Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suierat boiler Ariston

revox

Postări Recomandate

Acum 26 minute, revox a spus:

Mai e si filtru magnetic, ce o sa vina intre supapa de sens si teu.

De ce nu inainte de supapa de sens ,asa ar fi logic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 161
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• revox

57

• merck

24

• validae

20

• doru3160

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Filtrul ăla magnetic poți să îl elimini fără grijă, nu face absolut nimic.E doar vrăjeală de marketing, cu alte cuvinte ,,ulei de șarpe,,....

Ca să te convingi, după un an de utilizare, dă jos rezistența de încălzire și vezi ce curge de pe ea.Garantat un pumn de coji de calcar...

Link spre comentariu

Dacă citești ce scrie în explicatiile funcționării filtrului....păi să vezi cum câmpul magnetic ,,orientează,, nu știu cum cristalele de calcar și alea se fac praf, de nu se mai aglomerează pe rezistentă sub formă de coji.Vraja mării, nu alta.Pentru colectarea magnetitei e alt tip de filtru magnetic, ce are și un rezervor colector, dar ăla e mult mai scump.Și nici ăla nu te fericeste prea tare....totuși, calcarul e deranjul la boilere sau centrale, nu magnetita...

Pe același ,,principiu,, se vând și ,,economizoare,, de benzină ce constau într-un magnet cilindric găurit, montat pe furtunul sau țeava de benzină.Vă dați seama ce economie face ăla?

Link spre comentariu

N-are treabă electrodul de magneziu cu calcarul, ăla e anticoroziune (protectia anodică sau electrochimică) și diferența de potential dintre cele două metale îl consumă pe el în loc să ruginească tabla (accidental expusă) a interiorului boilerului.Aceeași protectie se foloseste și la nave, se lipesc placi de ,,sacrificiu,, din loc în loc pe chila navei, ca să se consume ele in locul tablei expuse...

Link spre comentariu
Acum 6 ore, validae a spus:

Filtrul ăla magnetic poți să îl elimini fără grijă, nu face absolut nimic.E doar vrăjeală de marketing, cu alte cuvinte ,,ulei de șarpe,,....

Ca să te convingi, după un an de utilizare, dă jos rezistența de încălzire și vezi ce curge de pe ea.Garantat un pumn de coji de calcar...

A mai fost discutia asta acum câțiva ani, aici pe forum. Nu as fi atat de categoric in afirmații, fara a proba cumva cele susținute. 

Eu am avut curiozitatea sa testez functia unui filtru magnetic acum cativa ani, in contextul folosirii in returul centralei. Am improvizat un circuit inchis cu o pompa de evacuare mașina de spalat si am recirculat apa timp de o ora. Cand apa a circulat prin magnet , a capatat un aspect usor laptos. Rulata acelasi timp, dar fara filtru magnetic, apa a ramas neschimbata la aspect. Nu am mers mai departe sa duc la analiza un eșantion, dar cel putin vizual a fost o schimbare. Acum pt montarea la intrarea unui boiler, nu stiu daca are mare influenta, pt ca apa trece doar o singura data, cu viteză. Deci posibil efectul sa fie minim spre zero in cazul asta. De asta am si afirmat in discutia de față, ca asa cum nu ajuta, tot asa nu strica. Dar a spune ca e vax albina, e cam mult, daca ne referim la modul general asupra calitatilor lui intr-un circuit. 

Link spre comentariu

Când am montat centrala, cei de la firma care mi-a făcut PIF-ul au spus că ei nu acceptă fără acel filtru.Ulterior, unul din ei a recunoscut că nu a sesizat diferenţe practice între centralele utilizate cu şi fără acel filtru magnetic.Că există un efect oarecare la trecerea apei prin câmp magnetic nu neg, orice material e influenţat de câmpurile magnetice, chiar şi cele nemagnetice.Un exemplu clar e ,,levitaţia,, unei broaşte plasată într-un supermagnet.Se poate vedea filmarea pe YT.

Dar acolo vorbim de un câmp cu o intensitate enormă, incomparabil cu condiţiile unui filtru.Deci ei se bazează pe ceva real, dar cu efecte mult supraevaluate.

La duritatea apelor noastre magnetul ăla e fix în pix....la asta mă refeream.Dar eu chiar i-am recomandat colegului dacă vrea să se convingă,  să lase filtrul acolo şi să ne arate rezistenţa după un an de utilizare.Dacă aia e curată şi fără depuneri vizibile, eu voi deveni un susţinător al acestor filtre.

Dar tare mă îndoiesc de asta....ca o comparaţie, vedeţi cum arată şi cât costă o instalaţie de dedurizare eficientă.Şi comparaţi cu filtruleţul de 50 Lei...

Link spre comentariu
Acum 11 ore, merck a spus:

Tu stii ce presiune ai pe circuitul de apa calda? 

Eu am doua supape: una pe boilerul de 50L de la centrala si la fiecare incalzire a apei supapa lucreaza si curge un suvoi de apa, supapa fiind asta:

Nu stiu ce presiune am si nici nu ma intereseaza.

Apa rece e reglata din hidrofor la 3 bari.

Acum nu mai folosesc boiler, doar centrala cu ACM instant.

Cand stateam la et.7, foloseam boiler cu supapa din pachet si nu am avut probleme niciodata cu ea (sau cu boilerul).

Daca ai boiler termo conectat la centrala, poate ar trebui sa ai/pui un vas de expansiune pe circuitul de incalzire a lui, ca sa nu mai ai probleme cu pierderea de apa calda pe la supapa aia.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, validae a spus:

Când am montat centrala, cei de la firma care mi-a făcut PIF-ul au spus că ei nu acceptă fără acel filtru.Ulterior, unul din ei a recunoscut că nu a sesizat diferenţe practice între centralele utilizate cu şi fără acel filtru magnetic.

Ce zice un nene care e angajat la montaj centrale, chiar nu e concludent. Condiția de montaj o cere producătorul, și îmi place sa cred ca acolo sunt oameni care proiectează și gândesc. Pt asigurarea garanției,  cer montaj in conditiile specificatiilor lor, nu a instalatorilor ce le exploatează. Nu vad legătura cu levitatia broaștelor  în discuția de față,  poate doar ca sare si piper in discutie.  Am precizat ca eficienta e dovedita la trecerea repetata a apei prin câmp magnetic, ceea ce la boilere nu prea se întâmplă. Dar la cazane cred ca nu e de ignorat rolul unui filtru magnetic.

Link spre comentariu

Filtrul magnetic la centrale e pus pe intrarea de ACM, nu pe retur.

Asta ca să ,,dedurizeze,, apa ce trece prin schimbătorul de căldură al apei calde menajere, care în timp se colmatează cu calcarul din apă.Comparația cu levitația broastei se referea la intensitatea câmpului magnetic la care apar efecte evidente asupra substanțelor nemagnetice, ca apa.Fiindcă broasca aia conține multă apă, deși n-aș băga mâna în foc că ea plutește în câmp magnetic intens și datorită fierului din hematii. În fine, există păreri împărțite asupra eficacității reale ale acestor filtre...cine a schimbat destule schimbătoare de căldură știe mai bine.Chiar dacă e doar un instalator prost, nu in inginer proiectant.. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări