Marele Savant Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 2 ore, merck a spus: Incet incet a inceput sa fie remunerata munca la adevarata ei valoare. Corect! un zugrav/faiantar/instalator bun cistiga si peste 10.000 lunar! Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 1 oră în urmă, AlpHs00 a spus: suntem mamaligari din fire stam si facem pe-a bocitoarele pe net. Vorbeste in numele tau. Nu stiu cine iti permite sa vorbesti in numele tuturor. Oi fi o somitate in domeniu si inca nu a aflat nimeni de tine? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Avem şi alt tip de industrie şi ce e cel mai prost,mare parte dependentă de auto.Dacă vor fi schimbări pe piaţa automobilelor s-ar putea să fie probleme mari... Foarte grav că în segmentul agricol suntem axaţi pe câteva culturi,cu produse slab prelucrate în ţară! Si mai grav este cind vedem oameni cu experienta de viata, cu timp liber mult, cu internet, care stiu sa citeasca, dar care habar nu au ce si cit se produce in Romania! este iar cazul sa reamintim ca Romania a exportat in ultimi ani produse in valoare de peste 70 de miliarde de euro, fata de 20 de miliarde de dolari total in ultimii 10 ani de dictatura! Acum 2 ore, DjLeco2021 a spus: Exact! As completa dupa cele scrise de tine, referitor la oamenii de afara, daca era bine la noi in tara si se traia asa bine cu o spun "unii", copiii, nepotii sau parintii nostri, NU MAI PLECAU AFARA SA MUNCEASCA, sa fie sclavii pe plantatie ai unora, sau sa stearga bosorogii ALTORA la cur, de cacat, in loc sa aiba grija de parintii/bunicii lor! Stateau naibii aici, in tara lor cu familiile lor, sa traiasca, daca era bine cum "zic unii"!!! Draga, cam toti cunoscutii mei care au pareri asemanatoare cu ce imprastii tu aproape zilnic pe aici, sint de fapt frustrati ca nu au avut curajul sa plece si ei. Nici atunci si nici acum, asa ca le-a ramas doar o invidie crunta! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 32 minute, merck a spus: Am spus clar ca bunica mea s-a trezit cu militia economica de cateva ori la usa. Eu ma intreb: borcea, becali si altii care faceau specula la greu cum de nu erau vizitati de militia economica? De ce preferau sa vina la bunica mea care era pensionara desi nu era imbracata in blugi si nu fuma kent sau marlboro ci purta 2-3 ani la rand cam aceleasi haine? Stii bine ca in Iasi specula era imensa: blugi, casetofoane, magnetofoane, tigari, cafea etc. Cum de speculantii aia traiau bine merci fara sa munceasca macar o zi pe an cu o militie economica "performanta"? Nu neg nici o clipa ca asa a fost si ca nu exagerati! dar, sint curios daca facem un sondaj pe forum, daca din mii de membri a mai patit cineva una ca asta sau macar daca a auzit! si cum raspunsul aproape sigur va fi ''nu'', se pune intrebarea : care ar fi explicatia? ei ce explicatie au oferit? militia economica, cind facea o perchezitie, cu toata dictatura din epoca, prezenta un mandat in care era scris ce anume se cauta si in ce temei! Acum 17 minute, antemir a spus: Erau calculate să fie aplicate metodic, cu sadism. N-a calculat nimeni, nimica! Atita ii ducea bibilica! Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 2 ore, DjLeco2021 a spus: ... solutia este ca in 1907, furci, topoare, bite, foc. Si p-orma? Ce faci dupa ti-ai potolit setea de sânge? Dar daca setea nu se potoleste? Revolutie vesnica dupa model bolsevic? Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 27 minute, doru3160 a spus: Vorbeste in numele tau. Nu stiu cine iti permite sa vorbesti in numele tuturor. Oi fi o somitate in domeniu si inca nu a aflat nimeni de tine? Nu trebuie sa fii o somitate ca sa observi niste chestii evidente. Oricum scuze, nu am vrut sa te ofensez! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 (editat) Acum 1 oră, Marele Savant a spus: este iar cazul sa reamintim ca Romania a exportat in ultimi ani produse in valoare de peste 70 de miliarde de euro, fata de 20 de miliarde de dolari total in ultimii 10 ani de dictatura! Draga, cam toti cunoscutii mei care au pareri asemanatoare cu ce imprastii tu aproape zilnic pe aici, sint de fapt frustrati ca nu au avut curajul sa plece si ei. Nici atunci si nici acum, asa ca le-a ramas doar o invidie crunta! Pretene, eu am vrut sa plec cind eram mai tinar. Si poate o sa plec, vreodata, nu stiu, dar nu-mi spuna ca acum astazi in tara, ii este bine populatiei. Ma refer la populatia de rind, nu JMECHERASII. Ia fa tu un calcul ce valoare aveau 20 miliarde de dolari in perioada dictaturii, ca putere de cumparare (paritatea Dolar/Leu), ce datorie avea Romania (care a fost achitata INTEGRAL) si ce aveam al nostru, al tarii al ROMANIEI, ma refer la tot ce tine de agricultura, industrie (toate ramurile) si restul. Vezi ce mai avem acum, nostru, al tarii al ROMANIEI, ma refer la tot ce tine de agricultura, industrie (toate ramurile) si restul, care este paritatea Dolar/Leu si ce datorii avem acum! Astept un raspuns, dar pertinent! Editat Ianuarie 19, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 42 minute, AlpHs00 a spus: Nu trebuie sa fii o somitate ca sa observi niste chestii evidente. Observa ce vrei, dar nu pune etichete. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 24 minute, DjLeco2021 a spus: Pretene, eu am vrut sa plec cind eram mai tinar. Si poate o sa plec, vreodata Tocmai acum te gandesti sa mai pleci cand Ciolacu a gasit candidatul ideal pentru presedentie in persoana lui Cristoiu? Uite aici cum il descrie Gusa: Citat În primul rând, arată preocuparea pesediștilor de a căuta un președinte cult, patriot și simpatic, deci și popular, așa cum Ion Cristoiu este, în mod indiscutabil, în calitatea sa de jurnalist, dar mai ales în cea de intelectual public. https://www.realitatea.net/stiri/actual/cozmin-gusa-ciolacu-si-prezidentiabilul-ion-cristoiu-se-ridica-nivelul-jocurilor-de-putere-subterane_63c79130c31cc671be2cc2e2?fbclid=IwAR3PXto9SisBtImjOsEpkBt5tLyOOGRclJtTBGflyvbkyuvpejsKxmyv_yc Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 (editat) Acum 1 oră, franzm a spus: Si p-orma? Ce faci dupa ti-ai potolit setea de sânge? Dar daca setea nu se potoleste? Revolutie vesnica dupa model bolsevic? In momentul in care as vedea toti politicienii din 90 incoace, mierliti, as sta linistit. S-ar face niste legi calumea, s-ar aplica calumea, fara coruptie, esti corupt, MORI! E simplu. Ca pe vremea lui Tepes, ar fi tara! Editat Ianuarie 19, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 58 minute, DjLeco2021 a spus: Dar nu-mi spuna ca acum astazi in tara este bine populatiei. Ma refer la populatia de rind, nu JMECHERASII. Eu nu ma plâng, nu pot spune ca o duc mai rau ca inainte de 89. Dar asta pt ca lumea evoluează, si noi odata cu ea. Nu cred ca daca nu se schimba regimul in 89, dupa 30 ani eram in epoca fierului. Dar scenariile sunt simple speculatii, ca ar fi fost asa sau pe dincolo. Am ales calea, asta e, nu ne mai intoarcem, nici daca ar fi de ales. Ce ma deranjează este politica de spoliere a statului îndreptată catre persoana fizică, către individ. Imparti cu statul cca 40% din venitul lunar, deci faci aproape juma juma cu statul si primesti o maciuca inapoi. De ex asigurare medicală plătești lună de lună, dar cand ai nevoie, trebuie sa scoti bani din buzunar. Si nu puțini. Sa nu ai nevoie de stomatolog decat daca ai bani. Multi. Daca nu ai, stai desculț in gura, statul nu-ti returneaza nici macar o detartrare. Si daca poti e bine sa te duci peste hotare, ca aici spitalele nu numai ca nu s-au inmultit, dar au ramas mai putine decat in 90, si e bataie de joc la adresa pacientului. E bine in tara, cat timp nu te lovesti de sistem. Cand ajungi sa ai nevoie de sistem, ai belit-o. La propriu. Sanatate, invatamant, justitie, locuri de munca, e jale, ca de asta au plecat 5 mil de romani, nu de bine ce e. Coruptia si incompetenta te dezarmează. Si asta nu mai tine de cum votezi, cu cine votezi. Caracatița e asa de bine infipta, incat nici doua generatii de acum incolo nu vor reuși sa facă o țară ca afară. Am trecut prin generatie de sacrificiu inainte de 89. Am trecut prin tranzitie dupa 89. Bai da nu se vede nici o luminița la capatul tunelului. Ti se pune pata cand vezi statul mafiot cum isi protejeaza specialii, si oameni care au muncit cinstit o viata sunt bataia de joc a sistemului. Nu e totul sa faci mațul pola, si sa ai hartie sa te stergi la in-out. Mai vedem si tabloul in ansamblu. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 19, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 N-am zis că nu se prodice în ţară,ci că avem segmentul auto sensibil la piaţă şi ca suntem în rahat cu industria prelucrătoare agricolă! Mulţi care au investit în RO au făcut-o pentru mâna de lucru ieftină.Nu se ştie care va fi viitorul acestor investiţii... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 41 minute, merck a spus: Tocmai acum te gandesti sa mai pleci cand Ciolacu a gasit candidatul ideal pentru presedentie in persoana lui Cristoiu? Uite aici cum il descrie Gusa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cozmin-gusa-ciolacu-si-prezidentiabilul-ion-cristoiu-se-ridica-nivelul-jocurilor-de-putere-subterane_63c79130c31cc671be2cc2e2?fbclid=IwAR3PXto9SisBtImjOsEpkBt5tLyOOGRclJtTBGflyvbkyuvpejsKxmyv_yc O jigodie, un balos bilbiit Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 19, 2023 Administratori Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 5 ore, DjLeco2021 a spus: Au apărut firme de intermediere , care oferă servicii . Si firmele de consultanta, o noua modalitate de a sifona banii poporului Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Acum 11 minute, antemir a spus: O mare vina o are invatamantul. Distrugerea lui. La care aportul principal a fost al statului si al politicilor aplicate in reforme fara sfarsit, si subfinantare cronica. Nu imi e rusine nici cu invatamantul particular. A vandut si asta diplome, tot sub obladuirea si protecția statului. E o vorbă, daca vrei sa distrugi un stat, distruge invatamantul si sanatatea. De aici pleacă toate. Nu mai e nevoie de tunuri si armata. Link spre comentariu
Postări Recomandate