Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iluminat ambiental LED

cruela

Postări Recomandate

Salutare,

As vrea sa realizez iluminatul ambiental de sub pat cu 2 senzori si un intrerupator comandat prin telecomanda. As vrea ca ledurile sa se aprinda atat de la senzori cat si actionate de modulul cu telecomanda.

Senzorii vor fi plasati sub pat, cate un senzor pe fiecare parte, iar modulul IR undeva sub pat cu receptorul la vedere. Alimentarea se va face la 12V de la sursa ce vine cu benzile LED.

Am realizat schita dupa cunostintele mele si am atasat-o postului. E corecta? Ar trebui sa mai fiu atent la ceva?

1672393514897.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cruela

3

• stryx

2

• vijelie02

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Simplist cam asa cred ca trebuiesc facute legaturile (iesirile senzorilor in paralel):

https://imgur.com/a/Nd9i4NW

Totusi in functie de ce senzori si intrerupator IR ai este posibil sa fie nevoie de niste relee in plus.

Sper ca nu ai cumparat banda led si sursa inca. Benziile cu led-uri sunt cea mai proasta investitie dupa cum bine tot zic colegii de forum, problemele lor ar fi ca se ard repede, au randament foarte mic iar calitatea luminii e foarte proasta.

Pentru usurinta de lucru si o calitate ceva mai buna (nu de top) mai bune sunt baretele cu led-uri si o sursa cu iesirea reglabila (macar pana la 10V). Baretele este de preferat sa le montezi pe ceva profil metalic pentru racire si sa le subalimentezi, in felul asta o sa le creasca durata de viata.

PS: poti gasi barete ok si ce mai ai nevoie la TME sau alte magazine mari. Chiar daca investitia initiala este putin mai mare faci economie pe termen lung.

Editat de stryx
Link spre comentariu
Acum 1 oră, vijelie02 a spus:

Observ ca S1 si S2 vor face scurt pe alimentare.

S1 si S2 sunt senzorii.

Acum 51 minute, stryx a spus:

Simplist cam asa cred ca trebuiesc facute legaturile (iesirile senzorilor in paralel):

https://imgur.com/a/Nd9i4NW

Totusi in functie de ce senzori si intrerupator IR ai este posibil sa fie nevoie de niste relee in plus.

Sper ca nu ai cumparat banda led si sursa inca. Benziile cu led-uri sunt cea mai proasta investitie dupa cum bine tot zic colegii de forum, problemele lor ar fi ca se ard repede, au randament foarte mic iar calitatea luminii e foarte proasta.

Pentru usurinta de lucru si o calitate ceva mai buna (nu de top) mai bune sunt baretele cu led-uri si o sursa cu iesirea reglabila (macar pana la 10V). Baretele este de preferat sa le montezi pe ceva profil metalic pentru racire si sa le subalimentezi, in felul asta o sa le creasca durata de viata.

PS: poti gasi barete ok si ce mai ai nevoie la TME sau alte magazine mari. Chiar daca investitia initiala este putin mai mare faci economie pe termen lung.

Senzorii si intrerupatorul IR sunt facuti pt benzi led (4 pini, pt RGB). Am primit pachetul de la cineva deci nu voi da bani, doar pt conectica si fire.

Diagrama postata de tine are sens, doar ca senzorii au nevoie si de minus, altfel nu functioneaza (am testat trecand doar plusul prin senzor).

Editat de cruela
Link spre comentariu

Diagrama era doar pentru alimentarea unor benzi cu led-uri albe (2 fire), cu rosu e plus iar cu albastru minus (masa/gnd/comun sau cum vrei sa-i zici). Eu am presupus ca vrei led-uri albe cu senzori simpli, in plus am evitat sa schitez alimentarea senzorilor fara sa stiu ce tip sunt.

Deja treburile se complica daca folosesti RGB, iar fara date despre benzile si electronica (senzori) detinuta e imposibil de facut o schema de alimentare. In plus ai grija ca mai exista si led-uri wrgb si unele rgb adresabile.

Deci cum pot ghicii ce ai si/sau vrei sa folosesti?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări