Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stație auto în casa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

1 oră în urmă, Jucatorul a spus:

Salut am achiziționat o stație auto de 2400w și un subwoofer de 800w și as vrea sa le montez în casa ce sursa îmi puteți recomanda (nu ma refer la sursa de pc) sursa tip adaptor sau dacă nu mar ajuta sa știu câți amperi îmi trebuie la adaptor pentru a alimenta stația?

Ma refer la adaptor și nu la specificații ci la tip https://koloreno.ro/surse-de-alimentare/surs-de-alimentare-modular-12v-250w-20a-ip20?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=1885653633&gclid=CjwKCAiA76-dBhByEiwAA0_s9Sq2itygZwmpBM2XmfnssojAIQMmN27RaC3tGv3ImRisCo_P7c5fXhoCDmQQAvD_BwE 

*stația este tot de 800w

Editat de Jucatorul
Link spre comentariu

Ar fi bine de ştiut câţi Waţi reali au acele amplificatoare.Fiindcă nici pe departe puterile alea nu-s reale sau realiste.Ar trebui sute de Amperi dacă ar fi real ce scrie acolo.Nici dacă am considera puterile date ca ,,Waţi muzicali,, nu ar fi credibili...

Ca să ai totuşi o marjă de siguranţă, caută o sursă de server, capabilă să dea măcar 100A...era cineva pe forum ce vindea aşa ceva, destul de ieftin...

Link spre comentariu

:rade:

Pe ce porcarii pot sa ia unii o gramada de bani...

Intrebare pentru autorul topicului:
Pentru ce D-zeu ai folosi un amplificator pentru auto in casa?
Presupunand cei 800W putere reala si luand in calcul randamentul sursei si al amplificatoarelor dinauntru, ai nevoie de o sursa de 12V capabila de minim 100A continuu.

Ai idee ce cabluri trebuie pentru curentul asta?

Nici nu vreau sa ma apuc sa calculez pentru 2400.

PS: Din propria experienta cu depanare si instalare de amplificatoare auto, as putea spune ca este poate cel mai mincinos domeniu din audio, ne bucuram ca scrie pe carcasa muuuulte sute de W, dar inauntru e un convertor anemic care abia tine 2x25-2x28V, 2 conzi obositi de 1-2,2mF, si niste tranzistori finali de care n-a auzit nimeni.

Amplificatoare alimentate din retea si de puteri reale de cateva sute de W se gasesc pana si la sub 1000 de lei ( ca nu-s stralucite e alta discutie ), deci nu stiu de ce ne-am bate capul cu improvizarea in casa a unui sistem pentru masina.

Link spre comentariu

n-am mai vazut la nici un forum "disperarea" asta de a taia tot elenul si initiativa .... a pus o intrebare si asteapta sfaturi nu motivatii negativiste

HDS3000PS12 XP POWER - Power supply: switched-mode | 3000W; 12VDC; 250A; OUT: 1; 5.25kg | TME - Electronic components 

asta e perfecta! deocamdata n-au pe stoc, probabil mai pun si altii "statia" de pe te de i sau Be eM Ve in casa si au epuizat stocu'....

pui sursa, o ajustezi la 13.6V, pui o baterie de 12V/minim 50AH langa statie in paralel pe alimentare si gata ti-ai facut damblaua. 

Link spre comentariu
Acum 12 ore, validae a spus:

Ar fi bine de ştiut câţi Waţi reali au acele amplificatoare.Fiindcă nici pe departe puterile alea nu-s reale sau realiste.Ar trebui sute de Amperi dacă ar fi real ce scrie acolo.Nici dacă am considera puterile date ca ,,Waţi muzicali,, nu ar fi credibili...

Ca să ai totuşi o marjă de siguranţă, caută o sursă de server, capabilă să dea măcar 100A...era cineva pe forum ce vindea aşa ceva, destul de ieftin...

Mi-am dat seama că nu e ce trebuie așa că am anulat comanda și rămân pe statia mea de 200w

Link spre comentariu
Acum 13 ore, Jucatorul a spus:

Acum 8 ore, George a spus:

Unul din modelele mele favorite de amplificatoare de mii de watti NEreali e cel din poze. Doar pcb-ul are 32 cm lungime. Interiorul e impresionant desigur.   :n1

jnlgbjl.png

ygfcuyki.png

hyxfthfhh.png

xdhgxh.png

ujdcyjcgf.png

xhfghg.png

yujdujyd.png

Exact asta l-am comandat dar mi-am dat și eu seama că nu e de 2400 și am anulat comanda

Salut am achiziționat o stație auto și un subwoofer și as vrea sa le montez în casa ce sursa îmi puteți recomanda (nu ma refer la sursa de pc) sursa tip adaptor sau dacă nu mar ajuta sa știu câți amperi îmi trebuie la adaptor pentru a alimenta stația?

Salut am achiziționat o stație auto și un subwoofer de și as vrea sa le montez în casa ce sursa îmi puteți recomanda (nu ma refer la sursa de pc) sursa tip adaptor sau dacă nu mar ajuta sa știu câți amperi îmi trebuie la adaptor pentru a alimenta stația?

Acum 24 minute, maxim_sedilec a spus:

n-am mai vazut la nici un forum "disperarea" asta de a taia tot elenul si initiativa .... a pus o intrebare si asteapta sfaturi nu motivatii negativiste

HDS3000PS12 XP POWER - Power supply: switched-mode | 3000W; 12VDC; 250A; OUT: 1; 5.25kg | TME - Electronic components 

asta e perfecta! deocamdata n-au pe stoc, probabil mai pun si altii "statia" de pe te de i sau Be eM Ve in casa si au epuizat stocu'....

pui sursa, o ajustezi la 13.6V, pui o baterie de 12V/minim 50AH langa statie in paralel pe alimentare si gata ti-ai facut damblaua. 

Nu vreau cu baterie in casa

Link spre comentariu
24 minutes ago, Jucatorul said:

Exact asta l-am comandat dar mi-am dat și eu seama că nu e de 2400 și am anulat comanda

Uite cum arata si cat costa un amplificator auto ceva mai serios:

https://bound4sound.ro/shop/amplificatoare/1-canal/clasa-d/amplificator-auto-trf-lv-2000-1d/

44 minutes ago, maxim_sedilec said:

n-am mai vazut la nici un forum "disperarea" asta de a taia tot elenul si initiativa

Nu-i despre taierea nici unui elan si nici initiativa, ci despre educarea in adoptarea solutiilor optime, despre urmarea cailor batatorite de altii.

In cazul de fata marea "initiativa" era despre a irosi cateva sute de lei pe o porcarie numita eufemistic amplificator, si de a mai irosi alte minim cateva sute de lei pe sursa de alimentare. 
Rezultatul final ar fi fost un sistem audio mult prea scump pentru performantele sale, bani multi cheltuiti pe cateva zeci de W. 

Cu banii aia ( pe amplif auto si sursa necesara ) se poate cumpara un amplificator clasic cu alimentare de la priza, cu putere mult peste ce ar fi stiut acel amplif auto minune.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări