Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suierat boiler Ariston

revox

Postări Recomandate

• Răspunsuri 161
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• revox

57

• merck

24

• validae

20

• doru3160

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Le-am dat de zile bune, nici macar un raspuns (de la producator).

Am contactat si un service autorizat (telefonic) mi-a zis ca’s aglomerati si sa merg la alt service autorizat. Al 2 lea service autorizat mi-a zis sa ma adresez magazinului sau producatorului. Pe scurt, o mizerie. :)

Nu am nervi si pentru asa ceva, momentan..

6E006F0A-3351-4480-819A-A06090CA75A4.jpeg

Editat de revox
Link spre comentariu

Am cerut opinie de la Ariston RO. Dar cum ziceam, nu au raspuns.

Dar, nu stiu. O sa mai cer opinia unui instalator profi (a lucrat in Germania), sa vad daca-l fac sa vina (foarte ocupat de regula). Eventual sa mai cer unui service autorizat sa isi trimita un tehnician.

Cum ziceam, modelul anterior avea o valva de siguranta pentru aer/temperatura, sus. Dar e de 7 bar, n-are legatura cu peoblema mea (am dedus acum ca am vazut ca e de 7). Eu avand 1.5-2 bar max, in orice ipostaza. Oricum, posibil sa aiba si asta, dar sa fie sub carcasa de plastic, dracu stie.

5E8AF48E-CE9D-4553-A5CC-255226F99061.jpeg

72B2D7B8-8D23-40F7-8BF5-F88AEB557E86.jpeg

Editat de revox
Link spre comentariu

Pai atunci procedeaza cum ti-au scris.

Firma autorizata, constatare, factura, trimis raportul la ei, solicitare schimbare produs plus achitare factura de constatare.

Intre timp, plangere la OPC.

Link spre comentariu

Dacă în certificatul de garanție, condiția de garanție este condiționată de montajul cu firme agreate de ei, și nu s-a respectat condiția, opc-ul nu prea are ce face.

Link spre comentariu

Adevarat.

Dar eu as incerca sa dovedesc ca produsul nu e conform, atata vreme cat instalarea si exploatarea produsului s-a facut conform normelor iar interventia asupra lui este vizibila si verificabila (adica tevile conectate).

Link spre comentariu

Nu stiu cum ai sa reusesti sa demonstrezi ca produsul este neconform avand in vedere ca aerul acumulat in boiler provine din apa de alimentare (in apa sunt dizolvate gaze, mai mult atunci cand se incalzeste apa, gazele sunt eliminate, vezi functionarea degazorului termic), eu te sfatuiesc sa montezi un vas de expansiune la iesire (pe apa calda) din boiler astfel defectiunile  care pot aparea datorita variatiilor de de presiune ( presiunea creste o data cu cresterea temperaturii atunci cand circuitul apei calde este inchis, practic apa se dilata iar volumul instalatiei este cat de cat constant), am vazut destule boilere la care au cedat sudurile datorita fenomenului de "oboseala  materialelor".

Link spre comentariu

Pai numai la boilerul lui ajunge apa cu aer dizolvat in ea?

Ceilalti care au boiler fara asa probleme cum fac?

Eu am folosit la bloc, timp de 3 ani, cel mai ieftin boiler de 80 de litri pe care l-am gasit la L.M. la vremea aia (269 lei), fara sa am problemele prezentate de @revox (sau altele).

L-am mutat apoi la parintii mei la tara unde a mai functionat inca 2 ani pana la prima problema majora, un por aparut in teava de apa rece, pe care am scurtat-o si i-am pus o mufa rapida si a mai functionat inca 1 an.

Dupa care a inceput sa picure de sub izolatie (deci por in rezervor) si l-am schimbat.

Rezistente am schimbat vreo cateva intre timp, dar nu le pun la socoteala, ca sunt consumabile.

Asa ca, nici vorba de aer dizolvat.....

Aer ar trebui sa ramana in partea de sus a boilerului, ca sa functioneze ca un vas de expansiune...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări