Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suierat boiler Ariston

revox

Postări Recomandate

Numa dreapta nu e instalatia.. in fine. Mai bine mi-o facea singur. Dar am zis sa nu stau sa imi cumpar plita pt PPR si etc. Dar clar faceam treaba mai cu atentie. Mi-a si gresit niste fitting-uri (a luat cu holender interior in loc de exterior) si mi-a pus o mufa de fonta.. etc. IN FINE. ‘Viata e greu, nu toti poate.’ Invatatura ca lucru manual cu mana ta e sfant.

EEC5BB81-EABA-4188-A44B-B6BD9AD7DACE.jpeg

Acum 9 minute, revox a spus:

Am testat putin si pare ca daca am tinut robinetul oprit, apoi deschis si dat drumul la apa, nu mai apare aerul pe traseu. O sa extind testatul dar nu astazi, fiind anul nou, etc. 

Dar incep sa cred ca este supapa de siguranta.

Ce ma seaca cel mai rau este ca initial am vrut, am si cumparat inca o supapa de sens (asta: https://www.dedeman.ro/bucuresti7/supapa-de-sens-cu-arc-din-inox-si-element-de-inchidere-ferro-alama-1/p/2024546 ). Voiam sa o pun dar m-am sucit in ultimul moment, ea sta bine mersi in debara, eu imi fac nervi. Decizii idioate de moment, in fine.

O s-o pun si pe ea cand schimb supapa, imediat dupa robinet. La filtru magnetic cred ca renunt, ma mai gandesc. 

Plus ca vreau sa scurteze teava de PPR, aia de apa rece e putin mai lunga si are un unghi dubios sus (nu are 90*). Imi sta pe creier grav.

O ultima strigare, de cati bar cumpar noua supapa de siguranta? 3 sau 6? Boilerul are max 8bar. Temperatura apei n-o s-o setez mai sus de 50*c, niciodata. 

AH, sa nu uit. UN AN NOU FERICIT! Mersi de ajutor/opinii. Revin dupa ce mai testez si eventual cu solutia finala. Poate o sa ajute pe cineva topicul asta si sa stie rezultatul/solutia final(a).

La asta ma refer cu poza.

Editat de revox
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 161
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Posibil sa fie ce a zis un coleg. Am observat (sau asa mi se pare), ca se manifesta cand dau drumul la apa calda (maxim stanga) si maxim ca volum (bateria la maxim pe apa calda). 

Posibil ca apa rece sa aiba presiune mai mica decat presiunea din boiler. Automat daca ‘trag’ apa calda si nu e inlocuita de rece la acelasi volum, sa apara ‘depresurizarea’. 

Ca daca ma gandesc bine, nu cred ca’s galme de aer ci doar intreruperi (cauzate de fenomenul ce ia parte in boiler), ce par a veni direct din boiler.

Posibil sa nu fie defect nimic, doar un cumul de factori neprielnici. Dar o sa schimb ce am zis ca schimb. + supapa de sens, s-o pun.

Link spre comentariu

Adevarat ca supapa de sens poate scapa un pic de presiune in reteaua de apa rece, la mine fiind de 15 ani nu inchide perfect cateodata si cand deschid un robinet deviat din teava de apa rece fie la bucatarie sau baie sau chiar cand ia apa masina de spalat care e montata chiar inaintea boilerului, in supapa de sens se aude un fluierat care se atenueaza odata cu egalarea presiunilor retea-interior boiler.

Link spre comentariu

Instalaţia de apă curentă nu are nevoie de aerisitoare.

Aerisitoarele automate se pun de obicei pe calorifere, dar centrala murală are ea însăşi unul în interior, iar acesta fiind plasat în cel mai înalt punct al instalaţiei e cam redundant să mai pui altul.Caloriferul e bine să fie montat foarte puţin înclinat, astfel ca aerul ce ar mai exista să se strângă în punctul de unde să fie uşor evacuat, logic.

Link spre comentariu
La 31.12.2022 la 12:46, revox a spus:

Posibil ca apa rece sa aiba presiune mai mica decat presiunea din boiler. 

Intotdeauna apa din boiler cand incepe sa fie incalzita are presiune mai mare decat apa rece. De aceea se si monteaza supapa de sens pe conducta de alimentare cu apa rece. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 17 minute, revox a spus:

Merita montat un aerisitor automat? Se pune pe coloana de apa calda, nu?

Nu am vazut niciodata un aerisitor pe coloana de apa calda. Se pun doar pe circuitul inchis de caldura. La apa calda menajera nu ai circuit inchis => nu ai nevoie de aerisitor.

Acum 2 minute, revox a spus:

Da, dar nu explica ‘gargara’ cu bule ce se acumuleaza dupa cateva ore de stationat. :))

Daca nu ai un manometru dupa supapa de sens este greu de depanat problema. Poate tu ai si peste 8 bari presiune dupa ce apa s-a incalzit in boiler. 

Link spre comentariu

Vazusem pe net niste poze. De asta am zis.

490BF02A-54A7-4C0E-B15D-C9F85EF53765.png

Acum 4 minute, merck a spus:

Daca nu ai un manometru dupa supapa de sens este greu de depanat problema. Poate tu ai si peste 8 bari presiune dupa ce apa s-a incalzit in boiler. 

Asta nu e incurajator deloc. :/

Editat de revox
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări