Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HA1356

philipo4you

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• philipo4you

10

• validae

3

• misuraelectronic

3

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eşti sigur că asta e seria ?  că nu-mi dă nimic la căutare.E mai simplu să-l înlocuieşti cu un alt integrat care are parametri apropiaţi, eventual recuperat din casetofoane vechi sau alte electronice audio.Decupezi cablajul noului integrat cât mai mic posibil şi tragi fire de la intrări/ieşiri şi alimentare, apoi le lipeşti la bornele corespunzătoare vechiului final după ce în prealabil înlături componentele auxiliare acum inutile.

Link spre comentariu

Crezi ca omul vrea sa astepte pana pe 20 ianuarie cand deschid aia buticul ce e inchis o mare parte din timp sau sa cumpere de minim 80 lei de acolo + transport ? Daca da acum comanda in China e si mai ieftin si ajunge tot cam in acelasi timp ...

Link spre comentariu

Şi are încredere să ia ceva recuperat ? La o adică, vânătorul poate să-i trimită un final ,,semibulit,, şi să-i spună că la el a mers, poate s-a ars canalul la scula cumpărătorului.Iei ceva recuperat de la un cunoscut, nu de la oricine...

Link spre comentariu

Daca sunt compatibile, nu știu... Sigur difera puterea: 

490-48 

369-41 

369-42

Ha13158a

Ha13151

Recuperate, din casetofoane auto funcționale.

Editat de Budreala Radu
Completare
Link spre comentariu

Este HA1356 dintr-o combina Hitachi din anii 70'. Nu sunt informatii prea multe pe internet despre el si cel mai probabil este demult timp iesit din fabricatie.

image.thumb.png.c582cf034d6f58a9e933cf59750690aa.png

Acum 22 ore, validae a spus:

Nu este acelasi lucru cu ce caut eu. 

Multumesc oricum pentru efort.

La 02.01.2023 la 22:18, validae a spus:

Eşti sigur că asta e seria ?  că nu-mi dă nimic la căutare.E mai simplu să-l înlocuieşti cu un alt integrat care are parametri apropiaţi, eventual recuperat din casetofoane vechi sau alte electronice audio.Decupezi cablajul noului integrat cât mai mic posibil şi tragi fire de la intrări/ieşiri şi alimentare, apoi le lipeşti la bornele corespunzătoare vechiului final după ce în prealabil înlături componentele auxiliare acum inutile.

Asa voi face pina la urma, dar vreau sa-i pastrez "autenticitatea" .

Link spre comentariu
Acum 2 ore, philipo4you a spus:

Asa voi face pina la urma, dar vreau sa-i pastrez "autenticitatea"

poti  sa  vrei  tu  orice  , pt  ca  nu  te  opreste  nimeni  sa  vrei ...insa , de  la  a  vrea  pina  la  a  se  putea  este  cale  lunga ...

nu  ai  nici  cea  mai  mica  sansa  sa  gasesti  asa  ceva  de  la  o  sursa  de  incredere ...doar  de  la  chinezi  dubiosi  , care  chinezi  nu  stii  niciodata  ce-ti  vor  trimite ... daca  vrei  sa  risti , atunci  n-ai  decit !

recomandarea  mea  sincera ...ia  si  masoara  ce  fel  de  alimentare X  ai --- adica  ne-diferentiala  sau  diferentiala --- si  trinteste-i  acolo  un  mic  modul  care  sa  mearga  la  acel  X  si  care  sa  aiba  iesirile  cam  de  aceeasi  putere  ca  si  originalul ...et voila ... gata  jucarika  ...:rzb

LE...daca  vrei  musai-musai  sa  pui  ceva  Hitachi  acolo , atunci  verifica  in  ultima  instanta   comparativ  cu  datasheet-ul  lui  HA1374  , pe  care  il  am  eu  NOS , tot  cu  10 pini ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

HA 1370-20W   PLUS /MINUS 20V     HA1350   20W  PLUS/MINUS 25VOLTI      HA1374  22VOLTI   2X3 WATI

Editat de q_acdc
Link spre comentariu
Acum 5 minute, q_acdc a spus:

HA 1370-20W   PLUS /MINUS 20V     HA1350   20W  PLUS/MINUS 25 

ceea  ce  este  in  citat  are  relevanta  zero  barat  si  nu  au  ce  cauta  in  discutia  noastra  ... pe  mine  ma  intereseaza  comparatia  intre  HA1356  si  HA1374...

Link spre comentariu
La 04.01.2023 la 12:21, misuraelectronic a spus:

poti  sa  vrei  tu  orice  , pt  ca  nu  te  opreste  nimeni  sa  vrei ...insa , de  la  a  vrea  pina  la  a  se  putea  este  cale  lunga ...

nu  ai  nici  cea  mai  mica  sansa  sa  gasesti  asa  ceva  de  la  o  sursa  de  incredere ...doar  de  la  chinezi  dubiosi  , care  chinezi  nu  stii  niciodata  ce-ti  vor  trimite ... daca  vrei  sa  risti , atunci  n-ai  decit !

recomandarea  mea  sincera ...ia  si  masoara  ce  fel  de  alimentare X  ai --- adica  ne-diferentiala  sau  diferentiala --- si  trinteste-i  acolo  un  mic  modul  care  sa  mearga  la  acel  X  si  care  sa  aiba  iesirile  cam  de  aceeasi  putere  ca  si  originalul ...et voila ... gata  jucarika  ...:rzb

LE...daca  vrei  musai-musai  sa  pui  ceva  Hitachi  acolo , atunci  verifica  in  ultima  instanta   comparativ  cu  datasheet-ul  lui  HA1374  , pe  care  il  am  eu  NOS , tot  cu  10 pini ...

Alimentarea este simpla 39V. 

Solutia cu un HA 1374 este de luat in calcul daca sunt disponibile doua bucati si daca sunt tot cu alimentare simpla si aveti schema disponibila. Incerc sa caut documentatia pentru el sa vedem daca merita efortul. 

Nu merita sa pun doua integrate diferite.

Am zis de la bun inceput ca sunt in cautarea unuia din vreo dezmembrare. Adica vreun aparat "dat la casare" sau "scapat de la etaj" care ar contine un astfel de integrat.

Nu sunt adeptul "ciobanelii". In ultima instanta voi adauga un final stereo si voi gasi o solutie de alimentare a sa.

Dar incerc sa il refac cit se poate mai aproape de original.

Link spre comentariu
La 04.01.2023 la 15:04, misuraelectronic a spus:

ceea  ce  este  in  citat  are  relevanta  zero  barat  si  nu  au  ce  cauta  in  discutia  noastra  ... pe  mine  ma  intereseaza  comparatia  intre  HA1356  si  HA1374...

HA1356 este mono iar HA1374 se pare ca este stereo 2x3W

https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_ha1374.html

Sunt doua HA1356 pe placa de baza, unul este functional, celalalt este in scurt.

Multumesc pentru efort.

Mai caut.

Cu respect

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări