica. Un geniu este geniu si atat. Daca am fi toti genii am putea ierarhiza un Gauss, Einstein, Newton, etc. Insa orice inginer din lumea nu contesta ca cei 3 de mai sus nu sunt genii.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 32 minute, merck a spus:

Profesorii care in 90 aveau de exemplu 45 de ani (deci format pe timpul vechiului regim) s-au penaionat in acel an sau au continuat cariera pana la varsta de pensionare? 

Da, pai după tine trebuiau împușcați toți care au avut ghinionul sa se nască în acele vremuri, sa profeseze în acele vremuri, sa facem un mare reset, și ma tem ca nici asa cei ca voi care căutați țapi ispășitori pt orice, erați mulțumiți.

Cat despre decalaj, las-o asa cum a căzut. Ai vrut doar sa dovedești nimic. 

Link spre comentariu

Cu moderatorii am vazut ca nu prea combati pana in panzele albe, dar fata de useri te dai cocos si vrei sa te impui. Eu iti explic ceva si fac si o paralela cu geniile ca sa intelegi ca nu poti sa cuantifici totul si tu pentru ca nu vezi un numar exact pe care apoi sa il combati vii si spui: ai vrut sa dovedesti nimic. 

Editat de merck
Link spre comentariu

merck.N-ai băgat în seamă ce am zis despre nemţi...Situaţia lor în 1945 era mult mai proastă ca a noastră în '89,asta referitor la îndoctrinare!A mai contat că ai fost nazist sau stâlp al regimului dinainte de '45??

Link spre comentariu
Acum 4 minute, antemir a spus:

Ai văzut gresit.
Am combătut cu un moderator pană am luat pauza cateva zile.

Bre eu vad ca esti defazat complet si nu mai intelegi nimic! Nu m-am adresat dumitale!

Link spre comentariu
Acum 29 minute, merck a spus:

Eu iti explic ceva si fac si o paralela cu geniile ca sa intelegi ca nu poti sa cuantifici totul si tu pentru ca nu vezi un numar exact pe care apoi sa il combati vii si spui: ai vrut sa dovedesti nimic. 

Bine, dar tot tu spui ironic,ca :

Citat

sa faci poze la cladiri si la chestia aia de pe fatada pe care scrie cand a fost inceputa constructia si cand a fost terminata, ca asa poate vor intelege ca noi nu am fost niciodata doar cu 100 de ani in urma lor.

Deci e clar ca termenul de 100 de ani iti pute si tu stii bine care e, din moment ce contrazici. Ca mai apoi, cand ti se cere sa spui care e cifra corecta sa zici

Citat

Eu stiu ca nu se poate cuantifica si ca diferenta este foarte mare

Deci ce ai vrut sa dovedesti? Nimic, doar ca vrei sa combati adanc, vorba lui nenea Iancu.

Citat

Cu moderatorii am vazut ca nu prea combati pana in panzele albe, dar fata de useri te dai cocos si vrei sa te impui.

Imi pare rau ca te-am dezamagit, stiu ca esti amator de balacareala, mai ceva ca o cața de la bloc. Aici nu e vorba de partenerul de discutie, spun totdeauna ce am de spus, daca nu ai remarcat pana acum, indiferent cui. Am pus punct discutiei mai devreme decat ai fi vrut tu, pt ca nu da bine pt forum o asemenea discutie, si sincer imi pare rau ca m-am lasat angrenat si pana la acel nivel. Si asta nu pt ca am oarece retineri, frici sau terori, cum gresit presupui, ci pt ca asa ceva nu se face. Aici nu se pune problema care e mai cocos sau care o are mai mare. Esti in stare sa pricepi asta? Bine, daca nu, tot bine. Matura in doliu n-o s-o pun.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, BRANCA a spus:

merck.N-ai băgat în seamă ce am zis despre nemţi...Situaţia lor în 1945 era mult mai proastă ca a noastră în '89,asta referitor la îndoctrinare!A mai contat că ai fost nazist sau stâlp al regimului dinainte de '45??

Din orice situatie proasta iesi la liman daca esti ajutat si nu putem neglija ce ajutor au avut. Eu abia in Berlin am aflat ca si Noua Zeelanda a participat cu transport aerian d provizii pentru a sustine Berlinul de Vest. Legat de indoctrinare, eu am vazut ca zidul Berlinului nu a fracturat poporul german desi RDG si RFG aveau predici diferite.

Link spre comentariu

Ce am punctat eu şi ce "retur" ai dat!Adică la alţii a fost ok să reevaluezi oamenii,mulţi efectiv criminali,iar ín RO nu a fost ok?

Iar repet,cât de îndoctrinati erau nemţii,comparativ cu romãnii băşcălişti,care mimau susţinerea regimului!

Link spre comentariu
Acum 4 minute, doru3160 a spus:

Deci e clar ca termenul de 100 de ani iti pute si tu stii bine care e, din moment ce contrazici.

Nu imi pute, doar ca eu acum sunt in Viena si pe multe cladiri cu 3/4 etaje vad scris 1723 sau 1718 deci pana in 1750 si noi in Bucuresti in 1850 (deci dupa 100 de ani) nu am avut nici un sfert din cladirile din Viena. Deci nu am comparat palate (chiar au doua unul langa altul despartite de o strada) ci case. E clar ca cine a stat pe acele vremuri in acele clase avea si indeletniciri pe masura. Este fix ce zicea @Sharky cu matul gol nu-ti arde de filozofie. Abundenta si traiul bun de atunci i-a facut sa progreseze. Puteau sa se lafaie in mancare, bautura si curvareala dar au preferat sa mai faca si altceva.

Mai dau un exemplu:

cauta sa vezi pe youtube ca astazi arhitecti si ingineri constructori nu au putut deslusi cu nivelul de astazi cum Brunelleschi a construit in 1436 domul catedralei din Florenta (noroc de niste scrieri din acele vremuri care le-au dat niste indicii). Domul ala a ridicat enorm de mult stacheta pentru arhitectii italieni. Eu personal m-am convis ca italienii le au cu mecanica si ca Ferrari, Lamborghini, Maseratti nu au fost niste accidente ci pur si simplu a fost o evolutie normala, o stacheta care a fost ridicata cat mai sus de fiecare generatie. 

Stiu, fara bani nici la ei avansul nu era fantastic, dar pot face o comparatie intre Portugalia si Olanda si in viziunea mea olandezii au folosit mai judiciosi banii luati cu japca chiar daca nu pot scrie niste numere. 

Link spre comentariu
Acum 34 minute, BRANCA a spus:

Iar repet,cât de îndoctrinati erau nemţii,comparativ cu romãnii băşcălişti,care mimau susţinerea regimului!

La alegerile din 1990 se pare ca au continuat cu mimarea peste 12 milioane de romani!

Ai aici cifre exacte:

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Alegeri_prezidențiale_în_România,_1990#:~:text=Alegerile prezidențiale din România s,de Ion Iliescu și FSN.

Link spre comentariu
Citat

Nu imi pute, doar ca eu acum sunt in Viena si pe multe cladiri cu 3/4 etaje vad scris 1723 sau 1718 deci pana in 1750 si noi in Bucuresti in 1850 (deci dupa 100 de ani) nu am avut nici un sfert din cladirile din Viena.

Sa fii sanatos,eu nu ma refeream la perioade apropiate epocii fierului. La momentul 1918 cand s-a terminat cu imperiul austro ungar, noi eram la 100 ani distanta in cam toate domeniile, inclusiv agricultura. Nu zic ca toate tarile la care te inchini au avut la baza imperii de unde au supt, iar noi am fost cei care am cotizat. Si la otomani, si la austro ungari. Cu toate astea, parerea mea este ca in 89 decalajul era mult estompat. De ce spun asta? Pt ca contam, ca natie. Nu cred ca cineva si-a propus ca in 40 ani si aia sub dominatie sovietica sa egalam tari din vest. Dar sa fii atat de inversunat sa nu observi progresul facut, asta spune multe. Poate imi zici tu acum, dupa 30 ani de la iesire de sub comunism, cat mai contam ca natie in Europa, in afara de faptul ca am ramas tot vaca buna de muls pt baietii destepti din vest.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări