Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Decompilare/recompilare

Nemesis

Postări Recomandate

Salut . Am o idee care mi-a venit mai demult insa de care abia acum mi-am amintit . Citisem atunci in help-ul unui program ca cine vrea sa traduca programul respectivi in limba lui sa se adreseze prin e-mail creatorului programului pentru a-i da softurile necesare pt decompilare . Nu mai stiu exact tot ce scria acolo despre asta dar ideea era ca folosesti un decompilator pentru a decompila soft-ul respectiv, traduci ce vrei din el si apoi il recompilezi . N-am eu prea mare treaba cu programarea (de aia va si intreb pe voi :d) insa chestia asta cu decompilat/traduc mesajele din program/recompilat nu s-ar putea face pt orice alt program (de ex pt winamp) ? Daca se poate ...cam ce softuri ar fi bune pt asa ceva ? Pana (sper) imi veti raspunde o sa incerc sa trag niste decompilatoare de net si sa vad ce se poate face cu ele .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

2

• radue

1

• MifTy

1

• ranga

1

Top autori în acest subiect

Se cheama reverse engineering! Este o tehnica care de cele mai multe ori nu da rezultate satisfacatoare(pentru ca daca s-ar putea asa usor atunci cum ar fi sa am codul sursa de la toate programele? asi face vista open source instantaneu :weedman: :weedman: :weedman: ). Se poate insa pentru programele facute la duzina folosind doar visual studio pentru programele scrise cu visual studio. Pur si simplu deschizi Visual studio si apoi cu minunata tehnica drag end drop incepi sa tragi executabile sau dll-uri in fereastra si vezi ce rezultate obtii!incepe cu freecell-ul din xp! i-l gasesti in windows/system32. Din meniul Visual studio View->Object browser. Vezi si acolo ce poti obtine. Bafta!Poti folosi dezasamblarea si apoi un program ce transforma din asambler intr-un limbaj de nivel inalt.Restul te las pe tine sa-ti dai seama.

Link spre comentariu

Costul tuturor licentelor pt programele pe care le ai instalalte pe calculator.Si tine minte: daca iei o licenta inseamna ca ai voie sa folosesti programul lor, dar nu inseamna ca l-ai cumparat, adica nu esti tu proprietarul programului si nu poti sa faci tot ce vrei cu el. :smt001

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Un prieten a facut in 5 minute ca installerul de la nfs6 sa nu mai ceara serial:D.

Asta o fi adevarat, dar cu mentiunea ca prietenul tau a folosit niste solutii gata preparate, solutii pentru care s-au investit muuulte ore de catre cei care le-au gasit.Numai in filme poti face reverse engineering in 5 minute!Am fost nevoit sa dezasamblez de cateva ori si iti pot spune ca este un proces foarte anevoios..., dupa cum zicea cineva mai devreme, trebuie sa fi masochist sau sa iti trebuiasca foarte tare softul trespectiv si sa nu ti-l permiti, ca sa te apuci sa il dezasamblezi.Cat despre modificarea mesajelor, asta este banal:Deschizi programul cu un editor HEX si te uiti cu ochiul, unde vezi mesaje text le poti modifica, cu conditia sa nu depasesti numarul de caractere.
Link spre comentariu

Cat despre modificarea mesajelor, asta este banal:Deschizi programul cu un editor HEX si te uiti cu ochiul, unde vezi mesaje text le poti modifica, cu conditia sa nu depasesti numarul de caractere.

Si rezultatele pot fi amuzante, pe vremuri am inlocuit mesajul "invalid shortcut" din meniul unui telefon Nokia 3210. Dupa modificarea adusa soft-ului a trebuit sa recalculez sumele de control, binenteles cu ajutorul unui soft...Hex Editor, parca asa se numea.
Link spre comentariu

Intr-adevar, de multe ori trebuie sa recalculezi suma de control a fisierului. Nu stiu daca Hex Editor despre care vorbesti face asa ceva sau nu, mai degraba nu, pentru ca suma de control se calculeaza diferit in functie de tipul fisierului si/sau masina pe care ruleaza, dar asta depinde de tipul aplicatiei si este floare la ureche pe langa modificarea propriu zisa a programului, gen modificare soft, spargere protectii, etc...

Nimeni nu a spus ca tot ce trebuie facut este sa schimbi textele!

:weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări