Ati67 Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 Bună ziua!Caut ceva informații despre megaohmmetrul MO-42,fabricat de AEM.Nu știu cum se alimentează,de ce are borne cu inscripțiile de 1,5 V,15V ?Scala e gradată doar pentru ohmi nu și pentru tensiune, volți.Si în general merită să mă ocup de el? Mulțumesc tuturor pentru eventualele informații,opinii.O zi bună! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 A fost conceput pentru măsurarea rezistențelor, nu și pentru testarea rezistenței de izolație.Ca atare, nu prea merită efortul. Are două surse de alimentare fiindcă 1,5V se folosea pe domeniile sub 1MOhm iar cea de 15V pentru domeniile mari de măsură.Similar cu MAVO35. Date despre el erau într-una din revistele colecției Tehnium 70 pe ultima pagină... Colecția Tehnium e disponibilă online. Dar nu e acesta aparatul? Fiindcă el are de fapt două elemente de 1,5V în paralel, nu si 15V... Este un topic deschis de @flomar60 la Aparate de măsură vintage cu acest aparat... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 Cred ca erau mai mult cu scop didactic. Am avut asa ceva si am renunțat repede. Un aparat inutil daca ai un mavo 35 la indemana. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum