Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema amplificator model 4221

Postări Recomandate

Salutare Natiune , Incercand sa repar aceasta frumusete romaneasca :model 4221 power amplifier am inceput sa ajung la concluzia ca nu sunt instare sa fac o treaba buna fara o schema cumsecade inaintea ochilor Un amic vine la mine si ma roaga sa ma uit la 2x8W facut de o firma romaneasca, amplificatorul e micut are cate un volum pe fiecare canal si normal un reglaj de bass si tremble...deasemenea dipune si de un selector al intrarii phone si aux care au indicatoare cate un led... si ,ca sa trec direct la subiect am desfacut amplificatorul si dupa o analiza scurta a tensiunii si iesirilor am concluzionat ca un integrat (Tda 2030alimentat unipolar )era ars in scurtcircuit...si niste condensatori pe iesire de 16V trebuiau schimbati cu ceva mai bun de 25V l-am schimbat...tot aveam probleme cu corectorul de ton care nu are tocmai o schema normala asta si din cunostintele mele generale , am schimbat pot de bass si tremble si am ajuns la concluzia ca e un mister in curs de descoperire...in final am verificat majoritatea pieselor esentiale si tot nu i-am gasit BUBa...asa ca ma rog de voi mesterilor veniti cu o idee sau cu schema amplificatorului ca sa il poate folosi si omul acesta de sarbatori Mentionez ca am incercat cu un semnal de 1 kHz pe intrare dar ma pierd pe parcurs, unele piese cum ar fi rezistente si condensatori au mai fost schimbati de cineva -nu stiu cine... semnalul pare sa fie foarte slab chiar pe intrarea potentiometrului de volum(de parca ar avea o impedanta foarte mica cand e la maxim), semnalul e foarte mic si cand pun mai mult pe intrare se pare ca nu se observa prea mult si intr-un final cand am folosit un semnal maxim se ineaca tranzistorul...deci am terminat cu gadilitul Astept raspunsuri Mii de multumiri lui so;teh si un simplu move era suficient daca deranjase asa de mult anuntul in sectiunea destinata amplificatoarelor unde nu tocmai din nestiinta am pus respectivul anunt ca sa vada si omul obsedat de amplificatoare ce problema am... :smt097 Multumesc!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GigiZ

4

• mircea888

1

Salutare natiune,Din moment ce nimeni nu si-a oferit sprijinul m-am hotarat sa scot eu schema preamplificarii...sper sa foloseasca altcuiva pe viitor si daca va binevoi sa termine toata schema amplificatorului chiar il rog sa posteze aici, eu doar atat pot oferi... :weedman:

Link spre comentariu

eu am avut un 4221 din asta dar nu am umblat niciodata la preamplificator, au fost probleme doar la amplificator.Acuma jumatate de an am dat statia unei rude ca eu nu aveam ce sa fac cu ea si mi-e cam greu sa ma duc sa masor ceva la ea, totusi poate te pot ajuta in vreun fel :yawinkle:

Link spre comentariu

nu e nici o problema, de acum cred ca ma descurc, ii fac o simulare vad cum trebuie sa fie in punctele moarte si o sa fie bine...mersi oricum pt implicare si mai astept inca o schema originala sa sara din senin:D

Link spre comentariu

Gata cu ciudatenia...erau potentiometrele de vina, amandoua (fiind fiecare mono de volum), fiecare indicau pe aparat ca sunt bune , indicau 50K si cand miscam cursorul la fel..potentiometre romanesti...astea erau vinovate deci nu strica sa fii mai precaut:D bafta in continuare si sper ca va folosi cuiva si aceasta schema :d la care mi s-a parut interesant modul cum erau conectati pinii de pe intrarea aux

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări