Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O lume nebună,nebună...

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 ore, fluffy37 a spus:

Unul din multele lucruri deosebite facute de regimul comunist a fost inocularea educatiei. Adica a invatamantului adevarat care a dat nastere oamenilor cunoscatori de acum. Oricum, actualii doctori care ies din facultate nu trebuie sa-si bata capul prea mult ca va veni vremea cand ei vor pufai un trabuc si un wisiki iar robotii vor opera in tacere. Ca nu mai vorbesc de profesori sau ingineri....

Si mai exista un fel de educatie; a celor sapte ani de acasa, de a spune sarumana cand intalnesti o doamna, de a te descalta cand intri in casa cuiva si multe altele. Dar vorba aia, ce plm ma-ntereseaza pe mn asta?

actualii doctori, ingineri, etc sint pregatiti si educati exact de cei formati in epoca comunista!

...iar cind te intri la cineva in casa, e mare pacat sa nu-i oferi ocazia sa-ti miroase ciorapii!

Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Am mai spus si o repet, cand se aminteste de ceva bun si bine facut, imediat vine unu si tranteste refrenul cu crimele regimului.

Eu intervind doar cind se ajunge la placa cu: nu se mai produce domne nimica! in rest, nu am negat niciodata ca s-au facut si lucruri bune. Ca in toata lumea, nu a fost ceva specific Romaniei!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Domnule @antemir îmi cer scuze, nu ar trebui să mai scriu și nu vreau să vă jignesc.   1. Când am scris despre internetul din 91-92 m-am referit la internetul "real", cel "provenit" din conexiune directă din U.SA.        2. Referitor la "imbecilitate", poate că nu ar fi un lucru rău să aveți ocazia ca să aveți în proprietate și spre folosința exclusivă a d-voastră 20 de capre de rasă bună, tinere și foarte productive și perfect sănătoase o perioadă de minim 2 ani de zile. Să aveți la dispoziție pășune suficientă și de bună calitate și fără să trebuiască să plătiți ceva pentru ea. Să puteți să vă vindeți în piață, la liber și fără taxe produsele obținute de la cele 20 de capre. Mai mult, să aveți deja la dispoziție gratuit un adăpost pentru acele capre,  construit de alții. Dar să aveți obligația să îngrijiți corespunzător acele capre și să le asigurați tot ceea ce au nevoie, atât ele cât și iezii lor (încă înainte de a se naște, normal), deoarece sunt ale d-voastră și sunteți responsabil pentru ele, nu-i așa și sunteți nevoit să trăiți de pe urma lor. Și după minim 2 ani să reveniți aici și să ne povestiți experiența d-voastră. Și bineînțeles, să fiți perfect sănătos și fără alte probleme. Vă doresc numai bine! 

Link spre comentariu

Pare-se ca marii savanti isi schimba ciorapii o data pe saptamana.

Acum 58 minute, Marele Savant a spus:

...iar cind te intri la cineva in casa, e mare pacat sa nu-i oferi ocazia sa-ti miroase ciorapii!

Link spre comentariu

merck.În videoclipul tău am auzit bine:"e un război între SUA şi Rusia"??

Nu înţeleg un lucru atunci,de ce nu dau americanii tancuri Abrahams şi de ce îi presează pe nemţi să dea Leoparduri??

Ai auzit de sistemul denumit distractiv"Penicilină"?Uzual pentru depistarea locului de tragere al artileriei sau tancurilor se folosesc radare."Penicilina" e un sistem rusesc  care utilizează senzori seismici şi acustici şi poate depista cu acurateţe până în 20km.

Link spre comentariu
Acum 35 minute, fluffy37 a spus:

Pare-se ca marii savanti isi schimba ciorapii o data pe saptamana.

Dacă iti bati capul cu ce scrie...eu l-am trecut la ignore de o vreme și crede-ma e mult mai ok decât sa-i citesc postările savante. E ca și cum n-ar fi. Dacă nu ma crezi, încearcă.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Marele Savant a spus:

... traiti cu impresia ca in restul tarilor europene nu s-a invatat carte?

Nu se poate compara. Noi am avut cei mai inteligenti elevi din lume; "stiau" teoria multimilor în clasa a cincea, la facultate (electrotehnica, Timisoara), la disciplina chimie primeau note pe caiet, ca în clasele primare iar zece ani mai târziu, sistemele alea cu 286 au servit la formularea unui alt obiectiv istoric: toata studentimea de la electronica si telecomunicatii trebuie sa stie sa programeze 286 în cod masina. Totul în conformitate cu dictonul "non vitae, sed scholae discimus".

Link spre comentariu
Acum 9 ore, BRANCA a spus:

Elservius.Noi ce tot spunem că a-ţi nega trecutul istoric e o tãmpenie!

Am plecat la construirea noii societăţi,în '89,pe baza moştenită dinainte!Nu am fost,ca în Africa,un bantustan populat cu analfabeţi...

Am mai zis câ numai uitându-te la hidrocentrale şi la marile bazine de acumulat apa potabilă sau la reţelele electrice îţi dai seama ce efort fantastic s-a făcut pentru dezvoltarea ţării!

Mai apoi aş întreba "cãrcotaşii" unde au învăţat carte şi de ce ajutoare au beneficiat pe perioada şcolarizării!...

Applause!

Acum 6 ore, merck a spus:

ai cum sa nu-ti dai seama cand un om face foamea. 

@DjLeco2021 parca spuneai ca pe timpul lui ceasca, oamenii erau solidari, se ajutau unii pe altii si vad ca deja in 1992 a disparut complet aceasta solidaritate :scarpin. Sa inteleg ca solidaritatea exista atunci cand nu era nevoie de ea si cand cineva dadea de greu era lasat balta?

Nu se poate compara societatea anilor 80, (de la noi), cu societatea actuala 2023 (tot de la noi).

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
Acum 4 ore, daniels a spus:

Ma cac pe el!

Pe romaneste spus. Sint satul de dobitoci, de influenceri de vlogger de toti mortii lor. Generatia pwlii.

De aia mediatizam numai manele, prost gust, cocalarisme, curve, bagabonteala si toate scursurile existente.

Cu astia as incepe reducerea populatiei Romaniei si a globului, cu spurcaciunile astea si cu toti care ii aclama si-i idolatrizeaza.

Nu e posibil ca scirba asta de film  https://www.cinemagia.ro/filme/romina-vtm-3249503/

sa fie atit de apreciat, ca si c@catul de https://www.imdb.com/title/tt15419420/

la care eu n-am ris macar O SECUNDA.

Daca aici este cultura romanilor, in manelizare si prost gust, sa-mi fie cu scuze, ma fwt in norocul lor si-n generatia lor!

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

merck.În videoclipul tău am auzit bine:"e un război între SUA şi Rusia"??

Nu înţeleg un lucru atunci,de ce nu dau americanii tancuri Abrahams şi de ce îi presează pe nemţi să dea Leoparduri??

Nenea ala spune ca daca America ar oferi tancuri Ucrainei, tancurile fiind considerate arme ofensive (capcaitate ofensiva) asta ar echivala/s-ar intra in scenariul Rusiei in care US se bate cu Rusia. Daca insa le trimite UE tancuri leopard 2 atunci totul este mai coerent   cu suportul UE in ceea ce priveste pozitia UA. 

Adica US nu poate trimite tancuri ca atunci Rusia considera ca se ajunge la o lupta US vs Rusia, dar daca UE trimite tancuri nu s-ar considera ca se ajunge in aceeasi situatie :57

Bine, unchiul Sam stie ca acum daca apasa mai tare pe pedala si forteaza, se poate trezi cu un conflict direct, de aceea impinge UE sa faca urmatoarea miscare (respectiv cea a trimiterii tancurilor in UA) stiind ca UE are legaturi economice groase cu Rusia. Nici UE si nici Rusia nu-si doresc o paruiala directa, pentru ca dupa ce se termina razboiul se va reveni la tranzactiile economice din trecut (am zis ca deja nu stiu ce boss de prin Quatar deja vorbeste despre faptul ca dupa razboiu UE va ierta si va relua relatia cu Rusia, deci ei vor ramane cu buza umflata). 

UK se duce la vale incet si sigur dupa Brexit, deci un conflict armata cu Rusia le-ar ascunde prabusirea, deci ei se ofera sa trimita primii tancuri, insa nu au prea multe si vor arata cu degetul spre UE si vor cere sa facem si noi la fel. 

Dar revenind la coerenta .... eu nu o vad. 

Cert este ca iar ne apropiem de o perioada de nebunie. 

Si rusii se pregatesc (se vede deja din poza ce au pus pe acoperisul cladirii si din ce am mai vazut au mai pus la inca doua cladiri in Moscova):

Editat de merck
Link spre comentariu
1 oră în urmă, DjLeco2021 a spus:

Nu se poate compara societatea anilor 80, (de la noi), cu societatea actuala 2023 (tot de la noi).

De ce iei ca reper anii 80?  Nu cred ca se plange cineva de anii 80 ci de ultimii ani (sa zicem din 86-87 si pana in decembrie '89). Revolta de la Brasov a avut loc in 1987. Scrisoarea celor 6 a fost publicata la posturile straine in martie 1989 (cand taman terminasem cu datoria externa). Lipsa oricarui semn de indreptarea lucrurilor a nemultumit populatia. Oriunde in lume ies scantei daca populatia dupa ce cunoaste o perioada buna incepe sa vada ca se strange surubu' si tot continua sa fie strans. 

P.S. Mie asta mi-a sarit in ochi din scrisoarea celor 6: prăbușirea prestigiului internațional al țării (fapt demonstrat de închiderea ambasadelor de la București de către Danemarca și Portugalia), retragerea clauzei națiunii celei mai favorizate de către SUA și blocarea relațiilor economice cu Piața Comună. Deci lucruri bune nu ne asteptau daca ramanea ceasca la butoane. Intr-un fel se uitau arabii la Dacia in anii 80 si altfel se uitau la ea in '89. Ce vrei, se spurca si omu' si vrea mai mult. 

Link spre comentariu

Nu am avut timp să mai citesc ce se mai scrie pe aici, iar cum nimeni nu a făcut raport despre unele aberaţii, nu aveam cum să intervin.Am şters o parte din postările cu tentă sexual/misoginistă precum şi de ridicare în slăvi a ,,măreţului conducător,,. Să încercăm totuşi să nu cădem în nicio extremă..

Vă rog să încercaţi să evitaţi continuarea sau ducerea în extrem a disputelor avute, altfel am două opţiuni.Ori blochez topicul, ori dau pauze celor care întrec măsura.Există totuşi un Regulament....care nu e făcut doar să fie încălcat mereu.

Nu ignoraţi acest mesaj.Nu-l voi repeta...

Link spre comentariu

Sharky.Apropo de "ăla care face foame o săptămână"...În Severin sunt enorm de multe maşini care se mişcă abia de câteva ori pe lună!Ba,aş putea zice,sunt unele care nu se mişcă cu lunile!

Mulţi şi-au luat maşină ca să mai calce pe la ţară...Cu scumpirea benzinei nici "plimbatul" pe acolo nu mai rentează,mai ales când ţi-au murit părinţii sau rudele...Zic asta findcă nu mai văd "navetism" săptămânal ca acu 20-30 de ani.În plus tineretul ori pleacă în oraşe mari,ori pleacă afară.

Mai ieri am văzut o estimare la natalitatea românilor,cică un copil din cinci se naşte în afara RO.Asta ar reprezenta cca 20%,nu 40% cum aruncaseră unii pe sticlă.N-ar fi mult,însă natalitatea e f scăzută şi are tot trend descendent...

Repet,dacă nu se "importă" oameni,prin anii 2040-2050 nu va avea cine să sigure pensiile!

Link spre comentariu

Am fost prin Severin de cateva ori, am vazut ca sunt mai multe be am ve uri decat logane.

In rest natalitatea e o problema globală in tarile cu apa calda.

Doar turcii și arăbeții sunt in top si tarile vai de ele.

In China problema imbatranirii e deja grava, Japonia la fel.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări