Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O lume nebună,nebună...

Postări Recomandate

Acum 14 minute, franzm a spus:

Si câte din acestea au fost gândite (inventate) si faurite în România? Câte sisteme de operare au fost gândite în vremurile acelea în România?

Vorbiti de tehnologie de vârf în România anilor 85-89. Ati vazut asa ceva personal sau vorbiti din povestile bunicilor? Si cât din tehnologia aia de vârf a fost cumparata, furata si copiata si cât a fost gândita în tara?

Steve Jobbs si Bill Gates au facut primii pasi în informatica la liceu unde aveau acces la calculatoare. Oare câte licee românesti din acei ani ofereau asa ceva.

In domeniul asta chiar nu s-a obosit nimeni sa fure ca .... nu aveam ce face cu informatia furata :57 nu puteam copia ca nu aveam cu ce. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 13 ore, BRANCA a spus:

Mare Savant.Îţi place să baţi câmpii!

Ai citit articolul?

Acum 10 ore, doru3160 a spus:

Nu cred ca e placere, dar datoria inainte de toate. Daca unii useri sunt trecuti la ignore, eviti sa mai citesti toate ineptiile. 

Domnilor, de va este jena sa scrieti ca nu suportati opiniile care va contrazic??? am sti si noi, am evita sa va bagam in seama si nu ar mai exista situatii neplacute! desi o solutie ar fi sa nu mai raspinditi dezinformari!

Cum Dumnezeu sa nu-ti tremure mina cind scrii zi de zi ca in RO nu se mai produce nimic, desi productia este nest superioara celei dupa care pling unii! Si se produc chestii inimaginabile in vechiul regim. faptul ca unii sint pensionari ori au fost trasi pe dreapta prin companii si nu nu mai au acces la informatii de actualitate, nu ar trebui sa-i conduca la a face propaganda de doi bani!

am sugerat o sondaj, sa vedem citi colegi o duc mai prost ca inainte de 1989, dar vad ca nu indrazneste nimeni!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 48 minute, Marele Savant a spus:

am sugerat o sondaj, sa vedem citi colegi o duc mai prost ca inainte de 1989, dar vad ca nu indrazneste nimeni!

M-ar bate Dumnezau sa spun ca o duc mai prost ca pe vremea lui Ceausescu!

Singurul avantaj pe timpul lui era siguranta persoanei, ceva tipic pentru un regim totalitar.

In rest, pentru mine a fost jale mare desi stateam in Timisoara, recunosc ca nu stiam "sa ma descurc", la orele alea am fost lipsa la scoala si in familie...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Eu nu sunt nici electronist, nici informatician, dar știu că prin 1991-1992 la facultatea de electronică din Cluj-Napoca exista conexiune la internet (de la cineva care lucra cu calculatoarele respectivei facultăți) implementată atunci, de curând; probabil calculatoarele respective erau niște "antichități" la nivelul anilor 60-70, nu-i așa? Ce mult ne mai place nouă să ne desconsideram pe noi înșine și trecutul nostru, așa cum a fost, cu bune și cu rele; și după aceea ne mai mirăm de ce s-au întâmplat și se întâmplă atâtea lucruri care nu sunt bune la noi în țară... 

Link spre comentariu

Domnule antemir vă mulțumesc pentru răspunsuri și sper că nu ați înțeles greșit postările mele. Nu reușesc să înțeleg de ce atâta frenezie la atât de mulți oameni în a desconsidera ceea ce a fost și este la noi în țară indiferent dacă au fost lucruri bune sau rele! Eu am impresia că foarte mulți nu își dau seama că criticând cu atâta înverșunare și ură trecutul nostru al tuturor și chiar renegandu-l își reneagă într-o măsură mai mare sau mai mică chiar propriul trecut și propria viață; și noi trăim doar o dată pe acest pământ. 

Link spre comentariu
Acum 41 minute, Elservius a spus:

de ce atâta frenezie la atât de mulți oameni în a desconsidera ceea ce a fost și este la noi în țară

Am mai spus de ce, dupa parerea mea!

Foarte multi cetateni sint depasiti de evolutia tehnologiei si au ramas blocati in epoca cind industrie era doar cea care scotea fum pe cosuri poluind cite 5 judete in jur! Sau praf de ciment ori diverse gaze si pulberi toxice!

Foarte multi sint deja batrini, pensionari si nu au mai calcat intr-o fabrica moderna, iar o fabrica fara minim 10.000 de angajati calcindu-se in picioare unii pe altii, nu exista!

O tot pun pe aia cu datoriile externe, amestecind (oare intentionat???) datoria publica cu cea privata si uitind sa spuna ca Romania are una dintre cele mai mici datorii publice raportata la PIB, daci nu este un pericol.

Link spre comentariu

Elservius.Noi ce tot spunem că a-ţi nega trecutul istoric e o tãmpenie!

Am plecat la construirea noii societăţi,în '89,pe baza moştenită dinainte!Nu am fost,ca în Africa,un bantustan populat cu analfabeţi...

Am mai zis câ numai uitându-te la hidrocentrale şi la marile bazine de acumulat apa potabilă sau la reţelele electrice îţi dai seama ce efort fantastic s-a făcut pentru dezvoltarea ţării!

Mai apoi aş întreba "cãrcotaşii" unde au învăţat carte şi de ce ajutoare au beneficiat pe perioada şcolarizării!...

Link spre comentariu

Nu-l neaga nimeni!ca nu sintem toti de parere ca am fost buricul pamintului e altceva! si inca o chestie: puteam noi sa fim si prima care au zburat spre marte, atita timp cit in 1989, la atitia ani de la razboi, intr-o tara aflata pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie, alimentele erau pe cartela, iar curentul, apa calda si caldura se opreau zilnic, este clar ca a fost vorba de un sistem falimentar, condus dupa ureche, de politruci!

Nu exista nici un argument pertinent pentru a justifica lipsurile generalizate din magazine si mai ales cartelele de alimente la 50 de ani de la razboi!

Acum 3 minute, Elservius a spus:

Bravo, d-nule Branca! 

traiti cu impresia ca in restul tarilor europene nu s-a invatat carte?

Apropo, ia documentati-va si vedeti cind au fost proiectate marile baraje si hidrocentrale si unde au fost scoliti cei care le-au proiectat!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Am stat mult pe gânduri dacă să scriu următoarea întâmplare petrecută tot prin 91-92 în Cluj-Napoca (foarte probabil în vara lui 1991)...Un fost coleg, cam la 30 de ani, simplu muncitor pe șantier, a fost disponibilizat în primele serii; practic concomitent a fost disponibilizata și soția lui, muncitoare la o fabrică de confecții. A durat câteva săptămâni până când bărbatul și-a găsit ceva de lucru la un "particular". După asta, la câteva săptămâni, stând de vorbă cu respectivul om împreună cu alți colegi, ne-a mărturisit că timp de o săptămână înainte de a-și găsi de lucru nu a mai avut bani nici măcar să cumpere pâine pentru cei 2 copii ai săi, care aveau în jur de 5-6 ani, și le-a dat să mănânce coji uscate și ce o fi mai găsit prin casă (și poate și pe la tomberoane). Atunci noi l-am întrebat de ce nu ne-a spus și nouă în ce situație se află, deoarece puteam să îl ajutăm, el și soția sa neavând nici rude la tară să se poată aproviziona de acolo. A spus că i-a fost rușine să le spună și altora în ce situație a ajuns... Atât de mare era o traumă de felul acesta, mai ales atunci când oamenii erau obișnuiți să aibă un servici și un salariu sigur și garantat și era foarte rușinos să rămâi fără slujbă. Deci au fost și cazuri de acest fel după 1990; înainte nu am auzit vreodată de ceva asemănător... 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări