Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O lume nebună,nebună...

Postări Recomandate

"Jegosu" SOV a făcut ceva bani la viaţa lui...

Am văzut azi detalii la "ameninţarea" din Moldova.Suporteri de-ai lui Partizan Belgrad,ce trebuiau să ajungă la meci la Tiraspol,au fost opriţi pe aeroport la Chişinău.Motivul?Prezentau un pericol că puteau participa la o lovitură de stat!Pe bune mă?Cu labele goale o dărâmau pe Maia Sandu??

Nu puteau fi refuzaţi din start,ca să nu mai cheltuie oamenii banii pe bilete degeaba?Nu puteai să le asiguri convoi păzit spre Transnistria?

De asta ziceam de "invenţiile" propagandistice de la ăia!Te doare capu!

Update.Cică erau 12 chibiţi!...

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 ore, BRANCA a spus:

merck.Eu am vrut să sugerez că nu-l vedem decât pe Putin dictator,nu vedem şi tendinţele dictatoriale,de ex în UE!

Am simţit cutremurul mult mai puternic ca data trecută!!

E sau nu o legătură cu zguduielile din Turcia??

Am tot studiat treaba asta, acea zona de suprafata din Gorj, nu are legatura cu ce s-a intimplat in Turcia (strict parerea mea).

Daca era in Vrancea, da, probabilitatea de asociere era mare spre foarte mare.

Preluat de pe forumul de specialitate, cutremur.net:

“Cutremurul puternic din 1513 din zona Malatya, de pe EAF, a precedat cu 3 ani cutremurul vrancean major din 24 noiembrie 1516 (MGR 7,2).

Un alt cutremur puternic s-a produs pe EAF in ianuarie 1544, urmat la 1 an si jumatate de cutremurul vrancean puternic din 19 iulie 1545.

In 1668 s-a produs cel mai puternic cutremur cunoscut pe NAF (Mw 8,0), precedant cutremurul vrancea din 1681. De notat ca intervalele in care reactioneaza Vrancea pot varia, dar asta nu schimba bazele modelului.

In 1721 si 1727 s-au produs cutremure mari in Nord-Vestul Iranului, zona Tabriz, precedand marele cutremur vrancean din 1738.

In 1780 s-a produs un nou cutremur mare Nord-Vestul Iranului, zona Tabriz, urmat de un cutremur puternic in 1784 in zona Erzincan, pe NAF.

In 1789 s-a produs un cutremur puternic pe EAF, precedand cu un an cutremurul vrancean din 1790.

Dupa un nou megaseism produs in Oceanul Indian-Sumatra in 1797, Vrancea reactioneaza prin Cutremurul cel Mare din 1802.

In 1822 s-a produs un cutremur puternic la granita dintre Turcia si Siria, urmat de alt cutremur puternic pe NAF in 1827 si de cutremurul vrancean din 1829. Dupa un megaseim produs in Sumatra in 1833 si un cutremur produs in acelasi an in Nepal, reactia Vrancei vine in 1838 (cutremur major).

In 1866 s-a produs un nou cutremur pe EAF, precedand cutremurul vrancean puternic din 1868, deci cu 2 ani diferenta in timp.

Noi cutremure au loc in 1874 si 1875 pe EAF, precedand cutremurul vrancean relativ puternic din 25 decembrie 1880(MGR 6,5).

La 2 martie 1893 s-a produs un nou cutremur pe EAF, precedand cutremurele vrancene puternice (MGR 6,7-6,8) din 17 august 1893 si 31 august 1894.

La 4 decembrie 1905 s-a produs un cutremur puternic pe EAF, urmat 3 ani mai tarziu de cutremurul vrancean din 6 octombrie 1908 (MGR 6,8).

In 1930 s-a produs un cutremur puternic la granita dintre Turcia si Iran, precedand un cutremur vrancean relativ puternic (MGR 6,3) din 29 martie 1934.

La 26 decembrie 1939 s-a produs marele cutremur de la Erzincan de pe NAF, urmat de cutremurul catastrofal din Vrancea de la 10 noiembrie 1940.

Cutremurele vrancene cu MGR 6,5 si 6,2 din 1945 au fost precedate, de asemenea, de mari cutremure produse pe NAF in 1942, 1943 si 1944.

Inaintea cutremurului major din 1977 s-au produs cutremure pe EAF in 1971 (22 mai, Bingol) si 1975 (6 septembrie, Lice), precum si un cutremur in zona Van-Chaldiran la 24 noiembrie 1976.

La 30 octombrie 1983 s-a produs un cutremur puternic in Estul Turciei, zona Erzurum, tot cu mecanism de decrosare. 3 ani mai tarziu s-a produs cutremurul vrancean din august 1986.

La 7 decembrie 1988 s-a produs un cutremur puternic in Armenia, Caucaz, urmat de cutremurul din Vrancea din 30 mai 1990 si de perechea acestuia. La 21 iunie 1990 s-a produs si un cutremur catastrofal in Nordul Iranului.

La 27 ianuarie 2003 s-a produs un cutremur cu Mw 6,1 in zona Pulumur-Erzincan, pe o falie apropiata de NAF. A urmat un cutremur de 6,4 grade la 1 mai 2003 in zona Bingol, pe EAF. Vrancea a reactionat la 27 octombrie 2004 prin ultimul cutremur cu magnitudinea 6,0. “

Sa incercam sa urmarim cutremurele cele mai importante de pe Falia Est-Anatoliana, identificand cutremurele aparute ca reactie in zona Vrancea. Vom folosi aceasta imagine din articolul:
Ali Fırat Çabalar - An Assessment of Earthquake Hazard in Gaziantep, Turkey

EAF.jpg

Falia Est-Anatoliana Zona Vrancea  
995 necunoscut  
1114 necunoscut  
29 decembrie 1408, Antioh 23 februarie 1411  
(28 martie?) 1513, Tarsus Malatya 24 noiembrie 1516  
ianuarie 1544, Zitun Malatya 19 iulie 1545  
29 mai 1789, Palu 6 aprilie 1790  
13 august 1822, Aafrine 9 februarie 1823, 7 mai 1823  
20 iunie 1866, Kulp 13 noiembrie 1868  
3 mai 1874, Golcuk 21 decembrie 1875  
2 martie 1893, Malatya S. 17 august 1893  
4 decembrie 1905, Malatya 6 octombrie 1908  
22 mai 1971, Bingol 20 august 1973  
6 septembrie 1975, Lice 1 octombrie 1976  
1 mai 2003, Bingol 27 octombrie 2004  

Se poate observa ca intervalul dintre cutremurul de pe EAF si cel din Vrancea poate fi de cateva luni pana la aproximativ 3 ani.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Djleco2021.Interesant...Trebuie sâ precizezi şi pentru necunoscători că EAF şi NAF sunt falii,una Est-Anatoliană şi cealaltă Nord-Anatoliană.

Acu,la drept vorbind,pe tot globul sunt numai plăci care "dansează" şi se ciocnesc continu,aşa că legături între cutremure pot fi sau pot fi şi simple coincidenţe...

Link spre comentariu

Inca un 4,3 in aceasi zona, acum 3-4 minute.

Acum 12 minute, BRANCA a spus:

Djleco2021.Interesant...Trebuie sâ precizezi şi pentru necunoscători că EAF şi NAF sunt falii,una Est-Anatoliană şi cealaltă Nord-Anatoliană.

Acu,la drept vorbind,pe tot globul sunt numai plăci care "dansează" şi se ciocnesc continu,aşa că legături între cutremure pot fi sau pot fi şi simple coincidenţe...

Am luat cu copy-paste, n-am vrut sa alterez nimic din ce e acolo.

Multu' de completare!

4,3-ul scris mai sus, a fost in  aceeasi zona ca si 5+ul de astazi (aprox).

Totusi, cam mare coincidenta de citiva ani intre Turcia si Vrancea, daca erau 2-3 asemanari pe citeva sute de ani, ziceam, dar, dupa cum se vede mai sus, dupa documentarile care acum sint scrise si inventariate, sint minim 20 cutremure mari in Turcia la care Vrancea a raspuns la scurt interval.

Se vede treaba asta cu ochiul liber.

Sa ne fie teama cind misca Vrancea un 5,8-6,3+, fara sa aiba replici apropiate ca valoare, adica sa dea unul in jurul a 6 grade in 2023 pina in vara si pina in 2024 sa fie liniste, atunci e naspa.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
Acum 15 minute, BRANCA a spus:

Înainte de al doilea război mondial naziştii ardeau cărţile evreilor...Astăzi,în Ucraina,se scot din biblioteci cărţile în limba rusă şi se dau la maculatură!!Ba cică şi unele lucrări în ucraineană de pe vremea Sovietelor,care nu convin...

Io abia astept sa citesc cartile scrise de clovnul-maimutoi si traduse in romana de catre cei mai buni traducatori americani.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
4 hours ago, BRANCA said:

Am simţit cutremurul mult mai puternic ca data trecută!!

E sau nu o legătură cu zguduielile din Turcia??

Evident că da.

Adâncimea epicentrelor are cam același ordin de mărime (10-20km), adică sunt ”crăpături de tencuială” (de scoarță) la temperaturi de iarnă (de suprafață).

Oricum, gaze sulfuroase cu apă termală ies din adâncuri și pe la Băile-Herculane, adică de dincolo de munte, aproape de Gorj, semn că lava nu e departe de suprafață, pe aici, de mii de ani.

Nici cu ”vulcanii” (noroioși) din apropiere de Vrancea nu mi-ar fi rușine. Tot cam aia (cu fisuri și gaze) e.

Când se umflă (în adâncuri) ”abcesul” ... mai crapă coaja pe la ”bube”. Mai ales când e ”zgândărit”. Nimic nou.

Singura diferență (de efect) ar fi dacă coaja crapă cu fisuri pe orizontală sau pe verticală și dacă există ”plombe” muntoase care să absoarbă din energie.

Nu?

P.S.

La întrebarea din ce motive s-ar agita (umfla) ”iadul” din ”adâncuri” taman când există războaie la suprafață ... ar putea exista (și) un alt răspuns ...

Editat de string
Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Prezentau un pericol că puteau participa la o lovitură de stat!Pe bune mă?Cu labele goale o dărâmau pe Maia Sandu??

Da, si trageau din toate pozitiile! Ceata nu era?

@DjLeco2021, interesanta statistica dar...neconvingatoare, ramânânind la limita coincidentelor. O variatie de la citeva luni la trei ani, intra la coincidente. Intervalul dintre seismele vrâncene se situeaza intre 30 si 40 de ani, adica exact ce face Vrancea. Zona Vrancea, s-a mai vorbit aici, e o zona atipica din cauza acelui "bolovan". 

Da, poate fi o teorie, dar se bazeaza mai mult pe coincidente.

Acum 2 ore, DjLeco2021 a spus:

a fost in  aceeasi zona ca si 5+ul de astaz

Da, dar la adâncimi diferite. Primul a avut epicentrul la 15 km adâncime, al doilea, desi anuntat la 40 km, a fost doar la...6 km. De unde si magnitudiea.

1 oră în urmă, Marele Savant a spus:

dar alegind selectiv doar o parte dintre ele, 

Adica treaba cu adevarul spus pe jumatate.

Acum 52 minute, BRANCA a spus:

...naziştii ardeau cărţile evreilor...

Acuma la ce te poti astepta la un actoras care nu viseaza decât razboi si arme, cu un final glorios pentru el! Ne miram ca arde carti, dar ce te poti astepta de la unul care da o lege discriminatoriala a minoritatilor, in plin razboi! 

Citat

”iadul” din ”adâncuri” taman când există războaie la suprafață ... ar putea exista (și) un alt răspuns ...

Unii studiaza pe Sosoaca?

Link spre comentariu

Dati-mi voie sa inclin balanta catre, cele puse pe hirtie de oameni care se pricep la asa ceva, studiind fenomenele de ceva timp.

As merge la pariu ca pina in vara-toamna 2024, Vrancea va da un 6,5+, desi imi este teama de un 7+.

Un pariu simbolic.

Pentru mine, cel putin 20 coincidente, nu se mai incadreaza la "coincidente".  Iar o corelare de maxim 3 ani, intareste aceasta parere.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări