doru3160 Postat Decembrie 30, 2022 Partajează Postat Decembrie 30, 2022 Inseamna ca nu am dat eu zoom suficient pe poza, desi si supapele de siguranta au sens de trecere, adica nu se prea monteaza cum vrea fiecare, plus ca fiind element de siguranta nu se prea combina cu alte functii, dar e posibil sa nu stiu eu. Nu am mai lucrat instalatii de ceva vreme. Acum 14 minute, validae a spus: Are şi rol de supapă de sens.Se vede clar săgeata... Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 30, 2022 Partajează Postat Decembrie 30, 2022 (editat) Acum 22 minute, validae a spus: Are şi rol de supapă de sens.Se vede clar săgeata... Confirm! Eu am asa ceva si o sectiune care lamureste rolul de supapa de sens: Doar ca eu o am la centrala montata pe circuitul de apa rece. De verificat ca merge am vazut cand am pus boilerul electric + manometru si vad ca pe apa rece am 3 bari. Presostatul de 8 bari lucreaza (curge apa) cand se incalzeste apa pentru boilerul incorporat. La boiler am preferat sa pun clasic/separat supapa de sens si apoi presostat. Editat Decembrie 30, 2022 de merck Link spre comentariu
revox Postat Decembrie 30, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2022 (editat) Este si de sens, orice supapa de siguranta trebuie sa fie si de sens. Pentru ca in anumite situatii nu si-ar face treaba (daca nu ar fi si de sens). Respectiv sa zicem ca boilerul are presiune mare si impinge pe apa rece (cum e normal). Daca presiunea pe coloana de apa rece este mai mica si totusi nu destul de mare incat supapa sa se activeze si evacueze => ca boilerul ar impinge presiunea pe coloana de apa rece. In fine, opinii despre bulele nedorite ce vin pe apa calda? :( Din video-ul 2. Editat Decembrie 30, 2022 de revox Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 30, 2022 Partajează Postat Decembrie 30, 2022 (editat) Acum 9 minute, revox a spus: Este si de sens, orice supapa de siguranta trebuie sa fie si de sens. Nu, pe centrala ai la 3 bari si nu-i cu sens (este conectat doar la un capat). Este ca cel de mai jos. Tu ai din asta: Editat Decembrie 30, 2022 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2022 Partajează Postat Decembrie 30, 2022 Acum 14 minute, revox a spus: Este si de sens, orice supapa de siguranta trebuie sa fie si de sens. Pentru ca in anumite situatii nu si-ar face treaba (daca nu ar fi si de sens). Nu e obligatoriu sa fie intercalata in circuit ci pe circuit. Deci apa nu e obligatoriu sa treaca prin ea ca sa-si faca rolul de siguranta. Dacă este o combinatie, e ok, eu nu am lucrat cu asa ceva, si am admis ca e posibil sa nu stiu. La video mi-a dat eroare la descarcare pe telefon. Poate reusesc colegii sa descarce. Acum 5 minute, merck a spus: Nu, pe centrala ai la 3 bari si nu-i cu sens (este conectat doar la un capat). Este ca cel de mai jos. Tu ai din asta: Exact la asta m-am referit. Modelul ala de jos e cam bicisnic sa faca ambele funcții, dar nu contrazic. Link spre comentariu
revox Postat Decembrie 30, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2022 (editat) La o instalatie pentru boiler eu zic ca trebuie sa fie si de sens (logica mea de balta). Poate ma insel eu. Am pus filmarea cu suieratul (bulele ce vin pe teava) aici: https://we.tl/t-xfPm0EOjVw Editat Decembrie 30, 2022 de revox Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 30, 2022 Partajează Postat Decembrie 30, 2022 Dacă scoţi capătul ăla cu leduri şi turbină de la baterie, tot aşa se manifestă ? Am explicat anterior că prezenţa oricăror neregularităţi pe traseul hidraulic va cauza zgomote şi turbulenţe la evacuare apei... Dacă nu e din cauza turbinei cu leduri, oricare element al instalaţiei care prezintă gâtuituri şi neuniformităţi constructive va face acelaşi lucru.De aceea unele baterii costă enorm, deşi par că nu fac mai mult decât altele la sfert de preţ...un robinet bine construit nu produce zgomote. Link spre comentariu
revox Postat Decembrie 30, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2022 (editat) Pai face la fel si la cada, dar cum am zis. Chestia asta cu bule se manifesta doar dupa ce nu se foloseste apa din boiler timp de +6h. Iar bateria de la cada e Grohe (~400lei). La chiuveta nu tin minte ce e. Capatul cu leduri este o mizerie de 50lei. :D Oricum nu e de zgomot. E vorba ca vine apa cu intrerupere, pana se stabilizeaza ca sa zic asa. Editat Decembrie 30, 2022 de revox Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2022 Partajează Postat Decembrie 30, 2022 Acum 7 minute, revox a spus: La o instalatie pentru boiler eu zic ca trebuie sa fie si de sens (logica mea de balta). Poate ma insel eu. Da, trebuie, dar mie imi vine greu sa cred ca piesa aia are si rol de supapa de sens. Vorba ta, poate ma insel eu. PS-a mers descarcarea, dar daca supapa aia de sens face treaba buna, nu am alte idei. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 30, 2022 Partajează Postat Decembrie 30, 2022 Are şi ăla ieftin supapă de sens, am folosit aşa ceva, deşi scurt timp fiindcă s-a bulit rapid supapa de sens din el... Link spre comentariu
revox Postat Decembrie 30, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2022 Da, dubioasa treaba. Chiar nu inteleg de unde poate acumula aer (gaz). Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2022 Partajează Postat Decembrie 30, 2022 Acum 4 minute, validae a spus: Are supapă de sens, am folosit aşa ceva E gravitationala, sau cu arc? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 30, 2022 Partajează Postat Decembrie 30, 2022 Cu arc. Acum 8 minute, revox a spus: Da, dubioasa treaba. Chiar nu inteleg de unde poate acumula aer (gaz). E posibil ca problema să fie chiar în boiler, ori concepţie proastă a construcţiei interne sau montare defectuoasă... Link spre comentariu
revox Postat Decembrie 30, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2022 Da, in acest caz nu stiu ce am de facut.. chiar dezamagitoare situatie cu un produs "premium". Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2022 Partajează Postat Decembrie 30, 2022 Boilerul nu poate produce de la el putere goluri de aer. Sa fim realiști. As verifica chestia aia la care lumea ii zice si supapa de sens. Dupa asta mai vezi incotro te indrepti, dar sa banui ca supapa aia isi face treaba doar pt ca e nouă, e cam mult pe gustul meu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum