Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Membrana pasiva ditton

AlpHs00

Postări Recomandate

Detin niste flansete Ditton 25 si am obsevat ca discurile de carton perforate ce vin lipite pe membranele pasive nu sunt identice. Din pozele de pe net deduc ca  nu este o raritate acest lucru.  Cumva acele discuri au rolul de ingreuna masa membranei ? Daca da cum au facut ei masuratorile?

Untitledd - TinyPic

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

3

• AlpHs00

3

• sesebe

1

• ex.escu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai simplu, cu un dif întreg căruia îi adaugi niste greutăți pe membrana și apoi masori frecventa de rezonanta, in momentul când aceasta te satisface dai magnetul și bobina jos și ai un radiator pasiv.

Trebuie adăugată și greutatea bobinei sa păstrezi același fr.

Link spre comentariu

M-am exprimat cam ambiguu. Membranele respective nu au nici o treaba cu difuzoarele, sunt ABR de fabrica fara urme de motor. Eram curios cum au facut masuratorile,  si daca le-au facut individual la fiecare incinta in parte sau in serie. 

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu
Acum 12 minute, AlpHs00 a spus:

M-am exprimat cam ambiguu. Membranele respective nu au nici o treaba cu difuzoarele, sunt ABR de fabrica fara urme de motor. Eram curios cum au facut masuratorile,  si daca le-au facut individual la fiecare incinta in parte sau in serie. 

Eu am înțeles ca vrei sa confectionezi radiatoare pasive din difuzoare existente:rade:

Acolo se pune în mișcare de alt traductor  și se măsoare fr al membranei iar ajustarea se face adăugând sau rectificand greutatea piesei mobile a radiatorului.

Editat de sonic11
Link spre comentariu

O alta intrebare, ce masurau ei cu laserul la un difuzor ca egleza mea de balta nu prea ma ajuta sa inteleg?:

,,In 1980, Celestion’s continued investment in technology bore fruit behind the scenes of loudspeaker design. An instrument was developed that uses laser light to scan a diaphragm and produce moving ‘microscope’ pictures on a computer screen. This system taught Celestion’s designers hitherto unknown subtleties of loudspeaker design, many of which remain trade secrets to this day.,,

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu
Acum 49 minute, AlpHs00 a spus:

O alta intrebare, ce masurau ei cu laserul la un difuzor ca egleza mea de balta nu prea ma ajuta sa inteleg?:

,,In 1980, Celestion’s continued investment in technology bore fruit behind the scenes of loudspeaker design. An instrument was developed that uses laser light to scan a diaphragm and produce moving ‘microscope’ pictures on a computer screen. This system taught Celestion’s designers hitherto unknown subtleties of loudspeaker design, many of which remain trade secrets to this day.,,

Vezi la secțiunea despre masurarea parametrilor TS, cu un fascicul laser se masoara xmax și se poate masura și FR

Link spre comentariu

Undele staționare de pe membrana, astea sint un secret ținut ascuns publicului.

Am văzut un film cu asa ceva acum citiva ani dar nu reușesc sa găsesc pe net nimic. 

Link spre comentariu

Gasiti asa ceva la incintele fisher ste 1200/otto sx p1, (cca.1976) la care membrana difuzorului de joase e formata din o folie de aluminiu pe care e depus un strat de nichel poros ;sunt in brosura cateva poze( holograme laser in 1976) vizavi de comportarea membranei metalice vs. membrana clasica .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări