doru3160 Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 1 oră în urmă, antemir a spus: Si , culmea, sunt persoane care laudă regimul anterior ! De obicei foști potențați si urmașii lor. Sau actuali ratați. Ești intr-o eroare totala, și mai vorbești și prostii. În primul rand nu e vorba de a lauda fostul regim, ci de a face o analiza despre ce a fost bun și ce a fost rău. O analiza obiectivă, dacă ești în stare sa intelegi. Orice regim a avut și părți bune, fie ca vorbim de comuniști sau naziști. Că balanța înclină spre părțile bune sau rele, asta e alta discuție. Foștii potentati cum le zici tu, te asigur ca nu pierd vremea pe elforum. Ca sa faci fie și numai un individ, ratat, fără sa-l cunoști și fără sa deții prea multe date despre persoana respectiva, nu denota decât multă nesimțire. Fii un tip cerebral și discuta la obiect, fără sa pui asemenea etichete. Nu te onorează. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Acum 1 oră, Elservius a spus: Am stat mult pe gânduri dacă să scriu următoarea întâmplare petrecută tot prin 91-92 în Cluj-Napoca (foarte probabil în vara lui 1991)...Un fost coleg, cam la 30 de ani, simplu muncitor pe șantier, a fost disponibilizat în primele serii; practic concomitent a fost disponibilizata și soția lui, muncitoare la o fabrică de confecții. A durat câteva săptămâni până când bărbatul și-a găsit ceva de lucru la un "particular". După asta, la câteva săptămâni, stând de vorbă cu respectivul om împreună cu alți colegi, ne-a mărturisit că timp de o săptămână înainte de a-și găsi de lucru nu a mai avut bani nici măcar să cumpere pâine pentru cei 2 copii ai săi, care aveau în jur de 5-6 ani, și le-a dat să mănânce coji uscate și ce o fi mai găsit prin casă (și poate și pe la tomberoane). Atunci noi l-am întrebat de ce nu ne-a spus și nouă în ce situație se află, deoarece puteam să îl ajutăm, el și soția sa neavând nici rude la tară să se poată aproviziona de acolo. A spus că i-a fost rușine să le spună și altora în ce situație a ajuns... Atât de mare era o traumă de felul acesta, mai ales atunci când oamenii erau obișnuiți să aibă un servici și un salariu sigur și garantat și era foarte rușinos să rămâi fără slujbă. Deci au fost și cazuri de acest fel după 1990; înainte nu am auzit vreodată de ceva asemănător... In caz de disponibilizare, nu se primea slarii compensatorii? Puterea de cumparare dupa '89 a crescut (cei de la guvernare trebuiau sa arate populatiei diferenta fata de fostul regim, deci nu-si permiteau sa bage lumea in foame) deci lejer un salar iti ajungea sa cumperi de mancare pentru mai mult de 2 luni. Nu stiu ce prieteni avea acel coleg, dar sigur aveau probleme cu vederea, pentru ca un om care nu se mai alimenteaza normal il vezi in maxim 2 saptamani. Ei vorbes asta in cunostinta de cauza, ca am pierdut si 16kg cand aveam 90kg la 1,80m si puteam sa ma dau si peste cap ca nu puteam ascunde asta desi era vara, pentru ca hainele stateau pe mine ca pe gard. In armata, in primele 40 de zile, pentru ca nu-mi placea mancarea (dimineata nu mancam nimic, dar la pranz mancam felul doi si seara mai ciuguleam cate ceva) am slabit de a trebuit sa imprumut o curea sa imi pun la pantaloni ca imi cadeau de pe mine (dobitocu' de capitan credea ca am furat pantalonii, asa de largi erau pe mine). Deci nu ai cum sa nu-ti dai seama cand un om face foamea. @DjLeco2021 parca spuneai ca pe timpul lui ceasca, oamenii erau solidari, se ajutau unii pe altii si vad ca deja in 1992 a disparut complet aceasta solidaritate . Sa inteleg ca solidaritatea exista atunci cand nu era nevoie de ea si cand cineva dadea de greu era lasat balta? Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Acum 45 minute, doru3160 a spus: În primul rand nu e vorba de a lauda fostul regim, ci de a face o analiza despre ce a fost bun și ce a fost rău. O analiza obiectivă Pentru a lamuri odata pentru totdeauna, hai sa facem si aceasta analiza obiectiva. Fiecare sa scrie ce i s-a parut bun sau rau. La capitolul rau eu trec: canalul Dunare - Marea Neagra, Casa Poporului, datoria facuta de ceasca (ca Dej nu i-a lasat Romania cu datorii) si pe care a transformat-o intr-un merit cand a reusit sa o achite (basca ca a folosit si 80 de tone de aur) si nu s-a analizat ce investitii au meritat din acei bani imprumutati si care au adus profit si ce investitii au fost paguboase. La capitolul bun: a dezvoltat litoralul si s-a scos ceva banuti de la strainii care veneau la noi, invatamantul obligatoriu de 12 clase (sau 10 clase, nu mai stiu exact), pozitia corecta pe care a avut-o la invadarea Cehoslovaciei. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Acum 5 minute, antemir a spus: Asta au facut si bulgarii, polonezii ... . Faceam si ungurii daca aveau iesire la Mare. De ce trebuie trecute la capitolul "bun" ? Cred ca noi ne-am miscat mult mai bine si mai repede cu litoralul. Uite in anii 1960 (deci de pe vremea lui Dej) ce aveam noi la Mamaia: Stiu bine ca veneau la noi francezi, nemti, englezi si nu ar fi batut atata drum pana in Ro, daca nu era mai nasol decat la altii. Basca ca veneau pe litoral si polonezi la greu (aduceau vegeta, pungi Napoleon, vodka, cafea, etc. ). Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Acum 12 minute, antemir a spus: La repezeala de pe net, Sunny Beach Bulgaria 1970: Deci cu 10 ani mai tarziu si in afara de alea 3 turnuri (nu prea par hoteluri) ... jeg la greu! O fi poza mea alb negru, dar este imposibil sa nu vezi faleza, spatiu verde si florile. Acum 1 minut, doru3160 a spus: Oricum în domeniul asta ai tras-o...cine pana mea sa stea sa contorizeze ce aveau femeile la cur în acele vremuri, si cine poate confirma sau infirma ce spui ? Cum cine? Pai aia care le dadeau la buci! Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 https://www.gandul.ro/actualitate/exclus-persoane-de-etnie-anunt-antisemit-postat-de-un-bucurestean-si-acceptat-de-olx-19911406 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Unul din multele lucruri deosebite facute de regimul comunist a fost inocularea educatiei. Adica a invatamantului adevarat care a dat nastere oamenilor cunoscatori de acum. Oricum, actualii doctori care ies din facultate nu trebuie sa-si bata capul prea mult ca va veni vremea cand ei vor pufai un trabuc si un wisiki iar robotii vor opera in tacere. Ca nu mai vorbesc de profesori sau ingineri.... Si mai exista un fel de educatie; a celor sapte ani de acasa, de a spune sarumana cand intalnesti o doamna, de a te descalta cand intri in casa cuiva si multe altele. Dar vorba aia, ce plm ma-ntereseaza pe mn asta? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Acum 27 minute, antemir a spus: Reprosez ceva celor care pun in balanta crimele cu "lucrurile bune" facute de imbecilul neamului. Ce are sula cu prefectura? Am mai spus si o repet, cand se aminteste de ceva bun si bine facut, imediat vine unu si tranteste refrenul cu crimele regimului. Si ca sa fiu mai clar, sistemul energetic national, a fost un lucru bun si bine facut. Inca il mai folosim. Sa nu-mi spui ca si ceilalti au facut, vorbim de ce s-a facut la noi. E o lista lunga, dar cu atata inversunare de a demonstra contrariul, chiar nu vreau sa ma stresez aiurea. Fie cum spuneti voi...acum e ok, e numai lapte si miere si atunci nu. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 https://www.comisarul.ro/articol/unul-dintre-cei-mai-prosti-romani/are-capul-deform_1443429.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Acum 22 minute, doru3160 a spus: Fie cum spuneti voi...acum e ok, e numai lapte si miere si atunci nu. Tociu si Palade.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Demnitatea nu ti-o poate lua nimeni. Acum 15 minute, antemir a spus: Daca nu exista DEMNITATE , te caci pe ea de dezvoltare , de canale, litorale ... ! O dai în lozinci. Asa putem spune ca si in celelalte state securitatea nu te trata cu cafea si acadele cand intrai in vizorul lor. Dar ce relevanta ar avea? Demnitatea nu ti-o poate lua nimeni. Poți sa fii demn în orice condiții. Și majoritatea care au trăit atunci au avut și au demnitate. E un amalgam în capul tău. Cum discuti de ceva, cum aduci vorba de împușcat. Eu discutam de niște realizări ca națiune. Mi se rupe ca și alții le-au făcut. Noi puteam sa le facem sau nu. Le-am făcut, și acum alții se pisa cu bolta peste munca unei nații timp de 40 ani și pt ce? Pt îmbogățire peste noapte, din jaf și furaciune. Cu scuza ca am avut un dictator care a făcut ce a făcut. Ma lași? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Acum 12 minute, antemir a spus: Canci. Insemana ca nu ai trait atunci. Sau nu ai fost in una din situatiile de mai jos: Uite nu ai sa crezi, dar nu am fost în nici una din situațiile alea, și crede-ma, majoritatea nu au avut treaba cu asa ceva. Cel puțin din cei care isi vedeau de treaba, și nu aspirau la diverse avantaje de la regim. Nu mi-a trebuit nimic de la ei, nu am facut pe maimuță. Cine a făcut, a făcut de buna voie. Nu-ti punea nimeni pistolul la tâmplă ca să bați din palme. Dar din nou vin și intreb, ce relevanta are în discuția despre lucrurile bune făcute înainte de 90? Vrei sa discutam despre persecuții? Despre libertăți încălcate în privința drepturilor omului? Ok, discutam. Dar nu are nici o legătură cu ceea ce s-a realizat în plan economic. Una e una, doua sunt mai multe. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 20, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 "O lume nebună,nebună"... https://www.google.com/amp/s/romania.europalibera.org/amp/mita-oncologie-suceava/32232327.html In familia doctoriţei intrau lunar peste 40000 de lei!La ce pana mea să te mai mânjeşti prin a solicita bani sau cadouri??Dacă îţi dă omul singur ceva hai să zicem că ai putea accepta,da' să ceri bani de la cei ce ştii că mor mâine... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Acum 4 minute, BRANCA a spus: "O lume nebună,nebună"... https://www.google.com/amp/s/romania.europalibera.org/amp/mita-oncologie-suceava/32232327.html In familia doctoriţei intrau lunar peste 40000 de lei!La ce pana mea să te mai mânjeşti prin a solicita bani sau cadouri??Dacă îţi dă omul singur ceva hai să zicem că ai putea accepta,da' să ceri bani de la cei ce ştii că mor mâine... Pentru ca stie ca nu va pati nimic si ... nu-i pacat sa nu iei banii, branza si mierea? Si mai zicea @doru3160 ca nu curge miere acum . Curge dom'le, curge, dar in oala cui trebuie! Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 Acum 3 minute, antemir a spus: Insemnă că nu ai avut niciodata o functie de decizie pe vremea aia, cât de mică. Nu, spre dezamăgirea unora, pana în 90 nu am avut funcții de conducere. Și nu am mers pe burtă, am avut demnitate, și am trăit cum se putea trai în acele vremuri, asa cum trăiau toți. Ca au fost si lepre care au profitat de regim ...unde nu sunt din ăștia? Sau poți spune cu mana pe inima ca acum ăștia sunt mai puțin lepre? Hai nu ma fa sa rad. Link spre comentariu
Postări Recomandate