okean Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 Modernizarea MIG urilor s-a facut la Aerostar Bacau de catre firma ELBIT din Israel, motorul si avionul a ramas in sine acelasi, a zburat pana la epuizarea resursei si chiar si dupa ! LANCERUL, recte MIG21 modernizat, a fost un avion de tranzitie care si-a facut datoria cu brio inca 20 si ceva de ani... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 Acum 26 minute, okean a spus: Modernizarea MIG urilor s-a facut la Aerostar Bacau de catre firma ELBIT din Israel, motorul si avionul a ramas in sine acelasi, a zburat pana la epuizarea resursei si chiar si dupa Era si o vorba, cand mai pica unu, spuneau ca au iesit la arat, că nu mai au tractoare. Cand schimbi avionica, ai schimbat avionul. Nu picau pt ca se opreau motoarele in mers, aveau tot felul de defecte legate de noile tehnologii implementate cu succes. Link spre comentariu
ex.escu Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 In filmul "the international- puterea banului", cu clive owen&naomi watts , gasiti un interviu in care e prezentat razboiul si consecintele acestuia , marea afacere=reconstructia , cu cat distrugerile sunt mai mari afacerea va fi mai banoasa....nu conteaza mortii, ranitii, epurarile etnice, astea sunt "colaterale"; tov. clarvazator bill gates , printre altii, prezice acum crize alimentare in contextul carora teritoriul agricol devine "interesant" pentru unii, la fel zacamintele de carbune , fier , dar mai ales litiu, pentru un viitor luminos pentru altii... Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 18, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 Şi teritoriul UA,unul din grânarele lumii,nu e "interesant" pentru "unii"? Corect şi cu obs lui ex.escu... Gata,descoperiră ai noştri că Puma prăbuşită în UA nu s-a reparat la noi!Răsuflă uşurat Dulapu & comp că nu-i mai trece Zelea pe lista neagră! Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 Acum 27 minute, BRANCA a spus: Răsuflă uşurat Dulapu & comp că nu-i mai trece Zelea pe lista neagră! De cate ori sa-l mai treacă? Contează? Eu la faza cu persecutiile romanilor in UA, as fi inchis toate robinetele catre ei. Fie cu ajutoare, fie cu transport armament, fie exporturile ce le procesam pe teritoriul nostru. Si pe urma sa intrebe de ce, si cum poate indrepta situația. Niste bulangii in frunte cu zelea. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 Nu e vorba de persecuții , ci de purificare etnică . https://bucpress.eu/pe-front-a-murit-un-etnic-roman-din-cupca-comuna-suceveni/ Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 (editat) Acum 50 minute, doru3160 a spus: De cate ori sa-l mai treacă? Contează? Eu la faza cu persecutiile romanilor in UA, as fi inchis toate robinetele catre ei. Fie cu ajutoare, fie cu transport armament, fie exporturile ce le procesam pe teritoriul nostru. Si pe urma sa intrebe de ce, si cum poate indrepta situația. Niste bulangii in frunte cu zelea. Nu ne intreaba ei pe noi, daca chiar le trebuie ceva de la noi, suna peste balta si apoi ne suna Unchiu' SAM si se rezolva instant. Dar noi oricum avem porunca de la Bruxelles si daca nu facem ascultare .... se inchide robinetu'. Editat Ianuarie 18, 2023 de merck Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 (editat) Acum 1 oră, doru3160 a spus: Eu la faza cu persecutiile romanilor in UA, as fi inchis toate robinetele catre ei. Fie cu ajutoare, fie cu transport armament, fie exporturile ce le procesam pe teritoriul nostru. Si pe urma sa intrebe de ce, si cum poate indrepta situația. Niste bulangii in frunte cu zelea. Total de acord. Noi daca eram in locul lor si voiam sa mergem la ei in UA, nu cred ca deschidea vreunul usa de la casa lui, pentru un roman. Editat Ianuarie 18, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 Acum 54 minute, merck a spus: daca nu facem ascultare .... se inchide robinetu'. Asta pt ca nu au auzit nici un refuz din 90 incoace. Numai de ghiocei am avut parte. https://www.facebook.com/reel/1190010078316551/ Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 (editat) Mare dreptate avea tribunul! L-am votat cu drag, indiferent cine, ce spunea. Alegerile i-au fost furate, daca iesea presedinte atunci, alta era situatia in Romania, astazi. L-am cunoscut personal la serviciu, mi-a strins mina. O enciclopedie vie, era. Sa-l odihneasca in pace, cel de sus. Editat Ianuarie 18, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 Eu nu l-am votat, desi daca in 93 a intuit clar spre ce ne indreptam, parca imi pare rau, chiar daca nu ajuta. Suna atat de SF povestea lui, incat era greu de crezut. Acum parca e mai usor de înghițit asemenea discurs. A fost atata intoxicare, incat si adevarul gol goluț parea ca e toxic. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 18, 2023 Partajează Postat Ianuarie 18, 2023 Acum 2 ore, DjLeco2021 a spus: Mare dreptate avea tribunul! L-am votat cu drag, indiferent cine, ce spunea. Alegerile i-au fost furate, daca iesea presedinte atunci, alta era situatia in Romania, astazi. L-am cunoscut personal la serviciu, mi-a strins mina. O enciclopedie vie, era. Sa-l odihneasca in pace, cel de sus. De pe net : " Dar ca să vedem ce s-a schimbat, în afară de ideologie față de momentul Ceaușescu. Foamete. Avem, nu ne putem plânge. Pe toate posturile tv ni se arată spectrul foametei care ne paște, vedem cum ard din senin câmpurile, culmea doar cele cultivate cu grâu. Ne plâng televiziunile de milă, au auzit ei, ăștia de la CNN că următoarea plagă este încălzirea globală care duce la foamete; Distrugerea economiei naționale: Obiectiv îndeplinit. Dacă Ceaușescu a distrus-o, cei care l-au urmat i-au desăvârșit opera, ca să vadă toate generațiile care vor urma ce a făcut criminalul. Să nu uiți Darie ! Noroc ca nu prea a mai rămas nimic de distrus așa că va urma o perioadă de ”relaxare economică”; Libertatea de mișcare. Ce nu a reușit nici Ceaușescu, care ne-a îngrădit doar plimbările afară, au reușit urmașii lui care nici la serviciu sau în vizită la părinți nu ne mai lasă. Și să nu creadă cineva că a scăpat, din toamnă, revenim la programul de ”iarnă”. Sugrumarea libertății de exprimare. Ei da, pe atunci îți era frică să vorbești liber la telefon, puteai fi ascultat, și la scrumierele din tren fumai în liniște, să nu te asculte ”tovarășul”. Acuma avem Facebook, Tik-tok, telefonie mobilă, Whatsapp, acuma nu te mai interesează dacă ești ascultat, sunt chiar folositori tovarășii, îți poți întreba telecomanda de la mașină ce a zis nevastă -ta să iei din piață, că îți spun băieții. Acuma ai voie sa vorbesti dar degeaba, ca oricum nu te asculta decat ei și te blocheaza cand vor ei. Acuma vorbesti la telefon si cand nu vrei. Înghețul. E adevărat până acuma a mai fost cum a mai fost dar de acuma ce se întâmpla doar la București, va fi în toată țara, grație politicii ”înțelepte” a guvernului. Vom îngheța simultan și în mod egal de la ăl cu țâța-n gură pân la ăl cu barba sură, pentru că electricitatea s-a scumpit iar gazele se dau ”amărâților” care ne-au luat și aurul și pădurile și pămnturile, cum se dădea benzina înainte. Înainte nu puteai să aprinzi un reșeu, un bec, că te amendau, acuma ai voie dar cine își mai permite? Condamnările politice. Păi ce s-a schimbat ? Criminalii, violatorii, hoții, traficanții de țigări, armament, carne vie, se plimbă în voie, se scaldă în bani iar magistrații ne prezită la tv filme de prost gust cu politicieni încătușați care apoi sunt eliberați si ”scăpați”. Așa e Ghiță? A fost un dictator. E adevărat, acuma nu mai avem dictatori, avem președinți ”jucători”, guverne militarizate, ISU dotat cu mijloace de impunere a forței, acuma suntem ”consultați” la orice măsură sau lege care a fost promulgată. Este adevărat că și noi am devenit mai ”permisivi” nici nu ne mai interesează, parcă suntem anesteziați. Privim cum suntem ”operați” de parcă nu ar fi vorba de noi. " Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Să înţeleg că încă îl regretaţi pe împuşcat şi regimul lui ? Vă e dor de cozile la pâine, la butelii, de tichete, de scandările obligatorii de 1 Mai şi 23 August ? Dacă da, puteţi să mergeţi în Coreea de Nord....acolo încă se mai practică astea.Aici, cu toate necazurile capitalismului pe stil românesc, dacă munceşti nu faci foamea...doar dacă eşti aurolac/boschetar te poţi plânge de asta. Regretaţi că n-a ajuns ,,tribunul,, preşedinte.OK, era o alternativă, iar multe din cele spuse erau şi sunt adevărate.Dar ce credeţi că ar fi putut face el singur, cu puterile limitate pe care le are un preşedinte la noi ? Atât timp cât politicienii care ajunşi la putere nu se ocupă decât de propriile interese şi doar se rotesc la conducere, doar un discurs naţionalist nu face nimic.La un moment dat va trebui să repetăm momentul 89, dar prevăd că doar vom schimba nişte parveniţi cu alţii care deabia aşteaptă...pe noi nu ne sapă ,,agenturili străine,, ci noi înşine.Suntem la fel de amorţiţi şi îndobitociţi ca şi poporul rus, care deşi nu e total de acord cu Putin şi războiul lui, nu se trezeşte deloc din transă... Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Ai înțeles complet greșit pentru că nu am oferit detalii lămuritoare . Societatea actuală ( per total ) nu o duce mai bine ca în epoca de tristă amintire . Evident , există excepții care confirmă regula ( de exemplu frații Tate etc ) . Schimbarea majoră e că industria producătoare de atunci s-a transformat în pământ de flori . Industria producătoare de acum e hi tech și produce profit , dar doar pentru străini . Agricultura nu mai subvenționează industria , dar pământul care produce e al străinilor . Restul e pârloagă . Zootehnia a dispărut . Au apărut firme de intermediere , care oferă servicii . Despre banci , orice discuție e însoțită de fericire maximă . Ce lipseste ? În mare , capitalul românesc de pe piață . O fi bine , o fi rău ... Vor afla nepoții . Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 Citat de pe net : " Daca razboiul dintre Rusia si Ucraina ar fi avut loc in 1990, in cadrul URSS, mai eram datori sa ne bagam sau sa ajutam in vreun fel? De partea cui? Dar daca avea loc in 1988? Presupun ca atunci ni s-ar fi parut o prostie fara un scop precis. O intreprindere fara sorti de izbanda pentru noi, fie sub conducerea FSN sau PCR. Ce s-a schimbat? S-a schimbat ca intre timp suntem membri NATO si unii cred ca asta ne garanteaza ceva, ne asigura spatele. Dar de ce ar fi mai imperativ sa intervenim acum? Ca daca acum e mai periculos decat ar fi fost atunci, inseamna ca apartenenta la NATO nu a adus nicio sfaraiala in plus. Dar ce zic eu de conflicte imaginare. Din 1991 incoace, de la caderea URSS au fost zeci de razboaie intre fostele ei componente, in principal Rusia (sau interpusi) si un alt fost stat membru. De ce pana acum n-am simtit nevoia sa ajutam Cecenia, sa trimitem tancuri Armeniei, sa trimitem avioane Georgiei? Nici macar in Transnistria nu ne-am simtit suficient de puternici, de motivati si de indreptatiti sa intervenim. Si, brusc, aici nu mai avem rabdare. Ia uitati lista cu ocazii in care puteam sa fim solidari si ne-am vazut de treaba: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Post-Soviet_conflicts " Link spre comentariu
Postări Recomandate