string Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 (editat) 44 minutes ago, ex.escu said: Constructia canalului dunare-marea neagra a urmarit realizarea unei noi cai navigabile si a unui obstacol pentru trupele rusesti Mai degrabă, acel canal care era inițiativa lui Stalin, avea ca scop exterminarea prin muncă forțată a ”coloniștilor M.A.I.” https://historia.ro/sectiune/general/istoria-canalului-dunare-marea-neagra-foto-571749.html http://wikimapia.org/2747631/ro/Canalul-Dunăre-Marea-Neagră Stalin a murit în 1953 iar lucrările au fost oprite în 1955 pentru ”dificultăți tehnice și economice”. Alții zic că au fost oprite în '53, imediat după moartea lui Stalin. Reluat în 1978 și finalizat în '84. Editat Februarie 16, 2023 de string Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 16, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2023 Nu ştiu ce să zic de Canal...Tata a lucrat acolo ca parte civilă,contabil.Nu am auzit de la dânsul de "exterminări"...A pomenit în treacăt că unii au fost scoşi aiurea ţapi ispăşitori pentru insuccesul tehnic. Posibil să fi fost şi un loc "ca să le dăm unora ocupaţie"... Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Acum 8 ore, BRANCA a spus: Nu ştiu ce să zic de Canal...Tata a lucrat acolo ca parte civilă,contabil.Nu am auzit de la dânsul de "exterminări"... Asta ar explica unele lucruri ... Oricum, vorba aia: ,,Ce se intampla la Canal, ramane la Canal,,. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 17, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2023 Nu neg că ar putea fi fost decedaţi la Canal,da' până acum n-am văzut date relevante. Uite ce se zice aici: https://www.google.com/amp/s/m.mediafax.ro/amp/social/canalul-dunare-marea-negra-36-de-ani-de-la-ziua-zero-nici-azi-nu-cunoastem-numarul-detinutilor-politici-morti-pe-santier-19183082 Dacă ar fi fost un număr mai mare de 1000 de decedaţi nu se putea ascunde asta! Un unchi al soţiei,condamnat politic,a fost prin nu ştiu câte mine grele,de "exterminare" zice-se, şi a murit după 92 de ani... Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Fratele bunicii a fost acolo, la fel si tatal! Pe motive politice, strabunicul era primar! Scosi afara din casa cu toata familia, greu s-au inghesuit la un var de-al sau. La canal ii batea si ii batjocorea. Fratele bunicii fiind flacau de la tara era puternic, invatat cu munca, dar erau acolo avocati, profesori, etc, o duceau greu. Astea sunt vorbe spuse de la om care a fost acolo si trait perioada persecutiei, nu de la unul care a lucrat parte civila si n-a vazut nici o tortura. Povesti nene. Bataia era zilnica, zilnic incasa vreunu macar un pumn. Asta la inceputurile colectiizarii. Link spre comentariu
string Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 (editat) 18 minutes ago, BRANCA said: Dacă ar fi fost un număr mai mare de 1000 de decedaţi nu se putea ascunde asta! 18 minutes ago, BRANCA said: da' până acum n-am văzut date relevante. Acum le vezi? (o parte) Editat Februarie 17, 2023 de string Link spre comentariu
string Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 (editat) - Editat Februarie 17, 2023 de string Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Acum 24 minute, BRANCA a spus: Dacă ar fi fost un număr mai mare de 1000 de decedaţi nu se putea ascunde asta! Deci sub 1000 de morti este acceptabil??? Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Branca e in lumea lui. Ca pe multe alte subiecte. Confunda tineretea cu gloria comunismului. Nu inseamna ca daca esti bătrân si dat laoparte sistemul nou e de vina. Si in comunism erai la fel de marginalizat. Nu e vina noului sistem ca ai imbatranit. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Acum 2 minute, Sharky a spus: Confunda tineretea cu gloria comunismului. De-ar fi singurul... Link spre comentariu
string Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 4 minutes ago, Sharky said: Confunda tineretea cu gloria comunismului. Nu neapărat. Comunismul nu a fost decât un antidot la nazism (în percepția mea). Adică acel sistem actual cu vizibilă tendință spre ”PGH!” (Papiere, Gestapo, Halt!) Nu? Link spre comentariu
icar Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 (editat) Tensiuni pe cabalul Bâstroe, intre Romania, stat NATO, si Ucraina. America tace, UE tace. Normal, altceva era daca acolo erau rusii! Se umfla pasatul in toti. Oricum, numic nou sub Soare. In 2004, Ucraina muta granita Romaniei, adica a unui stat NATO. Nimeni nu zice nimic. Editat Februarie 17, 2023 de icar Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 17, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2023 Aţi înţeles total greşit.Eu susţin că n-am văzut date relevante şi prin asta vreau să zic date oficiale!Aia însemnând să fie făcute publice de un organ al statului. M-am referit la numărul de 1000 de morţi întrucât s-a susţinut "exterminarea în masă a deţinuţilor"...Am zis că 1000 poate fi un nr f mare ca să fie reprezentativ ,ca grad de represiune.Putea fi şi 500 şi 5000... Nu ştiu de unde le scoateţi cu simpatizarea comunismului.Repet,n-am fost membru PCR şi am avut şi dosar la Secu,findcă "cârteam"! Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 17, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2023 Am văzut pe undeva,cred pe Telegram,câ înjura cineva compania Lukoil şi cerea investigaţii!Motivul:cică furnizează combustibili UA! Nu s-a mişcat mult pe lângă Bahmut sau Ugledar Trupele Wagner se pare că au preluat Parascoveika,localitate f importantă strategic,la nord de Bahmut. Interesant că saiturile mari ruseşti nu prea trompetează ştirea.Se vorbeşte de niscai cenzură la Prigojin.Asta,probabil,de la criticile pe care acesta le-a făcut conducerii armatei ruse! Nici generalul "Armagedon",adică Surovikin,nu prea mai e popularizat.Zice-se că ar fi prieten cu Prigojin... Colateral umblă un zvon că armament plasat în UA a ajuns pe piaţa neagră şi de aici fix la trupele Stat Islamic din Africa... Link spre comentariu
merck Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Acum 14 minute, BRANCA a spus: Nu s-a mişcat mult pe lângă Bahmut sau Ugledar Trupele Wagner se pare că au preluat Parascoveika,localitate f importantă strategic,la nord de Bahmut. Interesant că saiturile mari ruseşti nu prea trompetează ştirea.Se vorbeşte de niscai cenzură la Prigojin.Asta,probabil,de la criticile pe care acesta le-a făcut conducerii armatei ruse! Nici generalul "Armagedon",adică Surovikin,nu prea mai e popularizat.Zice-se că ar fi prieten cu Prigojin... Am mai pus link-ul: Putin ar fi decis lichidarea lui Prigojin. Uneltirile șefului grupării Wagner care l-au înfuriat pe liderul Rusiei Președintele Federații Ruse, Vladimir Putin, plănuiește să-l lichideze pe șeful grupului de mercenari Wagner, care ar fi participat la o conspirație anti-Putin împreună cu generalul Serghei Surovikin și liderul cecen, Ramzan Kadîrov, scrie The Sun cu referire la declarația fondatorului proiectului pentru drepturile omului „Gulagu.net”, Volodimir Vladimir Osechkin. Potrivit informațiilor disponibile, „bucătarul lui Putin” a planificat o conspirație împotriva șefului Ministerului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, împreună cu fostul comandant al grupării ruse din Ucraina, generalul Serghei Surovikin, și Ramzan Kadîrov. Se raportează că Prigojin a vrut să ocupe funcția de prim-viceministru al șefului Ministerului Apărării sau chiar să conducă departamentul de apărare. Kadîrov urma să devină șeful Gărzii Naționale. Link spre comentariu
Postări Recomandate