Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pluralul cuvantului "acumulator"

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

@dumitrumyideea este aceea ca daca cineva incearca sa-mi spuna ca am gresit incerc sa ma corectez. :rade:Numai ca in cazul acesta (pluralul cuvantului acumulator) dadea cu virgula. De vreun an de zile incerc sa aplic metoda vorbirii civizilate... cu argumente. Oricum... vad ca din ce in ce mai multi tot corecteaza in stanga si in dreapta din orice. Partea comica face ca (uneori) tot cel care "corecteaza" pica aiurea. 

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

Exista niste analogii:

transformator/transformatoare, dar am intalnit si pluralul jargon transformatori folosit de cei de la distributia de electricitate.

motor/motoare, forma de plural motori nu este folosita

carburator/carburatoare

In schimb culbutor/culbutoare se mai folosete si forma culbutori desi in DEX nu exista

,dar exista aici

https://www.pieseauto.ro/oferte/culbutori-astra-g-1.6/

probabil e o tendinta lingvistica ce a fost acceptata ca norma in unele cazuri

Link spre comentariu

Pai e simplu : pentru că vorbești corect sau nu , nu primești niciun premiu !

Dar în ochii celor educați,  pari prost.

" Acumulator "   este un neologism ( cuvânt împrumutat din altă limbă ) și ca orice neologism din limbă română , singularul este la masculin, iar pluralul la feminin .

Există  o minoritate etnică, care are altă limbă maternă decat limba română.

In limba aceea , nu exista feminin !

De aia ii poți identifica instantaneu.

Desigur,  ei provin din triburi migratoare , de aia au lipsa multe cuvinte , spre exemplu  verbul " a avea " .

Cum ar putea avea ceva unii care nu au țară  ?

Link spre comentariu

Scuzati-ma, dar cei de care aduceti aminte au intrat in bazinul Transilvaniei acum vreo mie de ani. Statele/principatele medievale, Tara Romaneasca si Moldova au luat fiinta la vreo 200-300 dupa evenimentul anterior.

Acea minoritate etnica face parte din statul roman actual de putin timp, de o suta de ani.

On-topic: microscop/microscoape, telescop/telescoape si multe alte cuvinte care se termina in -scop sunt la genul neutru.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări