criss Postat Decembrie 13, 2007 Partajează Postat Decembrie 13, 2007 salDoresc sa programez un procesor PIC16F877A dar imi da eroare la verificare.Ce poate fi cauza?sa fie din fisierul hex?(teoretic ar trebui sa mearga),procesorul este busit sau programatorul?progamatorul cel utilizez este Multi PIC Programmer 5v2+ ic-prog Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 13, 2007 Partajează Postat Decembrie 13, 2007 Incearca sa programezi fara CP.Programeaza si apoi citeste continutul, ca sa vezi exact ce e acolo.Daca e altceva decat te astepti, cel mai des am intalnit situatia in care tensiunea de pe MCLR nu este suficient de mare ca sa bage picul in mod programare. Eroarea ta arata ca nici macar prima locatie nu e programata, asta daca nu cumva CP impiedica citirea corecta.Cirip Link spre comentariu
criss Postat Decembrie 13, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2007 am scos CPul,doar BODEN a ramas bifat(asa incarca din hex).am reusit sa scriu + am citit memoria si lam si comparat,totul pare sa fie ok,dar montajul nu functioneaza.eu cred ca in jurul programatorului se afla problema, am verificat traseele montajului si totul este ok am incercat sa programez un alt procesor un PIC16F84A totul ok la programat dar la teste nu a functiona(precizez softul era ok si microcontrolerul,lam testat pe un alt programator,dar din pacate pt pic16F877A nu mai detin un alt programator si nici un alt microcontoler..dar nu prea as crede ca este busit)Mai am sa verific din nou placa ca sa exclud 100%greselile..dar nu prea cred. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Decembrie 13, 2007 Partajează Postat Decembrie 13, 2007 Pai, daca l-ai programat, apoi l-ai citit si comparat cu sursa si totul e OK, atunci ce ai cu sarmanul programator? Sau poate ai alte motive sa-l suspectezi?Eu unul zic ca te cam... imprastii. Mai deunazi aveai probleme cu un micut 12F675, din care eu am dedus ca nu prea esti in... control. Acum ai trecut la ditamai 16F877 si nu dai semne ca ai progresat (de exemplu, ai de furca in continuare cu bitii aia de configurare). Ma rog, e treaba ta Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 13, 2007 Partajează Postat Decembrie 13, 2007 Am vazut si eu cu ce se mananca "Multi PIC Programmer 5v2".Programator alimentat din seriala = cuie in talpaCa sa-l faci sa mearga trebuie sa sapi mai adanc si sa verifici cu voltmetrul tensiunile pe pinii picului. Pune softul sa comute tensiunile catre pic si si sa le tina statice, apoi masoara nivelele. Probabil ca nu ai tensiune suficienta pe MCLR. Fara sa masori, verificand doar ochiometric, ai putine sanse de reusita. Tensiunea MCLR ca sa bagi picul in mod programare e de minimum 12V si "nu se vede" :yawinkle: Tre' masurata.Chiar daca merge cu un calculator, e posibil sa nu mearga cu altul, in special laptopuri, datorita tensiunilor mai reduse scoase pe seriala.Cirip Link spre comentariu
Abram Burel Postat Decembrie 14, 2007 Partajează Postat Decembrie 14, 2007 Am mai intampinat o situatie de eroare la 0x000...Toate locatiile se programeaza corect, mai putin prima la care difera 1 sau 2 biti. Banuiala mea este legata de viteza de crestere a Vpp, corelata sau mai degraba necorelata cu temporizarile I/O.In schimb, tot o banuiala e ca daca Vpp este insuficient, atunci la prima adresa va ramane FF... sau ce a fost inainte (daca a mai fost programat). Link spre comentariu
criss Postat Decembrie 14, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2007 @Abram Burel am ramas tot cu pic12f675 dar acesta este un turometru pt masina si doresc sal realizez nu sa invat programarea pe acest microcontroler.@cirip momentan nu sunt acasa si doar duminica ajung, ca sa pot masura dar nu prea as crede ca am 12v ....... am sa masor.Multumesc pt raspuns.PS. pe acest programator am incercat 3 microcontrolere: PIC12F765,PIC16F84A si PIC16F877A dar dintre toate doar PIC12F765 a funtionat(adica in montaj!). Link spre comentariu
criss Postat Decembrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2007 am masurat si are 10,95V...minim 12v trebuie sa aiba?cum as putea sa rezolv? Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 16, 2007 Partajează Postat Decembrie 16, 2007 alimentare externa, un 78L12 + 78L05 Link spre comentariu
criss Postat Decembrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2007 mam gandit la o alimentare externa dar cum sa o adaptez?TXD primeste alimentare prin sw1. daca aplic 12v la sw1(folosesc un jumper si pot sal iau complet(ca doar pt MCLR il foloseste) si la iesirea spre pinul 1(pic16f877A respectiv pinul14(din schema) pic16F84A) pot sa aplic 12v de la 1 sursa externa).dar ramane 1 problema masa?pot sa aplic masa de la sursa externa la cea de la portul serial?Multumesc. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Decembrie 16, 2007 Partajează Postat Decembrie 16, 2007 Vorba lui dom' Feng3: "Don't connect a programmer's GND with GND of a COM port!" (pentru conformitate, ultima linie de text de pe desenul postat )Ce motiv ai avea sa faci o asemenea conexiune? Dorar pentru ca se numesc amandoua GND pe schemele lor?Legi pur si simplu masa de la sursa la GND al programatorului si Vpp cum ai spus! Link spre comentariu
criss Postat Decembrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2007 am conectat alimentarea externa dar din pacate imi da eroare: Verify failed at address 0000h. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum