merck Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 E fix pix investitorul Kamaz pe langa VAG si Mercedes + coreeni care vin sa produca baterii. Insa Ungaria depinde foarte mult de gazul si petrolul rusesc. Inflatia enorma de la ei este cauzata in principal de aceasta dependenta. Citat rata de deteriorare a monedei din Ungaria a fost cea mai mare în Uniunea Europeană: a ajuns la 22,5 la sută, produsele alimentare fiind mai scumpe cu aproape 44 la sută în comparaţie cu un an în urmă. Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Acum 2 ore, merck a spus: Important este ce obtin. ... Probabil ca mare lucru nu obtin. Dar e important ca isi fac auzita vocea, nu ca noi... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Acum 8 minute, draku a spus: Probabil ca mare lucru nu obtin. Dar e important ca isi fac auzita vocea, nu ca noi... Chestia asta ii deranjeaza pe unii si sigur nu ramane fara urmari. Eu inteleg sa fiu vocal daca obtin ceva, calc pe bombeuri pe unii dar ma aleg cu ceva, insa sa calc gratuit pe bombeuri pe unii ... cred ca este un nonsens. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Acum 4 ore, merck a spus: In Otopeni (si in toate aeroporturile din Romania) dupa ce ai fost verificat la bagajul de mana, ajungi in fata ghiseului unde este politistul de frontiera (acesta se numeste controlul de frontiera) care iti cere pasaportul. Pe viitor, daca vei zbura din Romania in alta tara din spatiul Schengen, dupa ce ai fost verificat la bagajul de mana ai sa poti sa mergi direct la poarta de imbarcare. In multe aeroporturi, controlul bagajelor de mana este facut de firme particulare deci practic nu ai contact cu un politist de frontiera daca zbori din Spania in Belgia (de exemplu). Tu daca zbori spre UK nu ai cum sa nu sari peste controlul de frontiera (si la plecare si la sosire). cred ca n-am remarcat eu ca nu m-a intrebat nimeni de pasaport, am zburat si intre diverse orase europene! deci, se pot economisi citeva minute, nu e mare smecherie pentru noi, cistigul va fi in cresterea eficientei transportatorilor! dar de ce ar exista culoare separate pentru plecari? daca romania ar fi intrat in Schengen, un cetatean aflat pe un aeroport ori are cetatenie romana, ori are o viza care ii da dreptul sa se afle in spatiul Schengen, deci ce rost ar avea separatia respectiva? chiar nu mi-e clar si sint curios! Acum 3 ore, merck a spus: ca daca nu furnizeaza piese de schimb, leopardurile vor ajunge fier vechi in cateva saptamani . asa de fiabile sint niste masinarii militare? Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 (editat) 1 oră în urmă, Marele Savant a spus: cred ca n-am remarcat eu ca nu m-a intrebat nimeni de pasaport, am zburat si intre diverse orase europene! deci, se pot economisi citeva minute, nu e mare smecherie pentru noi, cistigul va fi in cresterea eficientei transportatorilor! dar de ce ar exista culoare separate pentru plecari? daca romania ar fi intrat in Schengen, un cetatean aflat pe un aeroport ori are cetatenie romana, ori are o viza care ii da dreptul sa se afle in spatiul Schengen, deci ce rost ar avea separatia respectiva? chiar nu mi-e clar si sint curios! asa de fiabile sint niste masinarii militare? Din Romania, acum, oriunde ai pleca, la aeroport treci prin fata politistului de frontiera si arati pasaportul sau buletinul. Tu daca zbori spre UK si nu ai cetatenie ci doar rezidenta sigur arati acolo pasaport romanesc deci exclus buletinul. Intre diferite orase europene (daca sunt in Schengen) singurii care iti cer pasaportul/buletinul sunt cei de la poarta de imbarcare. In Paris m-am intristat cand am vazut prima data ca in gara de nord au pus gard intre liniile TGV care pleaca spre UK si restul liniilor si tot asa ca pe aeroport, se face control de documente. Daca prinzi aeroporturi mai aglomerate din spatiul Schengen si ai un zbor spre Bucuresti, iar in maxim o ora sa mai fie si un zbor spre Ljublijana, un zbor spre UK, un zbor spre Sarajevo si un zbor spre Tirana ai cam 1000 de pasageri care trebuie sa prezinte pasapoartele la ghiseele de control al frontierei. Cum nu-s decat 4-6 ghisee (ca nu au toata ziua zbouri spre non Schengen area) ai sansa reala sa stai la coada peste o ora si mai bin. De aceea uneori primesti SMS de la compania aeriana sa te prezinti cu 3 ore inainte la aeroport (in loc de 2 cat este in mod obisnuit). Sa-ti mai spun cum este cand mai sunt zboruri spre Maroc, Tunisia, Alegri si Turcia? In Romania la fel cand te-ai dat jos din avion treci din nou prin fata ghiseului politiei de frontiera si arati pasaportul sau buletinul. Dupa cum am zis, daca zbori in spatiu Schengen nu mai ai parte de control de frontiera (ca intre statele Schengen nu exista frontiera, deci este fix ca pe autostrada, treci si nu te opreste nimeni pana la granita cu Romania), daca insa pleci dintr-un stat non Schengen (fie ca este in UE sau in afara UE) atunci traversezi (prin aer) frontiera Schengen =>ai parte de control de frontiera. Deci chiar daca nu ai nevoie de viza tot esti controlat. Cei care au viza (deci sunt clar din afara UE) sunt controlati si la plecare si la sosire, deci automat ai control si in Schengen fie ca pleci, fie ca sosesti. P.S. La ghiseul controlului de frontiera este locul unde ti se pune stampila cu data intrarii daca vii din afara UE si se verifica daca viza este ok, daca pasaportul nu-i fals, etc. Am vazut ca deseori se cere turistului sa arate ca are bani suficienti. Editat Ianuarie 24, 2023 de merck Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 44 minutes ago, Marele Savant said: asa de fiabile sint niste masinarii militare? Uneori depinde și unde sau pe mâna cui ajung: Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 (editat) Acum 26 minute, merck a spus: Dupa cum am zis, daca zbori in spatiu Schengen nu mai ai parte de control de frontiera (ca intre statele Schengen nu exista frontiera, deci este fix ca pe autostrada, treci si nu te opreste nimeni pana la granita cu Romania), daca insa pleci dintr-un stat non Schengen (fie ca este in UE sau in afara UE) atunci traversezi (prin aer) frontiera Am priceut, probabil ca nu am fost prea atent, asa cum am spus nu doar din/spre uk am zburat! intrebam ce rost au porti diferite de plecare din otopeni daca RO (cum se spune ca erau pregatite) intra in Shengen? Daca intram in Schengen, ar trebui sa dispara orice control de frontiera! Acum 26 minute, merck a spus: De aceea uneori primesti SMS de la compania aeriana sa te prezinti cu 3 ore inainte la aeroport (in loc de 2 cat este in mod obisnuit). niciodata nu a fost asteptarea mare la controlul de pasapoarte, ci la predarea bagajelor si control de securitate. am zburat din UK spre dominicana in perioada cind au fost problemele cunoscute pe aeroporturile din UK si nici atunci nu a fost asteptarea lunga la pasapoarte, este prea rapida operatiunea pentru a produce intirzieri! am plecat la ore aglomerate din bucuresti si tot la predarea bagaje de cala a fost aglomeratia, nu la pasapoarte. Editat Ianuarie 24, 2023 de Marele Savant Link spre comentariu
ex.escu Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Leo 2 a fost singurul blindat garantat (nou) 14.000km ; asta nu inseamna ca nu poate fi distrus ca orice alt tanc daca nu e folosit corect ....turcii nu l-au folosit corect si au luat o lectie dura in siria... In o confrutare directa , proiectilul perforant (a.p.d.s.) al adversarului , de 125mm, pleaca cu 1980m/s, are 90 cm lungime si la 2km perforeaza un blindaj standard de 90 cm.....din cauza asta in urma cu catziva ani rheinmetall a produs varianta L55 a tunului de 120mm, cu performante mai bune a tunului , varianta L44 care avea doar 1450m/s viteza la gura tzevii... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 (editat) Acum 15 minute, Marele Savant a spus: Am priceut, probabil ca nu am fost prea atent, asa cum am spus nu doar din/spre uk am zburat! intrebam ce rost au porti diferite de plecare din otopeni da RO intra in Shengen? Din Romania pleci spre UAE, Qatar, Israel, Egipt, etc. Automat ai nevoie de pasaport la destinatie unde iti baga o stampila cu data de intrare. Daca Romania este in Schengen si pleci spre Italia, Spania, Franta, ce rost are sa faci coada la ghiseul controlului de frontiera cand tu nu iesi din Schengen? Pe Otopeni nu o data s-au format cozi astronomice la ghiseele de control al frontierei si implcit unii au rata zborul. Deci trebuie separate fluxurile. Cu prima ocazie cand ajungi la Otopeni sa te uiti sa vezi ca poarta 13 deja are instalat ghiseu. De acolo pleaca cursa spre Israel, deci obligat ti se verifica pasaportul (nu merge sa arati buletinul pentru ca la destinatie ti se pune stampila in pasaport cu data intrarii). Acum 15 minute, Marele Savant a spus: niciodata nu a fost asteptarea mare la controlul de pasapoarte, Ai prins smart gates? Acolo sa vezi cum stai minute bune degeaba pentru ca cel din fata ta se bajbaie si nu face procedura corect. Este mult mai rapid un ghiseu. Editat Ianuarie 24, 2023 de merck Link spre comentariu
telefunken Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 (editat) Am senzatia ca nemtii tocmai au anuntat ca vor trimite Leopard 2 in Ukraina, nu multe, doar vreo 30 buc. Ce mi-a placut la nemti este felul in care au proiectat agregatul, daca ai motor de rezerva iti ia 15 min. sa il schimbi pe cel defect. L.E. Poate ati vazut filmul The Beast (1988), mie unul mi-a parut rau ca T55-ul nu a reusit sa scape... Editat Ianuarie 24, 2023 de telefunken Link spre comentariu
ex.escu Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 E nevoie de 30-40 min sa schimbi agregatul motor-cutie de viteza-cuplaje , au invatat din ww2 , la tiger 1 ca sa repari/schimbi cutia de viteza trebuia sa scotzi turela... Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Acum 5 ore, merck a spus: Chestia asta ii deranjeaza pe unii si sigur nu ramane fara urmari. Eu inteleg sa fiu vocal daca obtin ceva, calc pe bombeuri pe unii dar ma aleg cu ceva, insa sa calc gratuit pe bombeuri pe unii ... cred ca este un nonsens. N-ar fi gratuit, am arata ca mai existam si noi pe aici..... Dar daca nu avem cu cine, ca mamaliga e moale...stam capra... De vreo 30 de ani... Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 25, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 draku."Capră"...e moştenire de pe vremea fanariotă:"capul plecat sabia nu-l taie"!... Trăim într-o lume fantasmagorică...ia priviţi o parte din topul filmelor la încasări în link... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 25, 2023 Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 Din lista de mai sus am vazut doar Titanic si nu poti spune ca este o fantasmagorie. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 25, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 merck.Ideea e că se "consumă" filme SF la greu,în dauna filmelor "normale"..."Opiu" pentru mulţime,ca să parafrazez un clasic... Link spre comentariu
Postări Recomandate