Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O lume nebună,nebună...

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 12 minute, string a spus:

Sigur este vorba de muntat mulgatoarele automate, nu cred ca un om poate sa mulga intr- zi 130 de vaci. Daca mulge o vaca in 5 minute => peste 10 ore. 

Link spre comentariu
12 minutes ago, merck said:

Sigur este vorba de muntat mulgatoarele automate, nu cred ca un om poate sa mulga intr- zi 130 de vaci. Daca mulge o vaca in 5 minute => peste 10 ore. 

Atunci este vorba de instrucțiuni de utilizare (cu mulgătoare automate) pentru îngrijitori de vaci cunoscători de limbă germană tehnică.

Sau de puțin mai mult de 160 de ore pe lună :rade:

Link spre comentariu

E o treaba si cu vacile astea, sa stiti ca nu sunt chiar asa proaste cum se spune.  Eu am montat candva, la o ferma,  niste instalatii de scarpinat vaci, in speta niste perii cilindrice uriase, dotate cu senzor de miscare, se roteau cand vaca se apropia. Veneau vacile singure sa se scarpine, stateau la rand, daca o vaca statea prea mult, cea din spate o ghiontea usor, sa elibereze peria. La fel era si cu mulsul, cand vaca simtea ca are ugerul plin, mergea singura la mulgatoare, astepta sa vina operatorul sa monteze tuburile de la mulgatoarea automata. Utilajul se retragea singur cand termina de muls. Vacile aveau cip, utilajul stia care vaca este la muls, anunta veterinarul pe aplicatie ca vaca X a dat lapte cu doi litri mai putin ca de obicei si mai cald cu 0,5 grade celsius. Unele vaci veneau la muls de 4 ori pe zi, altele preferau vina de 7 ori.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Ovidanie a spus:

Unele vaci veneau la muls de 4 ori pe zi, altele preferau vina de 7 ori.

What???

Pe vremuri era un banc/intrebare:

- De ce nu rade vaca?

Raspuns:

- Pai daca te-ai f.te odata pe an si te-ar mulge o data pe zi, ti-ar mai veni a rade?

Acum daca se mulge vaca de 4/7 ori pe zi ... este mult mai trist bancul! 

Link spre comentariu

Adică ... care ”te bagi” să mulgi 130 de vaci de 3-4 ori pe zi, să le și aduci de la pășune (tot așa de 3-4 ori pe zi?), + ..., cum pretinde /oferă neamțu'? :scarpin

Lume nebună ...

Bonus:

Nebunia este o bucurie pentru cel fara minte, dar un om priceput merge pe drumul cel drept. (Prov.15:21)

Editat de string
Link spre comentariu

Nu știu de H2SO4 (acid sulfuric), doar de HCl (clorhidric), rețetă moldovenească:

https://www.ziaruldeiasi.ro/bacau/brinza-inchegata-cu-acid-clorhidric-industrial~ni31ol

însă H3PO4 (fosforic) este prezent în Pepsi-Cola, ca acidifiant (marcat pe etichetă). E338.

Cam 4% (omite eticheta)

Fosfura de zinc nu e direct declarată :rade:

Însă se poate experimenta pe șoareci.

Mno ... suc gastric (HCl)

Link spre comentariu

E cam trasă de par povestea asta. Se vrea o știre de presa la nivel de senzațional. Cine știe cum se cumpără substanțele cu regim special, nu crede mare lucru din povestea asta. Ba ca mai cumpăra și pe persoana fizică,  asta e bomboana de pe coliva. Ca il manevra pe scari ca pe orice lichid, si pe urma lua cu cana cate puțin, cat ii trebuia. Hai ca nu merge. Cine nu crede, poate încerca să închege lapte cu detartrant, care nu e altceva decât HCl diluat. Măgării se fac în industria alimentară,  dar nimeni nu e atât de prost incat să-și omoare consumatorii. Cu mult mai serioasa era stirea dacă se argumenta cu niste buletine de analiză a produselor finite. Așa, ce sa vezi ? Vin aia sa facă control, dar în încăperea cu pricina nu intra, ca e cheia la nevastă.  Ma lași? Știre de rahat, scrisă de reporteri de rahat. Repet, nu țin cu parlitul ala de patron. Lăcomia ii duce la extrem de multe ori. Dar asta e prea gogonata. Adică vorba aia, mai taie din ele, dă-le  dreaq.

Link spre comentariu

Ok, e trasă de păr ştirea, am văzut cu toţii cam ce nivel au ,,ştiriştii,, de azi şi cum fac din rahat bici.

Dar ceva adevăr trebuie să fie totuşi pe acolo.Ce făcea ăla cu tonele de acid ? Cum se explică facturile pe numele lui ?

Dacă cei de la control n-au venit şi cu un ordin judecătoresc, nu puteau intra într-un spaţiu închis prin spargerea lacătului.

Poţi controla spaţii comerciale evident, dar nu poţi intra chiar oriunde doar cu legitimaţia DSV....

Link spre comentariu

string.M-am uitat de curiozitate pe net la conţinutul de H3PO4 în coca cola.Unii zic vreo 50 mg la 250 ml băutură,alţii cca 50 la 350 ml.

Asta ar veni aprox 150-200 mg la 1l,sau 0,15-0,2 g/l.Groso modo asta ar fi sub 0,02%.

Deci sursa ta cu "4"% e inexactă...Mă speriasem şi eu...

Cert e că acidul ăsta atacă dinţii şi e bun ca detartrant,de ex turnat coca cola în WC şi lăsat câteva ore să lucreze.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

O cunostinta repara ceasuri antice, cantatoare. Cilindrul de alama cu tepi care actionau lamelele care dadeau sunetele, daca avea tepi rupti, se baga in acid fosforic care in timp dizolva tepii de oțel dar nu ataca alama. Apoi punea tepi noi. 

Ce ziceti de omul care s-a transfirmat in : Alien ( extraterestru)... 

https://www.biccy.it/black-alien/amp/

https://images.app.goo.gl/awuPdLgTaRQZFdb89

Link spre comentariu
Acum 5 ore, validae a spus:

Ok, e trasă de păr ştirea, am văzut cu toţii cam ce nivel au ,,ştiriştii,, de azi şi cum fac din rahat bici.

Dar ceva adevăr trebuie să fie totuşi pe acolo.Ce făcea ăla cu tonele de acid ? Cum se explică facturile pe numele lui ?

Ce facea el cu acidul e una, daca il baga in lapte, e alta. Acidul ala la cumparare, e in acelasi regim cu o arma. Nu prea il poti fofila. Ca sa menevrezi tone de acid industrial, deci concentrat, iti trebuie o adevarata logistica. Sa zicem ca o rezolvi, dar iti trebuie oameni care sa respecte acest procedeu tehnologic. Ilegal, desigur. Sa zicem ca gasesti si din astia. Scopul unui producator este sa se mentina pe piata cat mai mult timp, cu profit maxim, si asta inseamna sa aiba cumparatori finali, pt ca altfel, degeaba tot efortul de a  produce. Daca ce facea el acolo era periculos pt consumatori, rezulta ca isi taia craca de sub picioare, sau omora gaina cu oua din aur, vorba povestii. Refuz sa cred ca exista oameni atat de proști. O piata o cuceresti greu, in ani de productie, dar o pierzi instant daca iesi cu produse proaste/periculoase. 

La un control poti refuza sa pui la dispozitie spatii, dar e ca si cum te sustragi prelevarii de probe in vederea stabilirii alcoolemiei. Tot dosar penal scrie pe tine...ca ai băut sau nu. Desi legea te obliga sa pui la dispozitie controlului, toate spatiile dedicate acelui obiectiv economic. Fara mandat. Controlul se instituie in baza unui ordin de lucru. Ala are titlu de mandat. 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări