Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O lume nebună,nebună...

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 32 minute, string a spus:

Știu doar că nu era cizmar, ci electrician la CFR.

Însă soția sa, Maria Stere Alexe, era fiica proprietarului unei fabrici de apă gazoasă.

Dacă ar fi fost florăreasă cu doctorat în chimie ... :rade:

spune pina la capat ce incerci sa zici: a avut presimtiri, a facut studii pe medicamentul respectiv, a visat ca nu e in regula sau doar era ceva capitalist si in epoca noi primeam lumina din alta parte? ce motive a avut Dej?

Link spre comentariu

Asa cum am spus, se pare ca doar administrat la gravide in primele 3 luni de sarcina facea probleme.

oricum, se pare ca situatia este cu totul alta, dar legenda e mai frumoasa, pentru ca daca nu citim doar titlurile si doar ce ne convine, aflam ca nu este ca-n folclor:

A fost aprobat în Statele Unite în 1998 pentru a fi utilizat ca tratament pentru cancer. [6] Se află pe Lista de medicamente esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății . [11] [12] Este disponibil ca medicament generic . [7]

''''Talidomida este utilizată ca tratament de primă linie în mielomul multiplu în asociere cu dexametazonă sau cu melfalan și prednison pentru a trata episoadele acute de eritem nodos lepros și pentru terapia de întreținere.''''

si 

''''Este utilizat ca tratament de a doua linie pentru a gestiona boala grefă versus gazdă și stomatita aftoasă la copii și a fost prescris pentru alte afecțiuni la copii, inclusiv prurigo actinic și epidermoliza buloasă ; dovezile pentru aceste utilizări sunt slabe. [17] Este recomandat doar ca tratament de a treia linie în boala grefă versus gazdă la adulți din cauza lipsei de eficacitate și a efectelor secundare observate în studiile clinice.'''' 

P.S. este aprobata si se gaseste in farmacii in RO!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Thalidomida se găseşte şi nu prea în farmaciile din RO!Aia americană e f scumpă,mai aduceau din India...

S-a cam scos din tratament find înlocuită cu lenalidomidă.Cea originală e peste 200 milioane pe lună,copia europeană cca 100 milioane.Noroc că la tratament,în boală,se dă gratuit.Ştiu de la un amic...

Oricum thalidomida,că o lua bărbatul sau femeia,producea mutanţi.Cei care luau în RO aşa ceva semnau o declaraţie că nu fac "reproducere",pe perioada tratamentului.

Iar cu boiaua din piaţă întrebaţii pe cei care cumpără de ce fac asta.Eu n,am cumpărat niciodată.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 9 minute, BRANCA a spus:

Iar cu boiaua din piaţă întrebaţii pe cei care cumpără de ce fac asta.Eu n,am cumpărat niciodată.

Uite eu de curiozitate am mers in bucatarie si am facut poza asta. Care ar fi ingredientul toxic care sa te faca sa renunți la produs?

IMG-20230128-125041-edit-181309803051656

Link spre comentariu

Eu am copilarit in zona unde se producea boia, in fapt ii ziceau piparca.

In boia nu se punea praf de oua, faina sau alte minuni, doar piparca (ardeiul ala rosu lung pentru boia) macinata bine dupa ce a fost uscat pe niste siruri de ata la umbra nu la soare.

Se mai bagau si citiva prajiti pentru aroma dar atit.

Ma rog, erau si aia ce o imbunatateau cu un pic de caramida rosie...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări