Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Horizon 32HL730H fără imagine și sunet ( doar iluminare backlight )

Postări Recomandate

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 7 ore, sakal a spus:

Poate esti interesat, are placa ca si a ta poti sa o resoftezi cu profilele salvate de tine.

Mulțumesc . Deocamdată aștept vești de la cel la care am trimis placa să o repare . Dacă nu reușește , mă gândesc foarte serios la componentele de mai sus . 

Editat de nordix
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Salutare!

As avea si eu nevoie de putin ajutor cu un 32HL7330F care nu mai are imagine (ecran complet negru, nu problema de backlight). In mod surprinzator s-a intamplat fix la o luna dupa expirarea garantiei...

Ce pot confirma momentan este ca sunet-ul e ok. De fapt, televizorul "functioneaza". Pot schimba canale, acces Netflix, etc. Modelul placii de baza nu il stiu, presupun ca trebuie sa deschid tv-ul?

Eram interesat de procedura lui @yokoono cu apasarea tastei "OK" si stick USB.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
15 minutes ago, modoran said:

Cel mai probabil display defect, dar dupa ce il desfaci poti verifica daca exista alimentare pe tcon.

Mersi de raspuns! 

Am desfacut si pana la urma am aflat ca este vorba de 17MB211S panel VES315UNDB-2D-N21. Am gasit de altfel firmware-ul pe alt forum si am urmat procedura mentionata. Dupa reflash, tot ce face dupa alimentare este ca LED-ul rosu sa "clipeasca" de cateva <10 ori dupa care ramane asa si nu reactioneaza la buton-ul de ON/OFF. 

Daca e vreo procedura de reset / reflash pe care as putea s-o incerc...altfel e de aruncat. 

Mersi!

Link spre comentariu
Acum 18 ore, ngc a spus:

Mersi de raspuns! 

Am desfacut si pana la urma am aflat ca este vorba de 17MB211S panel VES315UNDB-2D-N21. Am gasit de altfel firmware-ul pe alt forum si am urmat procedura mentionata. Dupa reflash, tot ce face dupa alimentare este ca LED-ul rosu sa "clipeasca" de cateva <10 ori dupa care ramane asa si nu reactioneaza la buton-ul de ON/OFF. 

Daca e vreo procedura de reset / reflash pe care as putea s-o incerc...altfel e de aruncat. 

Mersi!

Vezi că undeva mai in spate cu catev pagini in acest post , după reflash , și eu aveam aceeași problema . Am incercat la acea vreme ceva combinații de taste care până la urmă a funcționat ( după aceea mi-am dat seama că de fapt tv-ul nu trece singur pe alt modul și eu faceam teste de sunet de pe dvd dar nu auzeam nimic ) . Încearcă și tu ce am făcut eu vreo două pagini mai in spate . 

Sincer , la mine rezolvarea finală a fost schimbarea plăcii de bază cu una cumpărată de la cineva de pe olx care mi-a trimis-o gata resoftata ( m-a întrebat înainte ce tv și ce panel am ) . 

Cea trimisă la cineva pentru reparatii a bubuit cand am montat-o in tv și am considerat că ies mai ieftin cu înlocuire

Editat de nordix
Link spre comentariu
Acum 18 ore, ngc a spus:

Mersi de raspuns! 

Mersi!

Nu poti face factory reset decat atunci cand televizorul este functional. Pentru a rescrie softul de pe stick trebuie sa ai functionala tasta ok de pe telecomanda. Daca ai rescris un soft care are alt tip de telecomcanda nu mai merge. Trebuie sa cauti una programabila. Daca tasta de power de pe telecomanda merge sunt sanse ca si tasta OK sa fie functionala. Incearca. Am soft pentru stick si pentru memoria spi dar ultima varianta nu cred ca este valabila pentru tine.

Link spre comentariu
1 hour ago, yokoono said:

Nu poti face factory reset decat atunci cand televizorul este functional. Pentru a rescrie softul de pe stick trebuie sa ai functionala tasta ok de pe telecomanda. Daca ai rescris un soft care are alt tip de telecomcanda nu mai merge. Trebuie sa cauti una programabila. Daca tasta de power de pe telecomanda merge sunt sanse ca si tasta OK sa fie functionala. Incearca. Am soft pentru stick si pentru memoria spi dar ultima varianta nu cred ca este valabila pentru tine.

Salut Yokoono!

Din pacate nu raspunde la telecomanda, nici buton-ul ON/OFF nici OK.

Am facut comanda de telecomanda programabila. Revin dupa ce am primit-o.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, nordix a spus:

Vezi că undeva mai in spate cu catev pagini in acest post , după reflash , și eu aveam aceeași problema . Am incercat la acea vreme ceva combinații de taste care până la urmă a funcționat ( după aceea mi-am dat seama că de fapt tv-ul nu trece singur pe alt modul și eu faceam teste de sunet de pe dvd dar nu auzeam nimic ) . Încearcă și tu ce am făcut eu vreo două pagini mai in spate . 

Sincer , la mine rezolvarea finală a fost schimbarea plăcii de bază cu una cumpărată de la cineva de pe olx care mi-a trimis-o gata resoftata ( m-a întrebat înainte ce tv și ce panel am ) . 

Cea trimisă la cineva pentru reparatii a bubuit cand am montat-o in tv și am considerat că ies mai ieftin cu înlocuire

odata ce tv.ul initial a avut ,sunet si backlight,singura buba cred ca e displayul,cum vi sa mai spus,acum posibil dupa resoftare,sa fi ramas in prima instalare,sau soft incompatibil,si e si normal sa nu mai fie nici sunet,nu mai pierdeti timp si posibil bani cumparand alta placa,ci apelati la cineva ce se pricepe,un soft usb nu repara un display,mergeti la un service,va face un pret de constatate undeva la 50lei si daca va convine pretul total al reparatiei ,mergeti mai departe

Link spre comentariu
On 11/20/2023 at 12:02 PM, yokoono said:

Salutare !

Am facut rost de telecomanda -- imi poti trimite te rog soft-ul necesar?

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări