Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O lume nebună,nebună...

Postări Recomandate

doru3160.Din ce mi-aduc aminte,poate greşesc,Caramitru,din balcon,ar fi arătat biblioteca şi ar fi insinuat câ de acolo se "trage"!Cum "prevede" s-a tras şi cu trasoare şi aşa a luat foc biblioteca!...

N-am auzit de activişti de partid care să fi tras,de miliţieni sau de securişti da.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

doru3160.Nu ştiu care activişti de partid aveau drept la arme.

Privitor la miliţieni şi securişti mi-a relatat un amic care a discutat cu unii ce au fost detaşaţi la Timişoara.Deci e vorba de miliţieni şi securişti din Severin...Nu ştiu ce a fost în altă parte...

Tot timpul am zis că securiştii,care erau în civil,au ieşit cel mai bine,adică nu i-a remarcat nimeni.Asta faţă de personalul îmbrăcat în uniforme...

În Severin,înainte de 21 decembrie am fost în patrulare ca gărzi patriotice.Sigur pot spune că în oraş au patrulat noaptea trupe de miliţieni şi securişti.Miliţienii aveau combinezoane,bastoane şi scuturi,securiştii aveau arme automate...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

.Sigur pot spune că în oraş au patrulat noaptea trupe de miliţieni și securiști. 

De la asta pana la a deschide foc cu muniție de război e mare distanta. Milițienii patrulau inclusiv noaptea și pana la evenimentele din dec, mereu. De aia și puteai merge fără frica noaptea pe strada. Dar nu impuscau pe nimeni. Eu ma refeream la trupele de securitate prezente în aproape fiecare localitate, ca fenomen general. Ca or fi fost ceva descreierati pe ici pe colo, care au tras, posibil, nu contest. N-au făcut parte dintr-un scenariu, si nici nu meritau replica armatei cu tab uri si tancuri cu munitie de razboi pe ele. Vezi cazul Trosca, unde au murit nevinovati, fara sa traga un foc, nici macar de riposta, de aparare. 

https://m.activenews.ro/stiri/MASACRAREA-GRUPULUI-TROSCA.-Cum-a-fost-ucis-Colonelul-USLA-Gheorghe-Trosca-si-decimata-grupa-lui-ANTITERO-la-ordinele-agentilor-KGB-si-GRU-din-sediul-MApN.-Macelul-din-23-spre-24-decembrie-1989.-DOCUMENTE-164347

Link spre comentariu

doru3160.Greşeala mea că nu am precizat:securiştii care au tras au fost în civil!Era vorba de ofiţeri...

Iar privitor la "feseniştii" care au "organizat" tragerile de după 22 decembrie am mari dubii!Nu dau exemplu decât acela cu Stănculescu care se deplasa la o clădire a MAPN,intr-un convoi.La apropierea de clădire s-a tras asupra convoiului,de către paza militară a clădirii!A fost nevoie să iasă unul dintr-un tab să strige:"Nu mai trageţi!Suntem cu ministrul apărării"!

Asta ca exemplu de haosul de atunci...Cine la provocat nu ştiu dacă vom afla vreodată!

Link spre comentariu
Acum 6 minute, BRANCA a spus:

doru3160.Greşeala mea că nu am precizat:securiştii care au tras au fost în civil!Era vorba de ofiţeri...

Și pt asta scoți tancurile pe strada și tragi în tot ce mișca. Asa cum am mai spus, posibil niște descreierati sa fi tras aiurea în tramvai. Dar ăștia nu puteau fi o forță la care sa răspunzi cu armata cu muniție de război de calibru greu. E ca și cum ai trage cu tunul după vrăbii.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, BRANCA a spus:

Asta ca exemplu de haosul de atunci...Cine la provocat nu ştiu dacă vom afla vreodată!

ilici, gelu voican voiculescu si altii stiu adevarul si l-au tot ascuns. 

Cum a fost cenzurată secțiunea despre teroriștii de după 22 decembrie 1989, din volumul "Căderea unui dictator. Război hibrid și dezinformare în Dosarul Revoluției din 1989"

Indiferent cât de multe explicaţii pot fi invocate pentru stările de confuzie pe fondul unor evoluţii foarte rapide, în care militarii puşcaşi, în general neinstruiţi, au acţionat la întâmplare şi au făcut victime, nu se poate trece peste diversiunea electronică extrem de amplă, calificată, cu mijloace tehnice special construite, care nu era nici la îndemâna revoluţionarilor, nici a militarilor din trupele regulate. 

La Sibiu[...] focul executat cu arme de calibre ciudate, continua. Nu se cunoştea cine şi din ce ordine continua executarea focului.

În cursul serii, la Braşov s-a deschis un foc violent în diferite zone ale oraşului (aproape la întâmplare, inclusiv în zone de blocuri). Soldaţii au răspuns cu foc, însă mai târziu s-a observat că acolo nu existau decât simulatoare. [La Târgovişte]artileria antiaeriană a doborât un balon luminiscent).

Cine detinea detinea toate acestea? Armata in nici un caz. Deci?

Link spre comentariu
Acum 20 minute, merck a spus:

Soldaţii au răspuns cu foc, însă mai târziu s-a observat că acolo nu existau decât simulatoare

La ce au răspuns cu foc? Tot la fel de bine puteau fi niște petarde. Dacă nu ai efecte, urme de glonț,  cum pana mea sa bănui ca te împușcă careva, și sa începi sa tragi ?  Ma vad în situația aia, cu arma în mana și fasole pe teava. Aud pocnituri. În ce pana mea sa trag? Decât aiurea, ca tot e la moda expresia, sau în trecători, care au avut ghinionul sa se afle în cătare. 

Nu crezi ca în peste 30 ani nu apărea unu măcar care sa zica, da, domle,  eu am montat în cutare loc un simulator. Ca doar nu le-au teleportat.

Link spre comentariu

Eduard Hellvig spune doar că desecretizarea celor 13 volume de documente ar fi „un semn că statul român trebuie să se scuture și să condamne cu adevărat, în sens juridic deplin, comunismul. Și nu doar comunismul, pentru că și fosta Securitate a avut o contribuție importantă la reprimarea sângeroasă a manifestanților anticomuniști din decembrie 1989”. Hellvig e primul director al SRI care condamnă direct Securitatea pe care o definește ca „acel aparat represiv” care este condamnabil pentru că „avea ca prioritate apărarea Partidului Comunist și a conducătorilor săi, nu era un serviciu de informații dedicat apărării cetățenilor”.

sursa: https://www.dw.com/ro/de-ce-a-declasificat-sri-documentele-revoluției-atât-de-târziu/a-64194112

Daca spune minciuni poate fi actionat in justitie, nu? In plus, fata de noi sigur site mai multe decat vom putea noi citi. 

Link spre comentariu

Pai nu zice nimeni ca toata fosta securitate a reprimat manifestantii la revolutia din decembrie 1989, dar nici nu poti sa spui ca fosta securitate nu are nici o tangenta cu victimele revolutiei din decembrie 1989 si ca sunt nevinovati. 

Acum 5 minute, BRANCA a spus:

Pentru diversiune în RO am înţeles că erau specializaţi la o direcţie din armată şi la alta din Secu...

Uite aici unii care ating subiectul diversiunii de la revoluţie şi sunt mai plauzibili.

https://www.google.com/amp/s/adevarul.ro/amp/stiri-interne/societate/diversiunile-de-la-revolutie-pregatite-in-vara-1342652.html

Ce citesc in link:

Mulţi dintre cei care oferă astfel de mărturii fac referire la ofiţerii de contrainformaţii  militare (CI-işti) care existau în fiecare unitate. Teoretic, aceştia aparţineau de Direcţia a IV-a a Securităţii, dar practic se considerau parte a structurilor militare, întrucât lucrau în permanenţă în unităţi.

O posibilă explicaţie ar fi aceea că CI-iştii aveau reţelele de informatori, formate atât din civili, cât şi din militari, care puteau pune în aplicare un plan de dezinformare, respectând textele şi termenele stabilite anterior.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 1 minut, merck a spus:

dar nici nu poti sa spui ca fosta securitate nu are nici o tangenta cu victimele revolutiei din decembrie 1989 si ca sunt nevinovati. 

În nici un caz. Am în vedere milițienii care au încercat sa stopeze mișcările din strada. Și aia tot din securitate au făcut parte. Dar după 24 dec, le-a fost tras preșul de sub picioare, nu cred ca a mai avut tupeu unu sa iese pe strada sa facă pe nebunu. Atunci doar armata a fost vedeta. Ar fi bine sa delimitam în timp acțiunile.

Link spre comentariu
Acum 21 minute, doru3160 a spus:

Atunci doar armata a fost vedeta. Ar fi bine sa delimitam în timp acțiunile.

La Timisoara armata a tras dar sunt sigur ca si securitatea a tras. In plus nu cred ca de incinerarea cadavrelor s-a ocupat armata, sau de batut manifestantii prin beciuri. La Bucuresti insa tind sa cred ca securitatea a fost vedeta. 

Eu imi aduc aminte ca inainte de evenimentele de la Timisoara si in Iasi patrulau militienii si armata. Statia de tramvai de la Moldova a fost mutata pe colt la Palatul Culturii, statia din Piata Unirii a fost mutata in fata la posta (mai aveai cateva zeci de metrii si urma cea de la Teatru National :57), dar cele 2 masini de pompieri din fata de la hotel Continental cu tun de apa si grilaj la parbriz erau gri si nu apartineau armatei. 

Astazi strada aia se numeste 14 decembrie 1989

Acum 19 minute, BRANCA a spus:

Citiţi articolul din link că explică multe!Nu uitaţi că la Secu existau şi unităţi "fantomă" şi de asemeni pensionari "sub arme"...Dacă nu mă înşel au fost şi pensionari din cadrul Miliţiei implicaţi.

Mie imi este suficienta informatia de mai jos ca sa stiu cine poarta vina:

Comandorul Ilie Truţă, de la Brigada 29 Vedete Mangalia, oferă un exemplu concret: „Primul care a lansat zvonul că s-a debarcat desant la litoralul românesc a fost ofiţerul de contrainformaţii, căpitanul de rangul III Daniel Barabas. Acelaşi ofiţer a anunţat, după dispersarea navelor, că au intrat nave de desant în portul Mangalia, urmarea acestui zvon constând în executarea focului de către militarii de la nava bază «Ialomiţa» asupra unei şalupe aparţinând Diviziei 42 Maritimă".

Editat de merck
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări