yo9hrb Postat Ianuarie 1, 2023 Partajează Postat Ianuarie 1, 2023 Salutare, Dupa cum e titlul, am o priza de pamant (vreo 4 profile zincate, batute in pamant intr-o zona mai umeda). Cum se poate face o masuratoare la nivel de amator? Fata de ce ar trebui sa am cei maxim 4 ohm? Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Ianuarie 1, 2023 Partajează Postat Ianuarie 1, 2023 (editat) https://www.electricalc.ro/masurarea-prizelor-de-pamant Acolo sunt metodele de testare. Dacă ai aparatura necesară o poți face. Unul mai , accesibil”. Totuși pt a beneficia de acte necesare controalelor PSI si SSM trebuie sa fie facute de către firme agreate ANRE Editat Ianuarie 1, 2023 de barbulescuorlando Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 1, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2023 Multumesc, nu am treaba cu PSI/ SSM, era doar o curiozitate. Si 900 de lei pe un aparat pe care-l folosesc foarte sporadic... no way. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 1, 2023 Partajează Postat Ianuarie 1, 2023 (editat) Nu prea ai cum masura fara scule. Aparatele de masurat prize de pamant isi iau ca referinta 2 puncte la distanta unul de altul ca sa se influenteze cat mai putin(povestile alea cu gradienti de potential). Nu merge cu ohmmetrul din multimetrul de prin casa. Apeleaza la vre-un amic din zona care are cu ce masura. Sau poti calcula valoarea, doar stii ce materiale ai folosit si cum le-ai pus, dupa Agenda electricianului. Din ce povestesti pentru paratraznet e ok. Pentru protectie ar merge. Dar nu o folosi in comun, si ca patatraznet si ca protectie. Editat Ianuarie 1, 2023 de yo7lhe completare Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 1, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2023 Multumesc de sfaturi. Nu am paratraznet, doar pentru protectie imi trebuie. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 1, 2023 Partajează Postat Ianuarie 1, 2023 Cumpara aparatul ala, iti faci treaba cu el si ii dai retur. Nu te costa 900 lei, ci mult mai putin. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2023 Partajează Postat Ianuarie 2, 2023 Sau mai bine, cauţi pe cineva care are şi îţi măsoară priza.... Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 2, 2023 Partajează Postat Ianuarie 2, 2023 Unde este localizata aceasta priza? Pot sa te ajut eu cu masuratorile. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 2, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2023 Jugureni, jud. Prahova. Cam departe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum