Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O lume nebună,nebună...

Postări Recomandate

Acum 16 minute, merck a spus:

Acum ramane sa aprecieze fiecare daca eram sau nu cu mult in urma altora. Noi in 1989 nu aveam nici 80286 si deja aparuse 80486. 

Tu uiti ca la stadiul ala am ajuns plecand de la o tara preponderent agrara. Si ai pretentia sa fi concurat de la egal la egal tari care au luat startul industrial cu 100 ani inaintea noastră, nu au fost sub ocupatie, ba au facut parte din imperii, deci au supt cat au putut in timp ce noi o intindeam cum puteam. 

Lasa ca si daca erai fruntea, cu stilul de conducere de dupa 90 nu erai departe de coada. Acum nici agricultura nu mai facem. Trebuie tractoare, tehnologie, e complicat. Nu mai bine importam aluat congelat de la altii care-s mai prosti, si chiar fac bani de pe munca lor? Noi stam pe prispa si facem combinatii. Cei cu chef de munca au plecat afară, asa ca e bine. Stai numai sa vezi cand se inchide robinetul imprumuturilor ce fain o sa fie. Acum ne imprumutam la cea mai mare dobândă, dar inca picura. Cand se spune stop joc sa vezi ce bine va fi. Stăm fara grija, la ce PIB barosan avem, odata ne otelim si platim datoria facuta pt huzur cat ai clipi. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 4 minute, antemir a spus:

.
Ai vazut vreodata o unitate de disk care se conecta la un Coral ?  Sau o unitate de banda magnetica.
Sau o imprimanta cu ciocanele ?
Cam acelasi lucru se utiliza si in SUA sau RFG.

Sa ia legatura cu skarj ca il lamureste repede, el si boier cucu. :rade:

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Marele Savant a spus:

Stii unde gresesti? crezi cxa un bun aflat pe teritoriul unui stat, este proprietatea cetatenilor! ei bine, nu! nu ai fost proprietar pe munti, ape, dealuri sau paduri inainte de 1989 cum nu esti nici acuma!

In rest, imi permit sa-ti atrag atentia (desi ar trebui sa stii cifrele) ca cele 20 de miliarde de dolari au fost platiti in 10 ani, iar cele 72 de miliarde reprezinta exportul anual! deci, cu mama paritatii, a fost rahat pansat! acuma rezerva BNR este mai mare!

cred ca este frustrant sa fii deconectat de la viata economica a tarii (desi informatiile sint accesibile oricui vrea sa le vada!), virsta, pensia, lipsa unui loc de munca corespunzator, dar in lipsa informatiilor, nu mai rostogoliti dezinformari de doi bani!

Ba da, ii este mult mai bine!

daca esti barbat si suporti infringerea, fa un sondaj pe forum si vezi citi colegi afirma ca o duc rau! pina acum, nu cred ca am remarcat mai mult de 3! sau sint toti smecherasi cum ii numesti tu pe cei care nu stau sa-si plinga de mila?

intelege ca daca unii fost mai ghinionisti, sau s-au multumit cu mai putin, nu poti extrapola asta la nivelul intregii tari!

Colegu, nu colegii de forum ma intereseaza sa zica ca le e mai bine ci populatia tarii, majoritatea, OMUL DE RIND, CLASA MUNCITOARE. Ca, colegii de forum poate se descurca mai bine, e oferta de piese, electronica nu se poate fara ea, etc.

Dar populatia tarii nu este majoritar formata din ELECTRONISTI sau "oportunisti".

1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Da, asa e, nu sunt moi posmagii. Trebuia pus osul la treaba, trebuia pregatire serioasă, nu ce e acum. Si nu ma mai freca cu ceasca al tau la cap, ca nu avea sa mosteneasca pamantul. Se termina și capitolul ala la un moment dat. Dupa cum se stie, era pe terminate in mod natural. Asa e mai bine, suntem pe combinatii. Productia e greu de abordat. Trebuie tehnologie, trebuie oameni pregătiți, trebuie cercetare, e grele. Asa cum spuneam, e mai bine asa. Vindem tot ce avem, ca mai avem cate ceva si pe urma mai vedem. Acum pe țeavă sunt pădurile si producția de energie. Trebuie privatizate, ca e prea multa bataie de cap pt noi. Si cum tot ce-am privatizat s-a dus la fer, nu e greu de intuit ce urmeaza. Padurile vor urma traseul deja batatorit, spre Austria. Noi am privatizat fabricile de mobilă, fer a scris pe ele. Gata, ca nu are rost sa mai discutam pe tema asta. Hai sa ne gasim aici peste 2.  3 ani si sa imi spui ca nu am avut dreptate. 

Mai omule, tu esti clona mea sau eu sint clona ta (la gindire ma refer)?

Respect pentru cum gindesti!

Acum 30 minute, doru3160 a spus:

Tu uiti ca la stadiul ala am ajuns plecand de la o tara preponderent agrara. Si ai pretentia sa fi concurat de la egal la egal tari care au luat startul industrial cu 100 ani inaintea noastră, nu au fost sub ocupatie, ba au facut parte din imperii, deci au supt cat au putut in timp ce noi o intindeam cum puteam

Lasa ca si daca erai fruntea, cu stilul de conducere de dupa 90 nu erai departe de coada. Acum nici agricultura nu mai facem. Trebuie tractoare, tehnologie, e complicat. Nu mai bine importam aluat congelat de la altii care-s mai prosti, si chiar fac bani de pe munca lor? Noi stam pe prispa si facem combinatii. Cei cu chef de munca au plecat afară, asa ca e bine. Stai numai sa vezi cand se inchide robinetul imprumuturilor ce fain o sa fie. Acum ne imprumutam la cea mai mare dobândă, dar inca picura. Cand se spune stop joc sa vezi ce bine va fi. Stăm fara grija, la ce PIB barosan avem, odata ne otelim si platim datoria facuta pt huzur cat ai clipi. 

Yepp! Corect!

Link spre comentariu

Nu eu am născocit că industria prelucrătoare a produselor agricole este la pământ!Mai urmăriţi ştirile de pe net şi mai citiţi etichetele produselor din magazine!

Am descoperit "mortul" lui Zelea de la Davos,îl vedeţi în poză.A făcut făcut baie de Bobotează...

Putin-Boboteaza-2023.jpg

Link spre comentariu
Acum 25 minute, BRANCA a spus:

Am descoperit "mortul" lui Zelea de la Davos,îl vedeţi în poză.A făcut făcut baie de Bobotează...

E postata pt copii de gradinita, presupun...

putin-com.jpg

#####################################

CITAT:  Erau bijuterii ale tehnicii !

Trecusera la modele noi si era pacat sa arunce atata tehnologie care nu se amortizase.

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu
Acum 55 minute, antemir a spus:

Diferenta a fost foarte mica (2-3 ani intre Romania si vest in perioada aia).
Lansarea unui produs in Vest nu a insemnat si utilizarea lui imediata.
In Romania chiar exista tehnologie de varf in anii 85-89.

Serios? Cand ai vazut tu primul 286? 

Un procesor nu-i o sticla de vin sa o pui in pivnita sa stea 2-3 ani. Concurenta era feroce la ei, in 1984 deja ai vazut ce a scos pe piata Macintosch. Nu mai zic ca Macintosch venea cu interfata grafica fata de IBM care inca folosea interfata text. 

In Romania a existat tehnologie de varf doar in viziunea ta pentru ca nu aveai niste repere reale la zi.  Ai fost tu in US sa vezi ce faceau aia si la ce nivel erau in 1989? Ai vazut tu vreodata Microsoft Windows 2.0 sau 2.1? 

Deci la ce nivel erau aia cu programarea si ce se facea la noi?

Ce realizari aveam noi la ICPRO? 

Link spre comentariu
Acum 7 minute, antemir a spus:

Ce sa arunce din moment ce abia se inventasera mini hard-diskurile care abia aveau 5-10MB ?
Cred ca vorbim despre alte timpuri si intâmplari.

The ST-506 and ST-412 (sometimes written ST506 and ST412[1]) were early hard disk drive products introduced by Seagate in 1980 and 1981 respectively,[1] that later became construed as hard disk drive interfaces: the ST-506 disk interface and the ST-412 disk interface. Compared to the ST-506 precursor, the ST-412 implemented a refinement to the seek speed, and increased the drive capacity from 5 MB to 10 MB, but was otherwise highly similar. Erau de 5,25" ca tot te minunai tu la metrii aia cubi mult mai tarziu. 

https://en.wikipedia.org/wiki/ST506/ST412

The IBM PC XT in 1983, included an internal standard 10 MB hard disk drive and IBM's version of Xebec's hard disk drive controller.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Acum nici agricultura nu mai facem. Trebuie tractoare, tehnologie, e complicat. Nu mai bine importam aluat congelat de la altii care-s mai prosti, si chiar fac bani de pe munca lor? Noi stam pe prispa si facem combinatii.

Doar o parte dintre noi, cei care am imbatrinit si am fost trecuti pe marginea terenului.

ceilalti stiu ca se produce aluat congelat in RO, unde de altfel exista una dintre cele mai mari fabrici din europa! Iar agricultura moderna, cit cuprinde. 

Apropo, s-a schimbat total privelistea cind survolezi romania din zbor!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 25 minute, merck a spus:

Serios? Cand ai vazut tu primul 286? 

Un procesor nu-i o sticla de vin sa o pui in pivnita sa stea 2-3 ani. Concurenta era feroce la ei, in 1984 deja ai vazut ce a scos pe piata Macintosch. Nu mai zic ca Macintosch venea cu interfata grafica fata de IBM care inca folosea interfata text. 

In Romania a existat tehnologie de varf doar in viziunea ta pentru ca nu aveai niste repere reale la zi.  Ai fost tu in US sa vezi ce faceau aia si la ce nivel erau in 1989? Ai vazut tu vreodata Microsoft Windows 2.0 sau 2.1? 

Deci la ce nivel erau aia cu programarea si ce se facea la noi?

Ce realizari aveam noi la ICPRO? 

prin anii 70 a circulat prin RO o expozitie itineranta numita ''tehnologia invatamintului in SUA''! si-o mai aminteste cineva?

Link spre comentariu
Acum 47 minute, antemir a spus:

In 90-91. Tu ?
Te cam arunci in discutii. Si am impresia ca nu te bazezi pe nimic ca si cunoastere. In afara de ce citesti pe google.
Care a fost primul windows pe care l-ai instalat ? Cate dischete avea ?

Eu parca prin 92(sau 91 toamna), dar pot intreba daca doresti o data exacta, ca e vorba despre primele retele de 286 cu server de 386 care s-au cumparat la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Iasi. (sistemul de operare era pe server era Novell)

Primul windows instalat a fost 3.1 si parca avea 5. Dar mare cacat la instalare nu era :rade:

Editat de merck
Link spre comentariu

Mare Savant.Îţi place să baţi câmpii!

Nu am zis că nu avem producţie agricolă,ci că o valorificăm slab şi ca atare avem  balanţă comercială deficitară la segmentul ăsta!

Uite aici opinia unui expert:

https://www.google.com/amp/s/www.hotnews.ro/stiri-opinii-23825502-tudorel-andrei-statistica-5-produse-balanta-comerciala.htm/amp

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 2 ore, antemir a spus:

Ai vazut vreodata o unitate de disk care se conecta la un Coral ?  Sau o unitate de banda magnetica.
Sau o imprimanta cu ciocanele ?

Si câte din acestea au fost gândite (inventate) si faurite în România? Câte sisteme de operare au fost gândite în vremurile acelea în România?

Vorbiti de tehnologie de vârf în România anilor 85-89. Ati vazut asa ceva personal sau vorbiti din povestile bunicilor? Si cât din tehnologia aia de vârf a fost cumparata, furata si copiata si cât a fost gândita în tara?

Steve Jobbs si Bill Gates au facut primii pasi în informatica la liceu unde aveau acces la calculatoare. Oare câte licee românesti din acei ani ofereau asa ceva.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări