xman Postat Decembrie 13, 2007 Partajează Postat Decembrie 13, 2007 Salutari Am cateva integrate QSOP-16 (SMD) si doresc sa realizez PCB-ul pentru ele.Desenul il voi realiza intr-un soft specializat (posibil Eagle).Problema apare la imprimare/corodare.Aveam de gand sa folosesc placi cu fotorezist si un film cu negativul desenului. Cum distantele intre pini sunt mici si traseele subtiri voi avea ceva probleme cu fotorezistul si/sau clorura ferica ? Se va transfera (prin UV) bine desenul de pe folie pe placa ? Se va coroda unde si cat trebuie placa ?Orice sfat este binevenit.Multumesc. Link spre comentariu
yo7but Postat Decembrie 16, 2007 Partajează Postat Decembrie 16, 2007 Ti-as sugera sa suprapui doua desene (folii) iar clorura ferica sa fie putin folosita si maresti putin timpul de expunere (cam 15-20%). Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 16, 2007 Partajează Postat Decembrie 16, 2007 iti scazi sansele folosind 2 folii suprapuse datfiind distanta mica intre padurile integratului. Recent m-am confruntat cu ceva asemanator ca am facut o placa pe care am pus un atmega128 capsula tqfp. Eu am reusit cu o singura folie printata dar cu cablaj foto cumparat nu spreyat de mine. http://tinypic.com/view.php?pic=8a3vdas&s=1 Link spre comentariu
yo7but Postat Decembrie 16, 2007 Partajează Postat Decembrie 16, 2007 Este o parere, eu am realizat cablaje pt. ft232 fara probleme, conditia este sa le suprapui perfect. Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 16, 2007 Partajează Postat Decembrie 16, 2007 atata timp cat se poate sa iasa cu o singura coala printata etse automat mai sigur decat cu 2. Eu am avut probleme ca cu o singura coala printata imi cam trecea UV prin printare dar acum am un bec de 80w + cablaj foto cumnparat, nu mai am problema asta. Printarea o fac cu un inkjet i250 canon vai mama ei ca e pe duca ; dar intradevar e doar o parere Link spre comentariu
xman Postat Decembrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2007 Eu voi cumpara cablajele cu fotorezist deja depus. Desenul se va imprima pe o folie speciala pentruimprimanta laser intr-o (evident) imprimanta laser sivoi folosi contrastul la maxim. De lampa inca nu m-am atins. Este ceva ce inca nu am stabilit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum