digix Postat Ianuarie 2, 2023 Partajează Postat Ianuarie 2, 2023 Va salut si toate cele bune in 2023. Sunt curios daca cineva a construit acest dispozitiv si daca este cu adevarat util: http://kripton2035.free.fr/Continuity Meters/shorty-with-disp.html Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2023 Partajează Postat Ianuarie 2, 2023 ESR-metrul Miron e capabil să facă acelaşi lucru, ca funcţie suplimentară. O sursă de curent constant cu LM317 şi un o baterie de 4,5V (3 x AAA) se poate construi într-un mic ,,adaptor,, ce se adaugă direct pe bornele de testere ale oricărui multimetru ieftin sau nu, transformându-l într-un miliOhmmetru. Sunt convins că ,,Shorty,, e foarte util, dar nu indispensabil. Descărcaţi acest pdf de mai jos , e incredibil de simplu de făcut un adaptor care permite măsurarea de rezistenţa cu rezoluţia de 1 miliOhm. Am făcut deja trei, unul acasă şi două la serviciu.Nu chiar ca în articol, dar pe acelaşi principiu, sunt excelente la testat contacte de relee în principal.Veţi vedea după ce-l construiţi cât de util este.... http://www.aeroelectric.com/articles/LowOhmsAdapter_3.pdf Link spre comentariu
digix Postat Ianuarie 2, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2023 Folosesc esr-metrul Miron si sunt foarte multumit. Observati ca Shorty are 4 zecimale, nu are pretentia de a fi precis dar rezolutia conteaza cand cauti un scurt. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2023 Partajează Postat Ianuarie 2, 2023 O rezoluţie de 0,001 Ohmi nu e suficientă ? Cu un LM317 şi un rezistor de 12 Ohmi/1W ? Dacă Shorty chiar va avea succes, îl veţi cumpăra ieftin de pe Aliexpress....cum s-a întâmplat şi cu SMT. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 Cu cat injectezi mai mult curent cu lm317 cu atat ai rezolutie mai mare. Sunt deja modele de miliohmetre pe aliexpress. Link spre comentariu
digix Postat Ianuarie 3, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 Am cerut si eu o parere de la cineva care l-a construit nu de la cine nu l-a construit. Cu LM317 stiam si eu. Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 Si aici e o schema..... UPGRADED ESR DIGITAL METER WITH AN INCREASED RESOLUTION OF 0.0001 OHMS. (overclockers.ru) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum